Skocz do zawartości

Spodniobuty Pros - czy ktoś używa ?

salmiak

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

Odkopię temat. Czy ktoś używa spodniobuty pros strong? Wyglądają na bardzo pancerne, ale obawiam się, że będą mega ciężkie. Ciekaw jestem, czy rzeczywiście są mocniejsze i jest szansa, aby przy chodzeniu po chaszczach/trzcinach wytrzymały dłużej niż dwa sezony, (bo tyle zazwyczaj wytrzymują u mnie spodniobuty :D)

Zależy mi zwłaszcza na opiniach osób, które używały również innych spodniobutów i mają jakiś punkt odniesenia w porównaniu.

Witam, po konsultacjach z kolegami w innym wątku zakupilem wersje standard. Z tego co mówili to są OK. Na pierwszy rzut oka dla mnie też sa w porządku. Niedługo testy nad wodą. A jeżeli chodzi o wersję strong ogladałem w sklepie i jeżeli chodzi o ciężar to tragedii nie ma a jak sie sprawuja w terenie nie jestem w stanie odpowiedzieć, ale na pewno nie gorzej niz standardowe ;)

Odkopię temat. Czy ktoś używa spodniobuty pros strong? Wyglądają na bardzo pancerne, ale obawiam się, że będą mega ciężkie. Ciekaw jestem, czy rzeczywiście są mocniejsze i jest szansa, aby przy chodzeniu po chaszczach/trzcinach wytrzymały dłużej niż dwa sezony, (bo tyle zazwyczaj wytrzymują u mnie spodniobuty :D)

Zależy mi zwłaszcza na opiniach osób, które używały również innych spodniobutów i mają jakiś punkt odniesenia w porównaniu.

http://jerkbait.pl/topic/56463-spodniobuty-do-300zł/?p=1833095

Co prawda nie jest to wersja strong a premium, ale naprawdę dają radę...

Edytowane przez asafa

co do Pros-ów to jako osoba która używa takiego sprzętu w pracy, mogę je szczerze polecić. Tyram je niemiłosiernie nie patrząc się na okoliczności. W porównaniu do innych PCV-łek to te są najlepsze jakie miałem. Po sezonie lekko się przetarły w kroku (ale ja jestem nadwymiarowy i materiał jest mocno napięty) ale kropla Bison-a załatwia temat i śmigają dalej.

• 2 tygodnie później...

Hej, Prosów Sb o1 Strong używam od początki ich produkcji. Nie chwaląc się byłem osobą, która dostała je do "testowania". Gdzieś na forum był odnośnik do mojej recenzji. ( http://www.rybazpojezierza.pl/2015/01/spodniobuty-pros-sb-01-strong.html) 

Co tu dużo mówić. Solidne spodniobuty. Mam trzy pary. Tak aż trzy. Po prostu je dostałem. Jedne udało mi się ciut "rozerwać" w miejscu łączenia z butem. Woda delikatnie przesiąka. łatka załatwiła sprawę na amen. Do rzeczy. Łażę po niezłych chaszczach i rozwalenie spodniobutów to już wyczyn. Były problemy z kieszenią, utopiłem aparat foto, teraz nie wiem jak to wygląda ale miałem zapewnienie że będzie na rzep czy coś w tym rodzaju. W lato pot na jajach, nic dziwnego. Do jednej pary przypadkowo, nie mam pojęcia jak, dostała się płoteczka. Panowie. było lato, upał. Rybka została w bucie przez kilka dni. O matko co to był za smród. Zapach usunąłem środkiem do dezynfekcji sprzętu medycznego. Na jesień, wiosnę polecam. 

Edytowane przez zielan

A "nieźle chaszcze" to również trzcinowiska?

Trzcinowiska, zarośla, krzaki, ogółem miejsca gdzie diabeł nie może wleźć tam mnie z Prosami pośle :)

Jak wygląda sprawa rozmiarówki butów w spodniobutach/woderach PROS? Czy nie jest czasem lekko zaniżona? Z mojego doświadczenia zwukle buty 43 mają długość wkładki 28cm, a w PROSACH  ;) 27,5cm. Proszę użytkujących o opinie, bo nie wiem jaki rozmiar zamówić.

Moja stopa ma 28 cm. Dostałem buty  w rozmiarze 45. Pasują doskonale.

Edytowane przez zielan

• 3 miesiące temu...

Koledzy, rozwaliłem ostatnio moje prosy (wywrotka i zjazd po mokrych kamieniach). Były jak najbardziej ok jak za 100.

Zastanawiam się nad kupnem decathlonowych albo ponownie prosa. Nad tymi z decathlona przemawia pasek i trochę mniejsza objętość mam 190 i 90kg.

http://www.decathlon.pl/spodniobuty-start-pvc-id_8083983.html#v1074052

Użytkuje ktoś te spodniobuty?

• 1 miesiąc temu...

W tej cenie jak najbardziej godne polecenia aczkolwiek moje wodery wytrzymały 2 sezony (wiślane knieje itp). Ostatecznie poległy, popękały w miejscach gdzie się zgina guma na bucie. Tak czy inaczej warto je mieć.    

U mnie dokładnie to samo, pękła podeszwa w 3 sezonie.

Ale do tego momentu było OK.