Skocz do zawartości

Zamówienia z CABELA'S

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

mansbait.com znam doskonale, ale poza tymi wobkami to niewiele jest na rynku w rozmiarze XL, Gigantus to już nawet dla mnie hardcore totalny........w każdym razie dzięki za pomoc.

Re:ceny w Polsce

1)MAGNUM STRETCH 40+ długość 240mm, pływający, schodzący poniżej 12.0m.......cena tylko!!!...176.82zł

2)GIGANTUS STRETCH 50+ długości 290mm, pływający, schodzący poniżej 15.0m......cena tylko!!!...434,80zł

***ze strony http://www.sklepwedkarza.pl

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pozd.

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Witam ysle ze z ta kamizelka to nie bedzie zadnego problemu. Chodzi tylko o to zeby pojedyncze osoby nie zamawialy rzeczy po 100 czy 200$ bo inni ktorzy beda zamawiac za mniejsze kwoty moga sie poczyc pokrzywdzeni faktem zaplaty zbyt duzych kosztow wysylki. Ale z kamizelka nie ma zadnych problemow.Zamowienie skladal bede 4-5 kwietnia.Jezeli ci to pasuje to daj znac.Pozdrawiam

I jeszcze jedno jest nas juz 5 chetnych wiec koszty wysylki sie juz w miare fajnie rozkladaja.Jutro wieczorm lub w sobote zamieszcze wszystkie swoje dane , łacznie z numerem telefonu. No i chcialbym zebysmy sie juz dokladnie ze wszystkim do niedzieli dogadali(ze wszystkim tzn. : ilu nas ostatecznie bedzie zamawiac,co kto dokladnie bedzie chcial zamowic, jak ustalimy sprawe z kasa- mysle ze dla wszystkich ktorym nie po drodze do Warszawy najlepiej bedzie wplacic na konto ktorego numer oczywiscie tez podam , no i jak dogadamy sie co do odbioru wszystkiego juz w Polsce).

Pozdrawiam

Dla zainteresowanych zamieszczam przelicznik z lb. na srednice w mm i wytrzymalosc w kilogramach dla PowerPro. Wszedlem poprostu na strone powerpro i tam sa dwie tabele jedna to lb. i odpowiadajace im srednice w calach a druga tabela to srednice w mm i odpowiadajace im wytrzymalosci w kilogramach. Jako ze 1cal=25.4mm przeliczylem to wszystko no i mamy taka tabele:

lb. / mm / kg

8 / 0.13 / 8

10 / 0.15 / 9

15 / 0.18 / niecale 13

20 / 0.23 / 15

30 / 0.28 / 20

40 / 0.32 / 25

50 / 0.36 / 30

65 / 0.41 / 40

80 / 0.43 / 48

100 / 0.46 / 55

150 / 0.56 / 75

200 / 0.76 / 95

250 / 0.89 / 125

Co do lurenet to kupowałem u nich chyba dwa-trzy razy i za każdym razem trafialem na jakieś zachęty cenowe - upusty i bezpłatne przesyłki.

Kiedyś też szukałem bomberów deep heavy duty 26A których nie mogłem znaleźć w cabelasie a u nich dostałem.

Zaletą cabelasa jest dobrze funkconujący dział obsługi klienta. Na zadane pytania odpowiadaja od ręki. W muskyshop czekałem tydzien na informacje o moim zamówieniu.

pozdrawiam,

Marek

Witam Witku co do tej twojej powerpro 30lb/21mm to moze teraz sie cos pozmienialo i dlatego ta roznica.Jezeli mi nie wierzycie to sprawdzcie http://www.powerpro.com/using/specs.asp i tam podaja ze 30lb ma srednice 0.011 cala wiec teraz prosty rachunek (jako ze 1 cal ma 25,4mm) :

25.4 x 0.011 = 0.2794mm

w tabeli nizej podaja ze srednica 0.28mm ma wytrzymałosc 20kg

Ja tez jakims specem od wymiarow plecionek nie jestem ale tak wychodzi z obliczen na podstawie danych od samej firmy PowerPro.

Pozdrawiam

Jeśli już zamawiacie, to polecam kubełek przynęt gumowych Cabelasa. Toto mieści 180 sztuk przewspaniałych różnistych gum. Między nimi raczki pstrągowe, szybkie rippery bolkowe, wielgachne szczupakowe wynalazki, serio rewelacja. Ja kupiłem 2 lata temu, heniutek mi wybrał dużą garść a do tej pory mam wrażenie, że kubełek się nie skurczył :mellow: Kurde chyba za rzadko łowię na gumy :P:P:P

@phala, sluchaj moze i sie pomylilem ale jesli tak to poprostu na stronie powerpro sa zle dane. Wejdz sobie na ta stronke http://www.powerpro.com/using/specs.asp i napisz mi prosze jakie wedlug ciebie sa wytrzymalosci dla poszczegolnych plecionek. Cala tabela ktora zamiescilem jest obliczona tylko i wylacznie na podstawie danych podanych przez producenta czyli moze ja poprostu zle je zrozumialem (choc nie wydaje mi sie by tak bylo) wiec jesli mozesz to napisz mi swoja interpretacje tych dwoch tabel ze strony powerpro.

Czekam na odpowiedz i pozdrawiam

@jacavip, nie było moim celem atakować Cię. Żeczywiście te dane z dwóch tabel się nie zgadzają ale myślę, że to jest kwestja o której już było... że, droga przez ocean dobrze robi plecionkom gdyż dzięki niej stają się cieńsze i mocniejsze ;) <_< :lol:

Pozdrawiam :D

Spoko ja poprostu sie wkurzylem na ta strone PowerPro bo w pewnym momencie sam juz zglupialem z tego wszystkiego. Ogolnie

to w sumie troche lipa ze na stronie producenta trafiaja sie takie niezgodnosci.No nie ważne miejmy nadzieje ze po przelocie nad oceanem faktycznie bede ciensze i mocniejsze.POZDRAWIAM

Witam wszystkich, tak jak mowilem chcialem dzis juz obliczyc i przedstawic calkowity koszt naszego zamowienia.

Więc wyglada to nastepujaco:

@Tarlos:

1. PowerPro 10lb 300 Yards zielona

2. PowerPro 20lb 300 Yards biała

3. PowerPro 50lb 300 Yards żółta

W sumie 74.97$

@Witek:

1. 2xSpiderwire Stealth 50lb 300-Yard Fishing Line - Moss Green

W sumie 37.98$

@Jarek Ciesielski:

1. PowerPro 8lb 300 Yards zielona

2. PowerPro 15lb 300 Yards zielona

W sumie 49.98$

@leluchy:

1. kamizelka CABELA'S Youth Willow Creek Fly-Fishing Vest

Rozmiar: L

Kolor: BRITISH TAN

W sumie 29.95$

@ja:

1. PowerPro 40lb 150 Yards

2. PowerPro 50lb 150 Yards

3. Cabela's Bass Bucket

W sumie 40.97$

Po podliczeniu wychodzi nam cale zamowienie = 233,85$

koszt wysylki = 233,85$ x 40% = 93.54$

Jako ze jest nas pieciu to 93.54$ : 5 = 18,8$ to koszt przesylki na jedna osobe (czyli kazdy dolicza to do swojego zamowienia). NIE WIEM TYLKO JAK JEST Z CŁEM CZY MAMY COŚ DOLICZAĆ CZY NIE , A JEŚLI NAWET TAK TO ILE? JEZELI KTOŚ MÓGŁBY UDZIELIĆ PEWNYCH INFORMACJI W TEJ KWESTII TO CZEKAM. No i czekam rownież na potwierdzenie od wszystkich zamawiajacych czy ich zamowienia sa wciaz aktualne.

POZDRAWIAM

A no i jeszcze jedno po konsultacji z Remkiem dowiedzialem sie paru rzeczy co do oplaty celnej i opodatkowania zamowienia. Pierwsza rzecza jest fakt ze wcale nie wiadomo czy nasze zamowienie zostanie opodatkowane czy nie , bo poprostu nikt nie wie od czego to zalezy:) jezeli naloza na nas podatek i clo to koszty zamowienia skocza o niecale 12.5$ na glowę przy zalozeniu ze nikt z zamowienia sie nie wycofa i wciaz bedzie nas 5. Takze czekam na wiadomosci od Witka,Jarka i Piotrka.

Witam chcialem poinformowac wszystkich zamawiajacych ze Piotrek zrezygnowal wiec wartosc naszego zamowienia spadla o 30$. Narazie zamowienie potwierdzili Witek i Tarlos tak wiec czekam jeszcze na wiadomosc od Jarka Ciesielskiego i wtedy ponownie przelicze calkowite koszty zamowienia i zamieszcze je na forum.

P.S. Witku mam nadzieje ze zartowales z tym jednym kawalkiem 600YD bo tkich szpul nie maja.

Pozdrawiam