Skocz do zawartości

Spodniobuty Pros - czy ktoś używa ?

salmiak

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli wykonane są jak spodnie Lemigo to śmiało możesz kupić...nadadzą się do rekreacyjnego łowienia w niezbyt upalne dni.

Jeśli chcesz używać ich częściej, będziesz więcej się w nich przemieszczał między łowiskami to na ciepłe dni powinieneś sobie sprawić oddychające śpiochy plus dobre buty...

Tak jak pisał PaNeK możesz mieć w nich problemy z nadmierną ciepłotą w ciepłe pory roku...zimą moim zdaniem tylko gruba pianka będzie Cię odpowiednio izolować.

Dzięki za wskazówki. Spodniobuty właśnie zamówiłem, jak dotrą to napiszę jak to wygląda tak na pierwszy rzut oka, może komuś się przyda. Spodniobutów używam głównie do brodzenia, raczej wiosną, latem, jesienią w przeciwnym razie chyba każde zakatowałbym w nadbobrzańskich jeżynach :D

Pozdrawiam

A więc tak.....na pierwszy rzut oka produkt wygląda nieźle, łączenia ok, wszystko wygląda całkiem solidnie, generalnie nie ma się do czego doczepić. Jedyne co mi przeszkadza to fakt, że na zdjęciu spodniobuty wyglądają na - jak by to nazwać..... bardziej dopasowane, tak bynajmniej mi się zdawało. Tymczasem wyglądam w nich trochę jak w babcinych pantalonach :mellow: No cóż, zobaczymy jak wypadnie próba wody.

• 1 miesiąc temu...
  • 1 rok później...

Witaj!

Ja mam od tego roku podstawowy model tej firmy. Używałem ich na wiosnę kilka razy i za każdym razem po zdjęciu prosów moje spodnie były mokre (jak po deszczu). Jakość wykonania bardzo dobra. Dla mnie są również bardzo wygodne, chodziłem w nich około 2 km i nigdzie nic mnie nie uwierało. Góra jest strasznie luźna ale to zwiększa trochę wentylacje. Na pewno warte są swojej ceny, ale trzeba pamiętać, że mają wszystkie wady spodniobutów gumowych. Aha i ja kupiłem w sklepie stacjonarnym z odzieżą BHP w wędkarskich ich nie mieli.

Pozdrawiam

• 3 lata później...

Witam

Czy ktoś używa spodniobutów firmy Pros ? Wersja standardowa, mają u mnie w sklepie BHP za 90zł,  opłaca się kupić, czy nie bardzo ? Chcę używać wiosną i koniec wakacji/pozątek jesieni. Warunki nad rzeką ciężkie, więc nie chce za dużo płacić, bo o dziurę nie trudno. Ewentualnie co możecie polecić w niskiej cenie.

Pozdrawiam

Kupiłem wodery prosa na początku sezonu, na początku tego nie zauważyłem ale na lewym na łączeniu buta z nogawką było takie zgrubienie z gumy  i w czasie chodzenia ocierało tym zgrubieniem o łączenie prawego buta z nogawką.Po 5 wyjazdach wytarło mi w tym miejscu chyba z 6 dziur w prawym , gwarancji nie uznali. Ciężko jest załatać w miejscu łączenia bo są takie 3 paski poziome i utrudnia to naklejenie łaty.

Weź klasyczne wejdzie się w nich  trochę głębiej, można powiedzieć że mają jakąś wentylacje bo w tych które wkleiłeś jesteś szczelnie zamknięty i w tych zwykłych przynajmniej ja mam jeszcze jedną kieszonkę od wewnątrz która bardzo się przydaje.

• Like 1