slawek_2348 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) A to i ja Was trochę powq... . 70 cm z 18 marca. Edytowane 23 Marca 2015 przez slawek_2348 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Widzę, że ryba przewidziała Twój złośliwy postępek i za karę dziabnęła w palucha. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Pomściła Wasze krzywdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 A tam zaraz krzywdy. W kraju, to zaledwie pięćdziesiątak. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jak widać po sprzęcie - z rzutu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Rzeka + muchowka = sandaczyk 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brodzic Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 czerwiec tuż tuż więc odświeżam wątek, teraz można powędkować smoki nie przeszkadzając im w tarle.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Dzisiaj śpię na zwodowanej łodzi,żeby jutro było szyciej do wyścigu na miejscówki.Wodom Cześć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 @Z Olsztyna - z ciekawości zapytam na co wziął? Streamer, jakaś tubówka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalus Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Dzisiaj śpię na zwodowanej łodzi,żeby jutro było szyciej do wyścigu na miejscówki.Wodom Cześć! Będziesz czekał dobę na łódce? Wydaje mi się, że dopiero w niedzielę można zaczynać... RAPRVI. OCHRONA RYB4. Jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresuochronnego dla określonego gatunku rybprzypada w dzień ustawowo wolny od pracy,okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień. Mi wychodzi, że to niedziela :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 To jutro już można ???Czy w niedzielę ? FH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafalus Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Wg mnie w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Raczej niedziela! Bez falstartów proszę! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishhunter Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Trzymać ciśnienie panowie Niedziela, niedziela..... PołamaniaFH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Rozmawiałem w swoim okręgu -wolałem się spytać bo straznicy to wiadomo nie interpretują regulaminów albo ze znajomością słabo . Można w niedziele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Niedziela będzie nasza......!!A swoją drogą wczoraj złowiłem przez przypadek jednego to wyglądał jak by wracał z grubego melanżu......kac morderca nie ma serca....na tarle się nie oszczędzał Zdjęć nie robiłem nie będe chłopaka w towarzystwie kompromitował Edytowane 29 Maja 2015 przez Wiktor 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 @Z Olsztyna - z ciekawości zapytam na co wziął? Streamer, jakaś tubówka? tubka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dagu Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Zarząd Główny PZW przypomina, iż zgodnie z Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb (par. 8 pkt. 4) "jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada w dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień". Oznacza to, w przypadku połowów sandacza, który ma okres ochronny od 1 stycznia do 31 maja, że można łowić sandacze już w dniu 31 maja, czyli w niedzielę. Okres ochronny ulega także skróceniu o jeden dzień, czyli niedzielę 31 maja, w odniesieniu do połowów głowacicy, lipienia, sapy oraz suma, ale jeśli chodzi o suma to tylko w rzece Odrze od ujścia rzeki Warty do granicy z wodami morskimi. Antoni Kustusz rzecznik prasowy ZG PZW 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Zarząd Główny PZW przypomina, iż zgodnie z Regulaminem Amatorskiego Połowu Ryb (par. 8 pkt. 4) "jeżeli pierwszy lub ostatni dzień okresu ochronnego dla określonego gatunku ryb przypada w dzień ustawowo wolny od pracy okres ochronny ulega skróceniu o ten dzień". Oznacza to, w przypadku połowów sandacza, który ma okres ochronny od 1 stycznia do 31 maja, że można łowić sandacze już w dniu 31 maja, czyli w niedzielę. Okres ochronny ulega także skróceniu o jeden dzień, czyli niedzielę 31 maja, w odniesieniu do połowów lipieniaCholera kompletnie zapomniałem o lipieniach kiedyś moja ryba nr 1.......no to od rana na lipiona a wieczorem na zandery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroda496 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Zasieję wątpliwość bo czy na pewno niedziela jest dniem ustawowo wolnym od pracy według tej informacji? http://www.kalendarzswiat.pl/swieta/wolne_od_pracy/2015 W dni wymienione w linku tylko właściciele firm i ich najbliżsi mogą pracować bo to są właśnie dni ustawowo wolne od pracy. Nie pracują ludzie w marketach, ale w niedziele pracują. Ja sądzę, że o najbliższą niedzielę nie ulega skróceniu okres ochronny dla sandacza. Jeśli się mylę to proszę wybaczyć i będę wdzięczny za informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 ustawowo wolne dni to te które są podane na tej liście plus niedziele.....niedziele były zawsze Ale spoko....też mają zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroda496 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 no to może teraz się coś zmieniło bohttp://www.dziennikzachodni.pl/artykul/520761,niedziela-ustawowo-dniem-wolnym-od-pracy,id,t.htmlale w nosie tam. Rzecznik rzekł i jadę w niedzielę na sandały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 Tak dla przypomnienia sobota jest dodatkowo wolnym dniem od pracy, a niedziela ustawowo wolnym od pracy. Czyli sandacza i inne ryby np lipienia wolno w tym roku łowić od 31.05 br. Jesli ktoś nie ma ciśnienia to niech zacznie od pierwszego. Ale to już zostawiam każdemu do przemyślenia. Mam sporo informacji, że już wielu rozpoczęło sezon dużo wcześniej i przepisy ma serdecznie gdzieś. Bo to jest Polska właśnie. Smutne, ale prawdziwe od wielu lat,ważne że loduwa pełna, a pogłowie ryb niestety spada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daroda496 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 o.. tak, szczupaki już od 20 maja najlepiej biorą z opadu na smukłe gumki tam gdzie najwięcej kamieni. Seledyn to ich ulubieniec. Ot, takie szczupaki. ha!ha! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) sum,szczecin lowi i to grubo Edytowane 29 Maja 2015 przez salmon1977 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi