trout master Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 U mnie dokładnie to samo, pękła podeszwa w 3 sezonie.Ale do tego momentu było OK.------------Normalka, guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek84 Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Mam dylemat pros premium czy lemigo?Byłem dziś w sklepie mierzyłem lemigo i są w miarę ok ale nie wiem jak długo wytrzymaja. PROS mierzylem tylko wodery wydają się być bardziej solidne ale nie wiem czy nie za sztywne jak to będzie z wygodą chodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bambus Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Miałem lemigo, mam pros premium i zdecydowanie polecam te drugie. Wytrzymałość bez porównania lepsza a jeśli chodzi o wygodę to nie widzę różnicy Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2019 Pros lepsze, szczególnie jak masz długie nogi. W lemigo jakoś dziwnie krótkie nogawki były, ciężko było przełazić przez przeszkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Nie do końca się zgodzę. Po przejściu na wodery lemigo z kaloszem z Eva, innych nie chcę. Lekkie wygodne do noszenia. 2 sezon a jeszcze dziury nie złapałem. W prosach u mnie za szeroka nogawka właśnie przeszkadza. Łapie deszcz. Jestem wysoki i lemigo są idealne Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek84 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Dokładnie chciałbym kupic spodniobuty, na mojej wodzie takie beda mi potrzebne. Mierzyłem juz spodniobuty lemigo ale wykonaniem nie wzbudziło zaufania. Niestety były tylko wodery z prosa ale samo wykonanie było o niebo lepsze. Nie wiem tylko czy własnie saama wygoda spodniobutów na spacery 5-6 km bedzie w porzadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 W czym dokładnie przejawiało się to lepsze wykonanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czaja911 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Spodniobuty Lemigo wykonane są z materiały wierzchniego Nylon. Wodery Nylon i Poliester powleczony PVC , z tego co się orientuje Pros ma w ofercie tylko materiał wierzchni PVC "Plavitex" i Guma w jednym modelu spodniobutów i woderów. Edytowane 29 Marca 2019 przez Czaja911 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek84 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Sam materiał (wiadomo jest inny) zrobił na mnie wrażenie dużo bardziej solidnego i wytrzymałego. Ale nie do końca o to mi chodzi. Jaka jest wygoda brodzenia chodzenia pare km brzegiem rzeczki pstrągowej? Pros wydaje się dość sztywnym materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 (edytowane) Wygoda na pewno większa w nylonach ale w lemigo ciężko było podnieść wysoko nogę przy przechodzeniu np. przez drzewo. Przy bucie w rozmiarze 45 nogawka powinna być dłuższa.Świat nie kończy się na tych dwóch markach, a najwygodniej jest śpiochachWszystko zależy od zasobności portfelahttps://www.decathlon.pl/spodniobuty-wds-5-id_8409262.html?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycEGHIzPwtkQyksiv5mNzwNHeuGX8UbNDrdTneLO5dat1Gw0tCZcEQAaAnhlEALw_wcBhttp://pleciona.pl/pl/p/Spodniobuty-Cormoran-95-074-NylonPCV-rozm.42/23224?gclid=Cj0KCQjwhPfkBRD0ARIsAAcYycG4q12OLtcDTmjNc3mc81EyHA0HbNTpgmKhUpPrpHh0aOSJW1EMOOYaArKXEALw_wcB Edytowane 29 Marca 2019 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek84 Opublikowano 29 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 I tu dochodzimy do sedna zasobności. Dopiero zaczynam przygode ze spinem wiec na rozruch nie chcę wchodzic w koszty. Prawdopodobnie wybiorę PROS premium na początek bo nie mam obycia nad woda żeby nie rozwalic na pierwszym lepszym krzaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabek84 Opublikowano 30 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2019 Orientuje się ktoś gdzie na Śląsku kupię spodniobuty Pros? W sumie mogą byc tez okolicę Kędzierzyna Koźla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Co do pros tak ogólnie. Mam wodery 3 razy podklejałem już podeszwę, na zgrzewie przeciekały. Na pomostach po deszczu nie idzie w nich chodzić, taniec pingwina na lodzie, przyczepność zerowa. I po sezonie mało/średnio używane