Skocz do zawartości

Berkley Ripple Shad i Mitchell Pulse Shad-czy ktoś używa?

barwena1977

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem jedne i drugie na poczatku sezonu w srebrnym kolorze z ciemnym grzbietem ( berkley przeźroczysty )oba z czarnym pieprzem .

Mitchel jest z dosyć twardej gumy ale mimo to pracuje bardzo dobrze ma szerokie kopyto które nieźle zamiata, co do Berkleya nabyłem z myślą o bolkach narazie skończyło sie na jednym teście bez konkretnych efektów ale tego dnia nic nie działało guma bardziej mięka od mitchela ma delikatną pracę .

Generalnie bardzo dobrze wykonane i tanie gumy , polecam

Mam te Barkleye 7cm we wszystkich kolorach - jak dla mnie w pewnych warunkach nie do pobicia - trzeba tylko uważać przy zbrojeniu zwykłe główki odpadają (pęka guma) dobrze do tego celu sprawdzają się główki sasame.

Co od Mitchell to miałem (chyba nawet cos mi jeszcze zostało) ale już podczas zbrojenia odpadały oczy (trochę za twarda ta guma). Moim zdaniem do lekkiego opadu się nie nadaje dopiero przy cięższych główkach ogon pracuje od początku do końca opadu - fakt jak już pracuje to nieźle zamiata.

@barwena1977 polecam Ci w Berkley'ach odkleić oczy i przykleić je ponownie np. kropelką. W moim przypadku odpadały już w trakcie przechowywania w strunówkach. Efektów jak narazie nie miałem ale nie dawałem im też dużych szans. Tak jak koledzy powyżej kupiłem je pod kątem boleniowania :D

ha nie kupiłem ich pod bolenie...

biały i zielony nieźle daje rade sandaczom/sandaczykom (chociaż te białe są jakoś mniej trwałe - może mi się takie trafiły)

a pozostałe (szczególnie brązowy i przezroczysty z pieprzem) szczupak, okoń... i inne niespodzianki :D

• 15 lat później...

Panowie trochę odświeżę temat, szukam Pulse Shadow 18cm, czy ktoś wie gdzie mozna dostać? Interesują mnie jasne kolory np. White Pearl.

Pozdrawiam

Ciężki temat. Pojedyncze 18'stki są jeszcze gdzieś dostępne. White szukałem długi czas i trzy tygodnie temu udało się kupić na FB kilka sztuk.

• Like 1

Noo mi akurat zależy na tych białych, perłowych taka charakterystyka wody.

Znasz może jakies przynęty które pracują podobnie bez żadnego obciążenia?

Mam bardzo płytką wodę i sprawdzają mi się idealnie, a wszystko inne haczy lub nie działa, a dziś metrówkę straciłem, a 10min później na zaczepie ostatniego pulse shada.

Noo mi akurat zależy na tych białych, perłowych taka charakterystyka wody.

Znasz może jakies przynęty które pracują podobnie bez żadnego obciążenia?

Mam bardzo płytką wodę i sprawdzają mi się idealnie, a wszystko inne haczy lub nie działa, a dziś metrówkę straciłem, a 10min później na zaczepie ostatniego pulse shada.

Spójrz na Caniball 17,5 i 20. Kupiłem na testy, jutro wypróbuje. Mikado MFT Roach też fajnie pracuje.

• Like 1