Skocz do zawartości
  • 0

sandacze na feeder

Gość tarpio

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na pewno celowo tak łowili? Czy spinningi połamane i trzeba było czymś zastąpić?

Wyjąłeś mi to z ust :)  Sam tak miałem w ostatni dzień roku 2013 :rolleyes:

niezbyt komfortowe łowienie kijem 3,6 m z długą rękojeścią...ale fakt faktem dwa zedy z powodzeniem wyholowane... :P

• 0

Wyjąłeś mi to z ust :)  Sam tak miałem w ostatni dzień roku 2013 :rolleyes:

niezbyt komfortowe łowienie kijem 3,6 m z długą rękojeścią...ale fakt faktem dwa zedy z powodzeniem wyholowane... :P

Skoro da się na tym holować sporą brzanę, to i sandacz wyjedzie, ale żeby celowo tym łowić te drapieżniki, to chyba tylko za karę.

Chyba, że o czymś nie wiemy, i gdzieś tam rodzi się właśnie w bólach nowa metoda.  ;)

• Like 1

• 0

Typowy fidering, nic nadzwyczajnego. Wyznawców maczingu też widziałem. Sam kiedyś próbowałem pikeringu, ale że było to wędzisko Jaxon, zaprzestałem...a może szkoda? :rolleyes:

Ja kiedyś widziałem jak pan w przeręblu łowił żyłką na której jednym końcu była jakaś błystka, a na drugim palec jegomościa, idąc Twoich nazw tropem, wychodzi na to, że to nie wędkarz był, tylko zboczeniec jakiś.  :lol:

• Like 1

• 0

Jedynym  wytłumaczeniem jest ,ciąganie " przynęty , niektórzy extremiści metody warszawskiej używają  bardzo długich wędek , bywa że feederów ,pickerów. Wierzcie mi to ma sens i działa . Szkoda tylko ze tarpio nie przybladnąłeś się jak łowią a nie tylko czym .

• 0

Skoro da się na tym holować sporą brzanę, to i sandacz wyjedzie, ale żeby celowo tym łowić te drapieżniki, to chyba tylko za karę.

Chyba, że o czymś nie wiemy, i gdzieś tam rodzi się właśnie w bólach nowa metoda.  ;)

Ta metoda "nowa" znana jest od bardzo dawna. Łowią w ten sposób sandacze na zimnej wodzie. System Dravkovica lub boczny trok i podciąganie, wręcz szuranie po dnie małą rybką - uklejka, wajska, inna. Brania sandacza są delikatne stąd finezja szczytówki. Łowi się tak na wodach gdzie pieski podchodzą pod brzeg nocą a dno jest piaszczyste lub pozbawione zaczepów. Przy końcówce feeder-a 1oz można przechytrzyć każdą rybę, sandacza również...

• Like 1

• 0

Jedynym  wytłumaczeniem jest ,ciąganie " przynęty , niektórzy extremiści metody warszawskiej używają  bardzo długich wędek , bywa że feederów ,pickerów. Wierzcie mi to ma sens i działa . Szkoda tylko ze tarpio nie przybladnąłeś się jak łowią a nie tylko czym .

Przyglądałem się, przynęta była wleczona po dnie lub przesuwana z miejsca na miejsce. I ryby nie spadały.

• 0

Człowiek to się całe życie uczy. :D

Czym u licha jest ta "metoda warszawska"?

Można by rzec że kołowrotek wykorzystuje się jedynie do niwelowania luzu , ciąga się przynętę wędką na bardzo długich trokach ( z tąd jej długość) , brania są często bardzo subtelne ledwie drgniecie szczytówki ( stąd , długie wklejki i adaptacja gruntówek ). zdziwił byś się jakie ryby potrafią w ten sposób brać ;) . Prawdą jest też że męka okrutna , ale.... działa .