Skocz do zawartości

Zamówienia z CABELA'S

jacavip

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 105
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jeśli chodzi o Japonię to wogóle jest koszmar. Wiem coś bo swoje wędki targałem przez US by finalnie znalazły się w Polsce. O innych drobiazgach to wogóle zapomnij - bariera językowa, postal order z japońskiej poczty, a na niektóry sprzęt trzeba czekać kilka miesięcy (Temujin Crossifire z Evergreen'a) :mellow:

Pozdrawiam

Remek

@pitt

Nie wiem co Cie tak bardzo rozbawiło ?????

@rognis oko

Uśmiałem się z Twojej wypowiedzi o Bass Pro, mój kolega z Wawy od wielu lat kupuje tam woblery kilka razy w roku i jakoś nigdy nie miał żadnych problemów.Zamówienie składa e-mailem i płaci Visą.

Może w jakiś Mormońskich sklepach w Utah kupujecie???? B) B) B).......ja nigdy nie miałem problemów z wysyłką do Polski prosząc o FedeX i płacąc Visą. Odpowiedzialność sprzedającego kończy się wraz z oddaniem paczki w ręce człowieka z Fedexu, a ja nie muszę się martwić o przesyłkę bo jeśli zapłacona jest kartą Visa to jest automatycznie ubezpieczona. W razie problemów jest biuro reklamacji Visa Payment w Warszawie, gdzie w przypadku zniszczenia lub zagubienia przesyłki dostaje się większość pieniędzy z powrotem.......w czym jest problem???

Nie widzę logicznego wytłumaczenia, dlaczego sprzedawca miałby odmówić wysłania przesyłki jeśli klient prosi i płaci za Fedex???

Może mi to ktoś wytłumaczyć???

@remek

Idę w zaparte !!!.....kolega od lat tam kupuje i wszystko wysyłają do W-wy. A przysłali Ci wytłumaczenie dlaczego nie wysyłają do Polski???? ......taka sucha notka to trochę śmiesznie wygląda. Dla mnie to jest raczej przejaw typowego amerykańskiego lenistwa i bezmyślności.Niech mi ktoś wytłumaczy jaki jest problem w wysłaniu paczki do Polski Fedexem...przecież to jest door to door service i nawet najbardziej spasiony Jankes nie musi swego du...ka z miejsca ruszać, aby to zrobić.

@petrus, coś Twoje źródło informacji jest ... hmmm ... mało wiarygodne ...

Response (Jacklyn) 03/28/2006 03:41 PM

Remek,

Thank you for contacting Bass Pro Shops online. Unfortunately, we are still unable to ship to Poland. Thank you for your inquiry.

Best regards,

Jacklyn

Bass Pro Shops

2500 E Kearney

Springfield, MO 65898

1-800-BASS-PRO

Friko, miałem w archiwum korespondencję z BPS ale ona pochodziła z 2004 roku, więc myślałem, że Petrus ma aktualne informacje i coś się zmieniło w kwestii realizacji zamówień do Polski. Napisałem do nich i po kilku godzinach otrzymałem odpowiedź, że nie ma takiej możliwości. Tak wiec moja wiadomość jest aktualna i z pierwszej ręki. A dlaczego tak jest? Nie wiem ... i w sumie mnie to nie interesuje. Wiem jedno, że jeśli nawet napiszesz o wspólnym froncie amerykańsko-polskim w Iraku to tak nie wyślą zamówienia do Polski.

Pozdrawiam

Remek

...a do Iraku pewnie wysla. A tam juz wystarczy miec znajomego wojaka, i przy nastepnej zmianie kontyngentu masz pan sprzet w domu - wojskowym transportem :lol:

a propos polsko-amerykanskiego frontu to taki dowcip slyszalem, jak siedza sobie w Iraku zolniez polski i amerykanski i tak rozmawiaja:

A: We have President W.Bush, but we have Bob Hope and Johnny Cash as well.

P: Aaaah, we have President Kaczynski, and no Hope and no Cash

:lol:

Tak...zeby byc dobrze zaopatrzonym wedkarzem trzeba spelniac wiele warunkow, na czele listy wymienilbym umiejetnosc negocjacji z elementami psychoanalizy... :lol:

Jak to dobrze, ze ja juz na ten rok mniej wiecej spasowalem chociaz spodziewam sie inwigilacji bo okazuje sie, ze smar Quantum Hot Sauce jest tak waznym dla gospodarki US, strategicznym towarem, ze nie pozwala sie go wywozic na zewnatrz... :mellow:

Gumo

Słyszałeś kiedyś Gumo o wędkach z boru? Nie przyjęły się na świecie podobno nie ze względu na słabe właściwości a fakt, że Amerykanie wykupili całą światową produkcję do celów militarnych. Nie ma zatem dostępnego materiału, z którego można by budować sprzęt.

Pozdrawiam

Remek

@Petrus,

od kilku lat sprowadzam sprzęt wędkarski z Usa i szczerze mówiąc ani razu nie udało mi się sprowadzić go z Bass Pro Shop.

Mimo wielu maili, wielu próśb i negocjowania nie dałem rady przekonać ich do wysłania przesyłki do Polski. Z tego co wiem, nie udało się to żadnemu z moich kolegów... :wacko:

• 10 lat później...