Skocz do zawartości

Zamówienia z CABELA'S

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

To jak tu na halibuta płynąć z plecionką z 2 kawałków? :huh:

Czy te szpule są łączone? Raczej nie... To niestety, zrezygnuję i kupię na Ebayu to:

http://cgi.ebay.com/BERKLEY-SPIDERWIRE-STEALTH-1500-YD-x-50- LB-MOSS-GREEN_W0QQitemZ7211379977QQcategoryZ62142QQssPageNam eZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

@Witek,

nie chciałbym zaśmiecać threadu ale powiem - wow! A kto tego halibuta z 300 metrow wyciagnie, jeszcze na plecionce 50 lb - problem moze byc nawet z wyciagnieciem tego 2 kg czarniaka :mellow: a ta przyneta w ogole opadnie na dno na taka glebokosc(cisnienie)?

Pytam bez zadnych podtekstow, bo slyszalem ze Niemcy np. lowia gleboko we fiordach tylko zawsze zastanawialem sie jak. Slyszalem np. ze sa elektryczne wyciagarki do linki (mozna powiedziec takie multiplikatory ze wspomaganiem) ale ten Twoj Penn to chyba bez takich bajerow. Moze utworzysz jakis osobny watek o tych fiordach?

Pozdrawiam

Friko

Przynęta jak najbardzeiej ma prawo opaść na dno. Lecz prawie nigdy w lini prostej. Na takich głęgokościach występują silne nurty podwodne na różnych głębokościach i opadanie przynęty jest strasznie utrudnione. To nie studnia. Czyli to, że przynęta cały czas wyciąga linkę to wcale nie oznacza, że ona podąża prostopadle do dna.

pozdrawiam

@rocky To wiadomo, że opadnie, tylko gdzie. Podczas ostatniej wojny duże okręty wojenne po zatopieniuw fiordach osiadały na dnie często bardzo oddalone od miejsca zatopienia. Podejrzewano błędy w określeniu współrzędnych przy zatopieniu. Później okazywało się, że to podwodne prądy.

pozdrawiam

Co do lurenet to kupowałem u nich chyba dwa-trzy razy i za każdym razem trafialem na jakieś zachęty cenowe - upusty i bezpłatne przesyłki.

Kiedyś też szukałem bomberów deep heavy duty 26A których nie mogłem znaleźć w cabelasie a u nich dostałem.

Marek

Marek ile zapłaciłeś za przesyłkę do Polski z lureneta? Jak się objawiały na stronie te zachęty cenowe o których piszesz?

Pozdrawiam,

Mirek

Wiec nasze zamowienie wyglada nastepujaco:

@ Tarlos:

1 szpula PP 10 lb - zielona, 1 szpula 15 lb -zielona i 1 szpula 50 lb - żółta. Wszystkie szpule po 300 YDS.

W sumie = 75$

@ Witek:

1xSpiderwire Stealth 50lb 300-Yard Fishing Line - Moss Green

W sumie = 19$

@ Jarek Ciesielski:

1. PowerPro 8lb 300 Yards zielona

2. PowerPro 15lb 300 Yards zielona

W sumie = 50$

@ ja:

1. PowerPro 40lb 150 Yards

2. PowerPro 50lb 150 Yards

3. Cabela's Bass Bucket

4. Baker Hookout standard

W sumie = 46$

Wartosc zamowienia = 190$ , koszt przesyłki lotniczej do Polski = 76$ czyli po 19$ na glowe, koszt cla i podatku jesli nam go nalicza 49,4$ czyli po 12,35$ na glowe. Tak wiec kazdy do kosztow swojego zamowienia musi doliczyc jeszcze 31,35$. Oczywiscie jesli nie nalicza nam cla i podatku kase wplacona na to konto kazdemu bede odsylal. W razie pytan lub gdyby ktos nie mial dostepu do internetu w dzis i jutro (bo do konca srody chce zamknac definitywnie ta sprawe) zamieszczam swoj numer telefonu 504272413 Jacek

Jakoś to dziwnie liczycie, według polskich przepisów celnych każdą przesyłka spoza EU jest opodatkowana w poniższy sposób:

[(cena zakupu towaru + koszt transportu)x stawka akcyzy]x stawka Vat

czyli zakładając stawkę akcyzy 5% i Vat importowy 22% całkowity koszt po opodatkowaniu wyniesie:

[(190+76) x 1.05] x 1.22 = 340.75 $

polecam zaznajomić się z informacją taryfową Systemu Isztar na http://isztar.mf.gov.pl:7080/taryfa_celna/web/main_PL

......no chyba, że lubicie bolesne niespodzianki :huh: :huh: :huh:

Nie wiem czy sprzęt wędkarski to towar luksusowy, wiem, że od blanków naliczają 3.4 % akcyzy i 22% Vat.....ale już od kołowrotków (3.4% plus dodatkowe 13%)akcyzy i 22% Vat.

Najszybciej dowiesz się o stawce celnej dzwoniąc pod:

IC Warszawa

(22) 811 01 28

(22) 510 49 32

(22) 811 13 44

(22) 650 28 73

W dni robocze od 7.30 do 15.30

...przeglądarka jest zagmatwana, bo ciężko jest znalężć kod nomenklatury.

Kupowanie w USA opłaca się tylko wtedy, kiedy macie kogoś, kto to osobiście do Polski przywiezie, w innym przypadku lepiej kupić w kraju bo te same pieniądze wychodzą plus polska gwarancja. Wielokrotnie kupowałem w US i zawsze ktoś mi to przywoził.

@Klon,

nie wysyłalem do Polski tylko na adres znajomych w USA.

O ile pamietam był to 10% upust cenowy i bezpłatna przysyłka w obrębie USA. Informacja była na ich stronie, byc może też w ich newsletterze.

Teraz np. u nich przesyłka jest bezpłatna przy zamówieniu powyżej 35USD (w obrębie USA)

pozdrawiam,

Marek