Skocz do zawartości

SALMO MINNOW

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

SALMO MINNOW

Producent:Salmo

Model:Minnow

Rodzaj przynęty:wobler

Zastosowanie:boleń, klen, okoń, pstrąg, sandacz, szczupak

OPIS PRZYNĘTY

Mimo, iż jest to jedna z najstarszych rodzin przynęt SALMO, wielu wędkarzy na całym świecie wciąż odkrywa nowe możliwości tego klasycznego woblera. Wszystkie przynęty z tej rodziny charakteryzuje niezbyt szeroka akcja o dość dużej częstotliwości.

SPECYFIKACJA

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:M5F/5/3/0.5-1 | M5S/5/5/0.8-1.5

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:M6F/6/4/0.5-1 | M6S/6/6/1-1.5

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:M7F/7/6/1-1.5 | M7S/7/8/1.5-2

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:M9F/9/10/0.8-1.2 | M9S/9/12/1.5-2.5

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:M7SDR/7/7/2.5-4

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:

Symbol/Długość[cm]/Waga[g]/Głębokość pracy[m]:

Zdjęcie

59e6400fd35abb3b4e092e8b5d26f53e.jpg

Kliknij tutaj by zobaczyć artykuł rekord

• Like 1

• 10 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Minnow z grubym ,dużym sterem tzw stary to była kosa na pstrągi ,chodził znacznie szerzej i to było chyba jego atutem .Obecny jest dobry ,ale nie wyróżnia się na tle wielu innych krajowych  wyrobów dedykowanych na kropkowańce .Warto mieć w pudełku ale spektakularnych wyników bym się nie spodziewał.

A ja tam minnowa zawsze mam w pudełku idąc czy to na Wisłę, czy łowiąc na Pilicy. Ma tę swoja dość agresywną akcję, która daje efekty, zwłaszcza w rzece tak przejrzystej, jak warszawska Wisła. Osobiście złowiłem już na niego suma, sandacza, szczupaka, bolenia i chyba (bo tu na 100% pewności nie mam) jakiś kleń się trafił.

• 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 5 miesięcy temu...

Ostatnio w minnowach pękają stery. Wystarczy puknąć o kamień i po sterze, łamią się jak zapałki. Na dziesięć-pięć złamanych bo drugie pięć urwanych. Dlatego nie zdążyły się złamać. Pisałem do Salmo w tej sprawie ale jak na razie nie dostałem odpowiedzi. Stare modele służyły bez szwanku, a tu takie buble. Macie podobne doświadczenia?

U mnie nie zdarzyło się jeszcze pęknięcie steru w Minnow. Mam stare i nowe modele i w obu stery trzymają bardzo dobrze.

Jak chcesz się pozbyć tych z połamanymi sterami to chętnie odkupie za jakieś piwko, bo przez zimę chce się pobawić w nowe malowania woblerow i wstawianie sterów ;)

Edytowane przez Żbiku
  • Like 1

Jak chcesz się pozbyć tych z połamanymi sterami to chętnie odkupie za jakieś piwko, bo przez zimę chce się pobawić w nowe malowania woblerow i wstawianie sterów ;)

Dzięki za ofertę ale pani w sklepie wędkarskim przyjęła je do reklamacji. Zobaczymy co z tego wyniknie. Ale nic straconego, koledze dziś w wobku pękną ster.  ;)

Salmo Minnow tych nowych mam ze 40 sztuk. Starych się pozbyłem bo dla mnie nie były wcale jakieś fantastyczne i super skuteczne, a za cenę za jednego mogłem kupic dwa nowe które mi sie lepiej sprawdzaja i dają mi wiecej mozliwosci. Ale do rzeczy, nigdy mi się nie zdarzyło żeby mi ster ani odpadł, odkleił się ani tym bardziej złamał, NIGDY, a łowię na nie w 90% łowiąc pstrągi i co ważne łowię tylko w górskich potokach gdzie jest kamieniste dno i często olbrzymie głazy.

• Like 1

• Dodaj nową pozycję...