Skocz do zawartości

Zamówienia z CABELA'S

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy ktoś może planuje składać jakieś zamówienie w Cabelasie, bo ja mam wlaśnie taki zamiar i szukam innych chętnych. Wiadomo ze im więcej ludzi tym koszty przesyłki są mniejsze. Koszt przesyłki lotniczej to 10% od wartości zamówienia lub minimalne 35$.

Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

No to super jest nas już dwóch.Ja również zamawiam pare szpulek power pro, myśle ze poczekamy do konca tygodnia i zobaczymy ilu nas sie zbierze, a co do zamówienia to bede go dokonywal za jakieś dwa tygodnie bo tyle niestety musze poczekac na wyrobienie nowej karty kredytowej bez ktorej z zakupami w cabelasie ani rusz. Pocieszajacy jest natomiast fakt ze zamowienia wykonane droga lotnicza ida od 5 do 10 dni wiec mysle ze w przeciagu 3 tygodni wszystko powinno byc juz u nas. POZDRAWIAM

mają mają , ale tylko 300 YD

http://www.cabelas.com/cabelas/en/templates/pod/vertical-pod 3.jsp?rid=&indexId=cat600395&navAction=push&navC ount=1&cmCat=MainCatcat20166&parentType=index&pa rentId=cat600395&id=0017472

zamowienie w Cabelasie ma jeden duzy plus i jeden maly minus. Duzy plus to to ze przesylka szybko do was dotrze, bo bedzie to poczta lotnicza. Minus ktory sie w tym wiaze jest taki ze przesylka trafi na clo. Orientacyjnie powinniscie doliczyc 26% do wartosci zamowienia (wraz z kosztami przesylki). Pamietam ze sprowadzalem tak kiedys multiplikator ABU. CO ciekawe, nawet po doliczeniu cła i kosztów i tak wyszedł mnie o dobrą stówę taniej niż gdybym miał kupić nowelasa w kraju :huh:

Witam wszystkich. Fajnie ze zebralo sie juz paru chętnych bo to juz bardzo obniza koszty przesylki.Co do wędki to spoko ale wolalbym zeby zamówienie nie przekroczylo 350$-400$ bo wtedy nie skoczy nam znacznie koszt przesylki (bo minimalny jest i tak 35$)i ci którzy zamawiaja rzeczy za mniejsza kwote nie beda czuli sie pokrzywdzeni. Kolejna sprawa to prosilbym o deklaracje kto i na co bylby chetny (moze byc na priva), wtedy sporzadze liste i kalkulacje calego zakupu zeby wszystko bylo jasne. Z tego co mi sie wydaje to rzeczy, ktore beda zamawiane zostana przeslane na moj adres (jezeli to ja bede zamawiajacym) tzn. do Warszawy wiec bedziemy musieli sie dogadac co do odbioru ale to juz wszystko jest tylko kwestia dogadania. Narazie postarajmy sie poprostu ustalic ilu bedzie chetnych i ile nas ta impreza wyniesie. Czekam na wiadomosci i pozdrawiam

Uważajcie na wędki. To ze względu na niestandardowy rozmiar moze być inaczej skalkulowane (mówię o kosztach wysyłki). Ponadto niektórych gabarytów (właśnie dłuższych) nie chcą wysyłać drogą lotniczą tylko morską! Wszystko dokladnie czytajcie by się później nie okazało, że przesyłka przyjdzie na koniec sezonu (ja za fluorocarbonem czekałem 4 miesiące bo na początku swojej kariery importera źle zaznaczyłem jedą opcję :mellow:).

Pozdrawiam

Remek

Witam to może zdradz co to za opcja ktora zle zaznaczyles bo szczerze mowiac ja wolalbym zeby wszystko poszlo sprawnie i bez problemu:) Narazie na zamowienie zdeklarowal sie Tarlos- 3 szpule PowerPro po 300 yardow (to wychodzi 75$ bez trzech centow:)), Witek- Spiderwire Stealth Green 50 YB 600 (to wychodzi 38$ bez dwoch centow), no i ja- 2 lub 3 szpule PowerPro po 150yardow (to wyjdzie jakies 26$ albo 39$. W sumie na chwile obecna nasze zamowienie wynosi 139$ lub jesli zdecyduje sie na trzy szpulki 152$ ,+ 35$koszty przesyłki. Jak widać wciaz mamy jeszcze troche zapasu( bo tak jak juz wczesniej pisalem nie chcialbym zeby zamowienie przekroczylo 350-400$) wiec wszyscy chetni mile wiedziani. Co do sprawy z kasa bedziemy sie juz dogadywac okolo soboty bo chce zeby wszyscy mieli szanse sie zadeklarowac do konca tygodnia. Pozdrawiam i czekamy na kolejnych chętnych

koszt przesylki bedzie z cala pewnoscia wyzszy, jezeli sie nie myle, to bedzie to 40% wartosci zamowienia = ca. 60 bucksow (air-mail)

------------------------------------------------------------ -----

All other countries

Surface shipping and handling is 20% of the total order amount or a minimum of $15.00.

Air delivery is 40% of the total order amount or a minimum of $35.00.

All orders must be paid in U.S. funds by international money order or by credit card. Exchange rates are automatically calculated on credit card orders.

The recipient is responsible for all duties, taxes and Customs fees. Please contact your local Customs office for an estimate of these fees.

Packages over 42 (106 cm) in length cannot ship via Surface.

Shipping alternatives vary by country. Call for details. 1-800-237-4444 (U.S. & Canada) or 1-308-234-5555 (International)

Other Shipping Information:

(International)

Shipping Restrictions & Messages are viewable after adding items to your basket or during the time of checkout when ordering on-line.

Alterations and Monogramming please allow one extra day processing.

Marek, jak cos piszesz to wypadaloby to pobieznie sprawdzic. Ja widze wyraznie, ze np. na podanym przez Ciebie Lurenecie, skad partycypowalem niedawno w zakupie, jest znacznie drozej.

To prawda, ze wybor jest o niebo wiekszy, co nieraz liczy sie bardziej niz nizsza cena. Ale jezeli ktos wybral modele i pasuja mu kolory to w przypadku zakupu w lurenecie przeplacilby co najmniej po 1$/szt. w porownaniu do tego drogiego Cabelasa i to na tych malych woblerach, ktorych z reguly idzie najwiecej... :unsure:

Gumo

@Gumo

Pawle, ja nie kupowałem żadnych woblerów w US, ale powoli się do tego przymierzam, narazie nigdzie nie mogę znależć dużych 20cm woblerów schodzących poniżej 10m(Manns'y odpadają z powodu chorej ceny)

Na tych stronach kupował w zeszłym roku mój kolega i było sporo taniej niż w Cabelasie, poza tym zakupy były powyżej 300$ i wysłano mu to do Polski za darmo. Możliwe, że teraz sytuacja się zmieniła.

Paweł, może Ty wiesz, gdzie mogę kupić duże woblery pracujące na 10-15m ???

@Friko

Wszystkie moje blanki Batsona kupiłem właśnie w mudhole.com.

Absolutnie żadnych problemów, co prawda kilka blanków było lekko porysowanych, ale ogólnie oceniam ich pozytywnie

pozd.

Polecam manns depth 30+, za duzy on nie jest ale ryba z pewnoscia go widzi i to z daleka.

Skad go wziac w niepolskiej cenie, moze u zrodla

www.mannsbait.com

Jest tam cala masa rozniez innych woblerow, ktorych wiekszosc chcialbym miec u siebie. Jednak te wieksze sa w cenach chorych.. :D ...i trudno sie dziwic.

U nas w Polsce juz niewielkie woblerki potrafia kosztowac przeliczeniowo po 10$

15m?

To juz mi tylko przychodzi do glowy (nie wchodzac np. w Gigantusa Mannsa - 50'), Yo-zuri 7 z doczepianym ciezarkiem. No ale cena rowniez chora.

Gumo