meme174 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 SALMO WHACKY Producent:SalmoModel:WhackyRodzaj przynęty:woblerZastosowanie:łosiowate, sandaczOPIS PRZYNĘTY Whacky to wobler, który powstał we współpracy z prawdziwymi mistrzami trollingu z Finlandii. Dzięki unikalnemu kształtowi steru i precyzyjnemu wyważeniu korpusu akcja tej przynęty jest całkowicie wyjątkowa; niemożliwa do naśladowania i bardzo nieregularna wtedy, kiedy tego od niej oczekuje wędkarz. SPECYFIKACJA Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:WY12/12/10./1.0/ - 1.5Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]: Zdjęcie Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Akcja jest możliwa do naśladowania. Bliźniaczy model rapali Scatter Rap Minnow jest nieco mniejszy bardziej filigranowy ale chodzi lepiej. Efekt odchodzenia na boki osiąga przy mniejszych prędkościach zwijania/trollingowania. Ostatnio Salmo wypuściło Whacky 15cm. Ponieważ lubię te woblery i dużo nimi trollinguję to nabyłem. Coś chyba konstruktorom nie poszło bo efektu chaotycznej akcji z odskokami nie uzyskałem nawet przy prędkościach 5-6km/h. Dopiero powyżej 6 wobler zaczyna trochę zbaczać z prostego kursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Scatter Rap Minnow, to nic innego jak Oryginal, ze zmienionym sterem. Ten wobler pracę ma raczej regularną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 21 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2015 Scatter Rap Minnow, to nic innego jak Oryginal, ze zmienionym sterem. Ten wobler pracę ma raczej regularną.Raczej nieregularną Adam Mam tez jednego takiego, który robi obrót o 360 stopni co jakiś czas 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 A to Ci perełka się trafiła... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) To macie jakieś inne woblery. Ten którego mam ja a jest to już drugi, chodzi jak whacky 12 tylko robi to samo przy mniejszej prędkości. Oprócz normalnej akcji robi odjazdy na boki. Whacky zaczyna jeździć na boki tak od 4.5km/h a Rapala już po przekroczeniu 3km.Woblerów o tym konkretnym kształcie i z tym typem steru jest więcej. Np. Taiga lures Saga. Ale w przypadku tego ostatniego ster to raczej chwyt marketingowy. Wobler nie odjeżdża i ma akcję agresyniejszą od salmo i rapali. Nie drobną migoczącą tylko coś ala x głowa-ogon.Whacky 15 mnie osobiście zawiódł. Mam nadzieję, że go poprawią bo lubię przynęty z tym typem steru. Edytowane 22 Listopada 2015 przez Krisu23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 To macie jakieś inne woblery. Ten którego mam ja a jest to już drugi, chodzi jak whacky 12 tylko robi to samo przy mniejszej prędkości. Oprócz normalnej akcji robi odjazdy na boki. Whacky zaczyna jeździć na boki tak od 4.5km/h a Rapala już po przekroczeniu 3km.Woblerów o tym konkretnym kształcie i z tym typem steru jest więcej. Np. Taiga lures Saga. Ale w przypadku tego ostatniego ster to raczej chwyt marketingowy. Wobler nie odjeżdża i ma akcję agresyniejszą od salmo i rapali. Nie drobną migoczącą tylko coś ala x głowa-ogon.Whacky 15 mnie osobiście zawiódł. Mam nadzieję, że go poprawią bo lubię przynęty z tym typem steru.Moje mają nieregularną (odskoki na boki) a dodatkowo jeden trafił się z obrotem o pełny kąt . Nad taigą zastanawiałem się (kupno), ale skoro nie ma myków . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ta którą ja kupiłem nie ma, więc pewnie reszta też nie. A ten który Ci się obraca to nie robi tego w jedną konkretną stronę? Może jest źle ustawiony i korekta oczkiem to wyeliminuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Powiedzcie czy ktoś z was łowi nimi sandacze na rzekach w nocy ? Tak jak np na rapale orginal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 31 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Witam.Potrzebuję informacji na temat wobka.Jaką głębokość osiąga na lince 0,19mm , 30m za łodzią, prędkość około 3,5km/h. bo podają różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 to zalezy jaki rozmiar , u mnie kosi szczupaki w trolu az miło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 12cm lub 15cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 12cm 3m powinien osiągnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 to zalezy jaki rozmiar , u mnie kosi szczupaki w trolu az miłoOd jakiej prędkości zaczyna pracować? 3 km/h wystarczy? 15 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walleyee00 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 12cm pracuje przy 3-3,5km , przy 4 zaczyna robić coraz większe myki. 15cm potrzebuje wyższych prędkości około 3,5+ start a 4-5 zaczyna myszkować. Są fińskie odpowiedniki które już przy 2,5 jeżdżą na boki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Jakie odpowiedniki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 Nie odpowiedniki a oryginały , Whacky jest kopia . Oryginały to np woblery Jesse lub Kuusamo Santeri Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 http://www.happyangler.com/en/lures/plugs/jesse-14-cm-plug/p/16520/ https://kauppa.kuusamonuistin.fi/fi/vaaput/santeri/santeri-vaappu-110-11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2017 http://www.happyangler.com/en/lures/plugs/jesse-14-cm-plug/p/16520/ https://kauppa.kuusamonuistin.fi/fi/vaaput/santeri/santeri-vaappu-110-11Dzięki. Musze poszperać i kupić te Jesse 14 cm Plug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Nie testowałem ale wyczytałem w sieci że odpowiedniki Rapali również pracują tzn. odskakują na boki przy mniejszych prędkościach niż Salmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Tak, tylko max. 11 cm. Seria Scatter Rap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Potwierdzam, że seria Scatter Rap daje odskoki, na pewno 7 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dzięki. Musze poszperać i kupić te Jesse 14 cm Plug.Tu jest coś podobnego http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/kuusamo-kuusamo-santeri-g5-a20-p2647-k18149.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 27 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2022 Powiedzcie czy ktoś z was łowi nimi sandacze na rzekach w nocy ? Tak jak np na rapale orginal? Odgrzeję tego kotleta ale być może komuś się jeszcze przyda. Kupiłem go właśnie z takim przeznaczeniem o jakim piszesz. Zaliczyłem dwa wieczorno-nocne wypady z tym woblerem. Muszę powiedzieć, że to rewelacja na moją metę. Pracuje przy wolnym zwijaniu w strefie 0-3m od brzegu. Dokładnie tam gdzie gloogi nike i rapale orginale smużą grzbietem i prawie nie pracują. Salmo pracuje tuż pod powierzchnią – to ważne bo często łowię w wodzie do połowy łydki. Dodatkowo, tak jak piszą koledzy - ten wobler fajnie ucieka na boki. Co do wyników to na na dwa wypady 2 x 3h miałem na niego 2 ładne klenie 48cm i 3 sandaczyki 30-40cm + jakieś spady. Uważam to za dobry bardzo dobry wynik biorąc pod uwagę tegoroczną "mizeriadę". 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi