pitt Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Każdy sklep na świecie wysyła do Polski......jeśli tylko mają FedEx, DHL itp. Kupowałem w Holandii, US, Japonii i Australii.....wszystko doszło OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 Jeśli chodzi o Japonię to wogóle jest koszmar. Wiem coś bo swoje wędki targałem przez US by finalnie znalazły się w Polsce. O innych drobiazgach to wogóle zapomnij - bariera językowa, postal order z japońskiej poczty, a na niektóry sprzęt trzeba czekać kilka miesięcy (Temujin Crossifire z Evergreen'a) PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus33 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 @pittNie wiem co Cie tak bardzo rozbawiło ????? @rognis okoUśmiałem się z Twojej wypowiedzi o Bass Pro, mój kolega z Wawy od wielu lat kupuje tam woblery kilka razy w roku i jakoś nigdy nie miał żadnych problemów.Zamówienie składa e-mailem i płaci Visą. Może w jakiś Mormońskich sklepach w Utah kupujecie???? .......ja nigdy nie miałem problemów z wysyłką do Polski prosząc o FedeX i płacąc Visą. Odpowiedzialność sprzedającego kończy się wraz z oddaniem paczki w ręce człowieka z Fedexu, a ja nie muszę się martwić o przesyłkę bo jeśli zapłacona jest kartą Visa to jest automatycznie ubezpieczona. W razie problemów jest biuro reklamacji Visa Payment w Warszawie, gdzie w przypadku zniszczenia lub zagubienia przesyłki dostaje się większość pieniędzy z powrotem.......w czym jest problem??? Nie widzę logicznego wytłumaczenia, dlaczego sprzedawca miałby odmówić wysłania przesyłki jeśli klient prosi i płaci za Fedex??? Może mi to ktoś wytłumaczyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 @pittNie wiem co Cie tak bardzo rozbawiło ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 @petrus33, to otrzymałem od BPS swego czasu: Remigiusz,Sorry, we are not accepting orders from Poland at this time. Best regards,MeganBass Pro Shops PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrus33 Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 @remek Idę w zaparte !!!.....kolega od lat tam kupuje i wszystko wysyłają do W-wy. A przysłali Ci wytłumaczenie dlaczego nie wysyłają do Polski???? ......taka sucha notka to trochę śmiesznie wygląda. Dla mnie to jest raczej przejaw typowego amerykańskiego lenistwa i bezmyślności.Niech mi ktoś wytłumaczy jaki jest problem w wysłaniu paczki do Polski Fedexem...przecież to jest door to door service i nawet najbardziej spasiony Jankes nie musi swego du...ka z miejsca ruszać, aby to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 28 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2006 @petrus, coś Twoje źródło informacji jest ... hmmm ... mało wiarygodne ... Response (Jacklyn) 03/28/2006 03:41 PM Remek, Thank you for contacting Bass Pro Shops online. Unfortunately, we are still unable to ship to Poland. Thank you for your inquiry. Best regards,JacklynBass Pro Shops2500 E Kearney Springfield, MO 658981-800-BASS-PRO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 dobre Remek, dobre - na pamiątkę sobie zostawiłeś te przejawy chamerykańskiej elastyczności widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Friko, miałem w archiwum korespondencję z BPS ale ona pochodziła z 2004 roku, więc myślałem, że Petrus ma aktualne informacje i coś się zmieniło w kwestii realizacji zamówień do Polski. Napisałem do nich i po kilku godzinach otrzymałem odpowiedź, że nie ma takiej możliwości. Tak wiec moja wiadomość jest aktualna i z pierwszej ręki. A dlaczego tak jest? Nie wiem ... i w sumie mnie to nie interesuje. Wiem jedno, że jeśli nawet napiszesz o wspólnym froncie amerykańsko-polskim w Iraku to tak nie wyślą zamówienia do Polski. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 ...a do Iraku pewnie wysla. A tam juz wystarczy miec znajomego wojaka, i przy nastepnej zmianie kontyngentu masz pan sprzet w domu - wojskowym transportem a propos polsko-amerykanskiego frontu to taki dowcip slyszalem, jak siedza sobie w Iraku zolniez polski i amerykanski i tak rozmawiaja: A: We have President W.Bush, but we have Bob Hope and Johnny Cash as well.P: Aaaah, we have President Kaczynski, and no Hope and no Cash Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 @rognis okoUśmiałem się z Twojej wypowiedzi o Bass Pro, mój kolega z Wawy od wielu lat kupuje tam woblery kilka razy w roku i jakoś nigdy nie miał żadnych problemów.Zamówienie składa e-mailem i płaci Visą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Pitt, tak to był szczyt moich umiejętności lingwistycznych tzw. majstersztyk Jak czytałem tego maila to płakałem ze śmiechu PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Tak...zeby byc dobrze zaopatrzonym wedkarzem trzeba spelniac wiele warunkow, na czele listy wymienilbym umiejetnosc negocjacji z elementami psychoanalizy... Jak to dobrze, ze ja juz na ten rok mniej wiecej spasowalem chociaz spodziewam sie inwigilacji bo okazuje sie, ze smar Quantum Hot Sauce jest tak waznym dla gospodarki US, strategicznym towarem, ze nie pozwala sie go wywozic na zewnatrz... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Słyszałeś kiedyś Gumo o wędkach z boru? Nie przyjęły się na świecie podobno nie ze względu na słabe właściwości a fakt, że Amerykanie wykupili całą światową produkcję do celów militarnych. Nie ma zatem dostępnego materiału, z którego można by budować sprzęt. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 @Petrus, od kilku lat sprowadzam sprzęt wędkarski z Usa i szczerze mówiąc ani razu nie udało mi się sprowadzić go z Bass Pro Shop.Mimo wielu maili, wielu próśb i negocjowania nie dałem rady przekonać ich do wysłania przesyłki do Polski. Z tego co wiem, nie udało się to żadnemu z moich kolegów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 29 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2006 Dear Piotr, We are not accepting orders to Poland at this time. I am very sorry for any inconvience this may cause for you. Sincerely, Debra D EhbrechtInternational DeskBass Pro Shops417-863-2499 cos nam sie informacje pokrywaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Petrus - rozmnazasz BPS w zyciu nic tu nie wyslal, przynajmniej nie w przeciagu 6ciu ostatnich lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2006 Czy coś się dzieje w tym temacie? Na czym stanęło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Czy w Polsce jest jakiś przedstawiciel tej firmy upatrzyłem sobie kija, ale szczerze mówiąc wolałbym żeby ktoś się tym zajoł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Pozostaje prywatny import do PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ale przynajmniej katalogi przysyłają ????Co prawda katalog zamawia się na stronie amerykańskiej, ale wysyłka już z Malmo Szwecja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2016 Ja ostatnio blanki ściągałem, i odradzam duże firmy zgłaszają przesyłki do cła . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaverikZagan Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Poszukam innego kija w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Co w tym cle i vacie takie straszne ? Jak kupujesz sklep w polskim sklepie wędkarskim to tez płacisz cło i VAT - boicie sie tego jak diabeł wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi