logun74 Opublikowano 10 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2015 Ale się rozmarzyłem . Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert79 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Gratuluję ryb! Najwyższy czas zacząć się powoli zbroić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
henluk Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 te sandacze tam teraz sie nie tra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Nie trą, zdrowo żrą. Musiałaby by być bardzo ciepła wiosna, żeby zaczęły z początkiem kwietnia, a w tym roku jest zimna. Myślę, że nawet szczupak może się jeszcze nie trzeć - po aktualnych zdjęciach sądząc (dosłownie sprzed kilku dni). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Jaka tam jest temperatura wody obecnie i przy jakiej się trą sandacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Musiałbym sięgnąć do źródeł. W zeszłym roku pod koniec marca było 12 st. - jeszcze się nie tarły. Żarły w typowym cyklu: jak nie brały z trolla, to siedziały i brały w dołach, jak wychodziły na płytką wodę, taką 2-3m, to gryzły z trolla.W tym roku pod koniec lutego było raptem 5,5-5,7. Bardzo zimna wiosna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seb603 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Gratulacje, ładne pieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Sandacze potrafią przerwać tarło np. jeżeli temperatura wody obniży się drastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 To potrafi większość ryb. Np Bolenie mogą się trzeć kilka tygodni a w zeszłym roku była taka lampa, że u mnie w rzece wytarły się dosłownie w 24h dały drapaka do jeziora i na brzegu zostali zmartwieni miejscowi kłusole z teleskopami. Kręcili się jak gówno w przeręblu i nie mogli zrozumieć o co kaman:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejZareba Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Wiosna jest zimna ale nie ma wody pośniegowej więc temperatura wody jest wyzsza i tarło może odbyć się wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 13 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Na akwenach, o które Daniel pyta, woda pośniegowa była w czasie ostatniego zlodowacenia W zeszłym roku o temperatura wody była wyższa o jakieś 3 stopnie - w lutym. A w marcu - zobaczymy za 5 dni... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 W marcu tego roku temperatura wody była zbliżona do tej z lutego ub.r.I codziennie spadała (w nocy były przymrozki...) Poniżej największy, złowiony na 4" gumę, sprzęt: CD Ext Nano 7' 17lb, Shimano Vanquish 4000 z DUELem Hardcore X8 #1,2 oraz przyponem 15lb. Foto by @Friko 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Badziew to Nano, Panie. A ryby głupie, głupieee... Piękny ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Dobry dzik! Gratulacje Mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 17 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Badziew to Nano, Panie. Też tak myślę, bo jak bym zabrał kij na blanku z Matagi, to pewnie ze 2x więcej brań bym miał Ale nie zabrałem i musiałem tym badziewiem orać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 W marcu tego roku temperatura wody była zbliżona do tej z lutego ub.r.I codziennie spadała (w nocy były przymrozki...) Poniżej największy, złowiony na 4" gumę, sprzęt: CD Ext Nano 7' 17lb, Shimano Vanquish 4000 z DUELem Hardcore X8 #1,2 oraz przyponem 15lb. _DSC5775_tn.jpg Foto by @FrikoO ja go chyba znam(sandacza) jakoś tak znajomo wygląda . Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Też tak myślę, bo jak bym zabrał kij na blanku z Matagi, to pewnie ze 2x więcej brań bym miał Jakbyś miał Phenixa w tytanach - to 4 x więcej. A ja - idąc za ciosem - ukręcę sobie do kompletu - kijaszek na bardzo niemodnym RX8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 W marcu tego roku temperatura wody była zbliżona do tej z lutego ub.r.I codziennie spadała (w nocy były przymrozki...) Poniżej największy, złowiony na 4" gumę, sprzęt: CD Ext Nano 7' 17lb, Shimano Vanquish 4000 z DUELem Hardcore X8 #1,2 oraz przyponem 15lb. Foto by @Friko Sympatyczny....Trollingowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jak widać po sprzęcie - z rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Jak widać po sprzęcie - z rzutu.Dzięki za info - jednak nie widzę niczego co w 100% wskazuje że "z rzutu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Istnieją mocne przesłanki Musisz zaufać przeprowadzonemu przeze mnie wywiadowi środowiskowemu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 18 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Piekny zed Mario,gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jezi0rko Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Witam kolegów, chciałem dzisiaj pobawić się z okoniami a wyszło jak na fotkach Nie zmartwiłem się za bardzo Zdjęcia usunięte - ryba złowiona w okresie ochronnym! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Nie za wcześnie?Raczej, dlatego zapytałem, u mnie jeszcze można do końca mies. ale ja już zakończyłem połowy i teraz czekam do czerwca (NL) w międzyczasie mucha i klenie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 21 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2015 Witam kolegów, chciałem dzisiaj pobawić się z okoniami a wyszło jak na fotkach Nie zmartwiłem się za bardzo Zdjęcia usunięte - ryba złowiona w okresie ochronnym! Aj ten regulamin i Ci moderatorzy...Piotr gratuluje postawy, ciesze sie bardzo, ze sandacz wrocił do wody, szczegolnie, ze znam ten ten odcinek Odry dosyc dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi