Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

brodzic , przeczytaj regulamin wstawiania zdjęć Sandacze można wrzucać od 65 cm

Czasem bardziej denerwujące są te wieczne docinki....zostawmy to moderatorom....to samo Cieśla ostatnio było z kleniami MaćkaS, chociaż tam akurat fotki były fajne, czego nie można niestety powiedzieć o tych, ale i tak ostatnio mało się dzieje, więc po co się mądrzyć? Stało się coś?.....a wiem, pewnie obserwujesz wątek i wpadło Ci powiadomienie i biedny musiałeś się pofatygować....a tam rozczarowanie i Zed poniżej minimum.....@c1eśla wrzuć na looooz wstaw jakąś swoją rybę żeby wątek żył, nie widzisz że gość jest nowy i od razu się pastwisz, na samym początku traktujesz gościa z buta, zamiast napisać mu na przykład PW. Chcesz błysnąć w ten sposób? - ...tak wiem regulamin, to regulamin...ale mimo to, ton Twojej wypowiedzi jest jakiś taki mało przyjazny...

malcz

Edytowane przez malcz
  • Like 14

@malcz , ja będąc nowy też zostałem tak potraktowany wstawiłem 6 Bolków z jednego wyjazdu i wszystkie mi po godzinie usunięto a było to ryby w granicach 60 cm , także nie ma sprawiedliwości nie tylko w całym kraju ale tutaj również.

w tym wątku nic nie wstawię bo nie łowie Sandaczy - Jak nie ma płetwy tłuszczowej to nie ryba

Edytowane przez c1eśla

@patu to w przenośni oczywiście , ale coś w tym jest , a Ty powinieneś wiedzieć coś w tym temacie bo z tego co pamiętam poławiasz też salmonidy :)

powiedz sam czy one nie zasługują na koronę??

Ich siła i dynamika i szybkość oraz wytrzymałość jest niesamowita , nie można tego porównać do żadnego gatunku przy tym rozmiarze, chodzi mi konkretnie o pstrągi ;

45 cm pstrąg walczy dużo lepiej mocniej szybciej i dłużej niż przynajmniej 65 cm Sandacz łowiony na tym samym sprzęcie

Jak nie ma płetwy tłuszczowej to nie ryba... hmm... to jak ktoś łowi "to coś" bez płetwy tłuszczowej nie jest godzien zwać się wędkarzem?  :huh: 
Zaskakuje mnie, jak to możliwe że można segregować wędkarski świat takimi kategoriami. Wydawało mi się, że uszlachetnianie jednych gatunków ponad inne i wywyższanie ich na siłę jest całkowicie bezcelowe, a wręcz prymitywne, no ale jak widać chyba nie do końca.. 
Jeśli w podobny sposób myśli większość tych łowiących ryby z płetwą tłuszczową to żałuję, że i moim umiłowanym gatunkiem jest pstrąg. Nie dziwią mnie już słowa tych, którzy "pstrągarzy" postrzegają jako zadufanych w sobie, pysznych i chełpiących się tą szlachetnością, skoro są wśród nich ludzie głoszący takie właśnie słowa.

• Like 2

....Ich siła i dynamika i szybkość oraz wytrzymałość jest niesamowita , nie można tego porównać do żadnego gatunku przy tym rozmiarze....

Napisałeś to mniej więcej z taką samą fascynacją jaką Bolec prezentował w tej scenie...

Sorry za delikatny OT....ale jakoś tak mi się "skojarzyło".... B)

• Like 4

Też nie wiem o co chodzi z tą płetwą tłuszczową :( Łososiowate do zbyt bystrych rybek nie należą .Na pewno łatwiej złowić pstrąga 60 cm niż klenia 60 cm.zdecydowanie łatwiej złowić troć czy głowatkę 80 cm.niż tej wielkości bolenia czy sandacza.Mam wrażenie że ten ''system wartości'' ukształtował się jedynie wśród miłośników różowego mięska :)

• Like 9