Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluję Panowie pięknych zedów! :)

Wypady z kolegami mają wiele plusów. Pomijając szybkie rozpoznanie wody, atmosferę i możliwość umilenia sobie oczekiwania na branie jakąś pogawędką, to przede wszystkim chodzi radość ze wspólnie wypracowanych ryb, fotki i przybita "piątka" po udanej akcji. 

A, że ostatnio mnie, poza średniakami, te większe omijały, skupiłem się na fotografowaniu ;)

Tomasz K. w akcji ;)

2zz575w.jpg

zlby2b.jpg

Dziadek zawsze taki elegancki na rybach,

tylko zapomniał, że paski do kraty nie pasują  ;)

tak mu te sandacze po głowie łaziły,

że ubrał spodnie od komunijnego gajera

wybaczymy  :lol:

Ładna ryba :)

Edytowane przez ziom7
  • Like 10

Wczoraj fajny wieczór.

Zawody wygrałem sześć do trzech.

Szkoda, że trzy sandacze spadły, byłby to mój najlepszy wynik na trzy godzinki łowienia.

Wszystkie z jednego rocznika:

post-53938-0-71687400-1434444495_thumb.jpg

Sprzętowo:

Batson SB822.5, Shimano Technium 2500 Fc, Power Pro. Klasyczny ale bardzo powolny opad,  tym razem perłowy twister na 6gr. główce.

• Like 11

Tatowy Zander 82cm złowiony praktycznie w samym nurcie na sprzęt jaziowo-kleniowy. :)  Była mega jazda. Dodam że jako przyłów tego samego dnia trafił się wąsaty 95 cm też na ten sam sprzęt. 

Sprzęt :

- patyk Shimano Nexave 2,4 (4-15 g) z przerobioną szczytówką

- kołowrotek Shimano Twin Power 2500 MGS

- plecionka Stren Sonic Braid 8 lb

- przynęta jugolka 4cm 

post-50764-0-73642100-1434538654_thumb.jpg

• Like 15

Tatowy Zander 82cm złowiony praktycznie w samym nurcie na sprzęt jaziowo-kleniowy. :)  Była mega jazda. Dodam że jako przyłów tego samego dnia trafił się wąsaty 95 cm też na ten sam sprzęt. 

Sprzęt :

- patyk Shimano Nexave 2,4 (4-15 g) z przerobioną szczytówką

- kołowrotek Shimano Twin Power 2500 MGS

- plecionka Stren Sonic Braid 8 lb

- przynęta jugolka 4cm 

Gratulację pięknej rybki na takim sprzęcie zabawa na pewno była nie z tej ziemi hehe pozdrawiam i oby częściej trafiały się takie okazy :)

Panie Januszu z glowatkami to Pan zafantazjowal rownajac je z boleniem

Słynne już zdanie Janusza z książki - wywiadu Darka Duszy, "że bardzo łatwo jest złowić glowatkę"... resztę można doczytać.... jest jak najbardziej prawdziwe różnica pomiędzy porównywanym boleniem jest tylko taka, że bolenia jest nieporównywalnie więcej  ;)

Byłem raz na głowacicach i raz na boleniach.....złowiłem jedną głowacicę i cztery bolenie.

Fakt boleni jest więcej  :D

Przepraszam nie mogłem się powstrzymać  :lol:

Jestem tu nowy i potrzebowalbym malej pomocy. Jest tu ktos wedkujacy na Narwii pomiedzy Pułtuskiem a Ostrołeką? Sandacze łowię dopiero od zeszłego roku i mam mały problem. Mianowicie komletnie nie mogę namierzyć zadnego zeda. Próbuje w miejscówkach w których w zeszlym roku o tej porze gryzły i nic. Probowalem też w kilku nowych i nic. Nawet cyknięcia. Łowię z brzegu z wysokiej burty, przy kłodach i na główkach. Jakieś pomysły? Załączam zeszłoroczne 68 z czerwca post-60454-0-98006700-1434555118_thumb.jpg i życiówke 95 z 1/11 (słaba jakosc bo w reflektorach samochodu) post-60454-0-74250000-1434555339_thumb.jpg