Skocz do zawartości

Spodniobuty Pros - czy ktoś używa ?

salmiak

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Nie do końca się zgodzę. Po przejściu na wodery lemigo z kaloszem z Eva, innych nie chcę. Lekkie wygodne do noszenia. 2 sezon a jeszcze dziury nie złapałem. W prosach u mnie za szeroka nogawka właśnie przeszkadza. Łapie deszcz. Jestem wysoki i lemigo są idealne

Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka

Dokładnie chciałbym kupic spodniobuty, na mojej wodzie takie beda mi potrzebne. Mierzyłem juz spodniobuty lemigo ale wykonaniem nie wzbudziło zaufania. Niestety były tylko wodery z prosa ale samo wykonanie było o niebo lepsze. Nie wiem tylko czy własnie saama wygoda spodniobutów na spacery 5-6 km bedzie w porzadku. 

Spodniobuty Lemigo wykonane są z materiały wierzchniego Nylon. Wodery Nylon i Poliester powleczony PVC , z tego co się orientuje Pros ma w ofercie tylko materiał wierzchni PVC "Plavitex" i Guma w jednym modelu spodniobutów i woderów. 

Edytowane przez Czaja911

Wygoda na pewno większa w nylonach ale w lemigo ciężko było podnieść wysoko nogę przy przechodzeniu np. przez drzewo. Przy bucie w rozmiarze 45 nogawka powinna być dłuższa.

Świat nie kończy się na tych dwóch markach, a najwygodniej jest śpiochach

Wszystko zależy od zasobności portfela

https://www.decathlon.pl/spodniobuty-wds-5-id_8409262.html?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycEGHIzPwtkQyksiv5mNzwNHeuGX8UbNDrdTneLO5dat1Gw0tCZcEQAaAnhlEALw_wcB

http://pleciona.pl/pl/p/Spodniobuty-Cormoran-95-074-NylonPCV-rozm.42/23224?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycG4q12OLtcDTmjNc3mc81EyHA0HbNTpgmKhUpPrpHh0aOSJW1EMOOYaArKXEALw_wcB

Edytowane przez Artech

Co do pros tak ogólnie. Mam wodery 3 razy podklejałem już podeszwę, na zgrzewie przeciekały. Na pomostach po deszczu nie idzie w nich chodzić, taniec pingwina na lodzie, przyczepność zerowa. I po sezonie mało/średnio używane obydwie podeszwy popękane, zmęczone jak sandały pielgrzyma. Kupiłem jakąś tam wersję budżetową i mam...następny wydatek. Podobne odczucia co do prosa (inny model) ma mój wuja z którym czasami smigam na rybki. Z tego co zauważyłem i podpytałem znajomych to nawet nieźle w wersji budżetowej jaxony sie sprawują. No ale wiadomo jaxon...

Co do pros tak ogólnie. Mam wodery 3 razy podklejałem już podeszwę, na zgrzewie przeciekały. Na pomostach po deszczu nie idzie w nich chodzić, taniec pingwina na lodzie, przyczepność zerowa. I po sezonie mało/średnio używane obydwie podeszwy popękane, zmęczone jak sandały pielgrzyma.(...)

Nie che mi się wierzyć że używasz Pros-ów. Ja użytkuje je w pracy. Lekko nie mają i żadnych podobnych przypadłości nie zaobserwowałem. Takie zwykłe szare z PCV z ciemnymi łatami na kolanach.

• Like 1

Co prawda ja mam spodniobuty (oliwkowe) Prossa , kolega ma właśnie te jasne ze wzmocnieniami. I powiem tak , mamy je jakieś 7-8 lat i złego słowa  nie powiem.Zazwyczaj jeżdżą zwinięte w samochodzie ,nawet cały sezon. Kolega ma dziurkę na d... , ale dlatego że usiadł na szkle. Naprawdę za tą cenę szczerze polecam i sam kupię jeszcze raz.

• Like 1

Z tego co zauważyłem i podpytałem znajomych to nawet nieźle w wersji budżetowej jaxony sie sprawują. No ale wiadomo jaxon...

A jak zagłębisz temat, to okaże się, że dla Jaxona Pros robi wodery ????

Druga sprawa kolega pyta o spodniobuty nie wodery.

@Grabek zwykłe zielone Prosy Tobie wstarczą i trochę w nich pośmigasz. Latem upocisz się strasznie ale dopóki będzie to pcv czy nylon to tegi nie unikniesz

https://sklep.intergo-bochnia.pl/pl/p/PROS-SB01-spodniobuty-rybackie-wodery-wedkarskie-z-kaloszami-STANDARD/2431?gclid=Cj0KCQjwkIzlBRDzARIsABgXqV_NjDhP3HLjugRRVliuzOZn8kXLcYSJ0wsMuW1NpSgd_2hS5kGsUGYaAoBGEALw_wcB

Edytowane przez Artech

Pisałem ogólnie o moim doświadczeniu z pros i wspomniałem o moim wujku, który też ma wodery prosa. Może trafiłem na jakiś zależały magazynowy model? Nie wiem. Dla mnie moje doswiadczenie z pros jest kiepskie co nie wyklucza, że może i są dobre. Ale dobre odczucia użytkowników tej marki też nie wykluczają tego, że potrafią się odklejać czy pękać podeszwy, strzępić paski parciane czy co tam jeszcze.

• 3 lata później...

Mam sporo spodniobutów Prosa- bardzo jestem z nich zadowolony. U mnie na glony nie ma mocnych , ale moim zdaniem i tak lepiej wypadają od Oceanów z ta żółtą podobno przeciwpoślizgową podeszwą.  Podsumowując cena /jakości super. A co do grubych łydek i uda takie mam , nie mma problemów -trochę trzeba początkowo powalczyć potem przy ściąganiu ale jest ok. Jak to w każdych spodniobutach :D 

• 1 miesiąc temu...

Mam  używam  od kilku sezonów   dojrzewając   do  jakiś  oddychających   " produktów  "  . Na    małe  rzeczki  i do  brodzenia  w  relacji  jakość / cena    wypadają  ok   i mi się  sprawdzają   .

Jak wytrzymają   od  ca  marca  do końca   sierpnia  , to uważam  że  spełniły  swoją  misję  na  dany  sezon  . Niestety  po jakiś   cierniach i ostrych   konarach  gdy  robi  się  przeciek    trudno  je  zakleić .

I na  nowy  sezon    kupuję  następne . Zwykle   mam  dwie  pary   jedne schną  drugie w użytkowaniu   i tak na zmianę ... 

• Like 1