obydwie podeszwy popękane, zmęczone jak sandały pielgrzyma. Kupiłem jakąś tam wersję budżetową i mam...następny wydatek. Podobne odczucia co do prosa (inny model) ma mój wuja z którym czasami smigam na rybki. Z tego co zauważyłem i podpytałem znajomych to nawet nieźle w wersji budżetowej jaxony sie sprawują. No ale wiadomo jaxon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 31 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Co do pros tak ogólnie. Mam wodery 3 razy podklejałem już podeszwę, na zgrzewie przeciekały. Na pomostach po deszczu nie idzie w nich chodzić, taniec pingwina na lodzie, przyczepność zerowa. I po sezonie mało/średnio używane obydwie podeszwy popękane, zmęczone jak sandały pielgrzyma.(...)Nie che mi się wierzyć że używasz Pros-ów. Ja użytkuje je w pracy. Lekko nie mają i żadnych podobnych przypadłości nie zaobserwowałem. Takie zwykłe szare z PCV z ciemnymi łatami na kolanach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Dokładnie takie. Dodam jeszcze, że ten jasnoszary materiał łatwo łapie brud i ciężko go doczyszcić. No i te paski parciane mocno się popruły. A pudełko było takie piękne... Może za bardzo wymagający jestem? Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez Zybi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorzyk Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Co prawda ja mam spodniobuty (oliwkowe) Prossa , kolega ma właśnie te jasne ze wzmocnieniami. I powiem tak , mamy je jakieś 7-8 lat i złego słowa nie powiem.Zazwyczaj jeżdżą zwinięte w samochodzie ,nawet cały sezon. Kolega ma dziurkę na d... , ale dlatego że usiadł na szkle. Naprawdę za tą cenę szczerze polecam i sam kupię jeszcze raz. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) Z tego co zauważyłem i podpytałem znajomych to nawet nieźle w wersji budżetowej jaxony sie sprawują. No ale wiadomo jaxon...A jak zagłębisz temat, to okaże się, że dla Jaxona Pros robi wodery ????Druga sprawa kolega pyta o spodniobuty nie wodery. @Grabek zwykłe zielone Prosy Tobie wstarczą i trochę w nich pośmigasz. Latem upocisz się strasznie ale dopóki będzie to pcv czy nylon to tegi nie uniknieszhttps://sklep.intergo-bochnia.pl/pl/p/PROS-SB01-spodniobuty-rybackie-wodery-wedkarskie-z-kaloszami-STANDARD/2431?gclid=Cj0KCQjwkIzlBRDzARIsABgXqV_NjDhP3HLjugRRVliuzOZn8kXLcYSJ0wsMuW1NpSgd_2hS5kGsUGYaAoBGEALw_wcB Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Pisałem ogólnie o moim doświadczeniu z pros i wspomniałem o moim wujku, który też ma wodery prosa. Może trafiłem na jakiś zależały magazynowy model? Nie wiem. Dla mnie moje doswiadczenie z pros jest kiepskie co nie wyklucza, że może i są dobre. Ale dobre odczucia użytkowników tej marki też nie wykluczają tego, że potrafią się odklejać czy pękać podeszwy, strzępić paski parciane czy co tam jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evangelion69 Opublikowano 5 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2023 Głupie pytanie ale... jak ma się grube uda i łydki to PROS pasują? Rozciągają się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek1 Opublikowano 6 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2023 Mam sporo spodniobutów Prosa- bardzo jestem z nich zadowolony. U mnie na glony nie ma mocnych , ale moim zdaniem i tak lepiej wypadają od Oceanów z ta żółtą podobno przeciwpoślizgową podeszwą. Podsumowując cena /jakości super. A co do grubych łydek i uda takie mam , nie mma problemów -trochę trzeba początkowo powalczyć potem przy ściąganiu ale jest ok. Jak to w każdych spodniobutach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 6 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2023 Mam używam od kilku sezonów dojrzewając do jakiś oddychających " produktów " . Na małe rzeczki i do brodzenia w relacji jakość / cena wypadają ok i mi się sprawdzają .Jak wytrzymają od ca marca do końca sierpnia , to uważam że spełniły swoją misję na dany sezon . Niestety po jakiś cierniach i ostrych konarach gdy robi się przeciek trudno je zakleić .I na nowy sezon kupuję następne . Zwykle mam dwie pary jedne schną drugie w użytkowaniu i tak na zmianę ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi