Nizioł Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Podpowie ktoś jakiś kijek do 300pln.? Łowię z brzegu więc długość raczej ok.3m. Najczęściej jestem nad Narwią, okazjonalnie nad Wisłą. Myślę oczywiście o wklejance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Jak faktycznie "jeziorny" i złowiony na spining to SZCZEGÓLNE gratulacje dla łowcy!Jakiekolwiek szczegóły odnośnie metody mile widziane...Metoda to spinning , przepraszam ,że nie napisałem. Łowię na różne przynęty, począwszy od gum (ten usiadł na ohaio z 4gr główką) poprzez woblery wszelkiej maści płytko chodzące sandaczowe, szczupakowe i boleniowe , wachadła i cykady. Jak żeruje to mu jest wszystko jedno tak zauważyłem . Moje łowisko ma głebokoś około 50 cm (+;-) więc podstawą jest to aby przynęta nie ryła w dnie , cały czas eksperymentuje z przynętami i ich rodzajami. Niedaleko płycizny jest głębsza rynna.Z racji tego ,że za dnia nie mam zbyt wiele czasu to poluje głównie w nocy. Trzeba bacznie obserwować wodę( zasobność drobnicy ,chlapania ,spławy i jak ja to nazywam sierżanty na wodzie) i do tego się stosować. Sprzętowo :Ryobi Zauber 4000 z przenimWędka Dragon Millenium 3,10 m Plecionka Phoenix Turtorial Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Wszystkim Łowcom na tej i poprzedniej stronie wielkie graty!!! Jak ja wam zazdroszczę Jakoś nawet do forumowego minimum nie mam szczęścia w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Przed falą upałów trafiały się większe sztuki. Teraz w trakcie afrykańskiego klimatu gryzą młodsze roczniki, ale w ilościach dających się wyłowić 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_lbn Opublikowano 6 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2015 Toudinho miażdżysz zdjęciami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martin77 Opublikowano 7 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2015 Metoda to spinning , przepraszam ,że nie napisałem. Łowię na różne przynęty, począwszy od gum (ten usiadł na ohaio z 4gr główką) poprzez woblery wszelkiej maści płytko chodzące sandaczowe, szczupakowe i boleniowe , wachadła i cykady. Jak żeruje to mu jest wszystko jedno tak zauważyłem . Moje łowisko ma głebokoś około 50 cm (+;-) więc podstawą jest to aby przynęta nie ryła w dnie , cały czas eksperymentuje z przynętami i ich rodzajami. Niedaleko płycizny jest głębsza rynna.Z racji tego ,że za dnia nie mam zbyt wiele czasu to poluje głównie w nocy. Trzeba bacznie obserwować wodę( zasobność drobnicy ,chlapania ,spławy i jak ja to nazywam sierżanty na wodzie) i do tego się stosować. Sprzętowo :Ryobi Zauber 4000 z przenimWędka Dragon Millenium 3,10 m Plecionka Phoenix Turtorial Pozdrawiam Głębokość 50 cm? A to ciekawostka...teraz rozumiem skąd tak lekka główka. Dzięki za opis! M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Wieczorny z Krakowa p.s. jakośc zdjęcia "rewelacja" 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 (edytowane) p.s. jakośc zdjęcia "rewelacja" Ale widać, że kawał smoka.I radochę zresztą też.I to jest najważniejsze No i mam teraz problem. Uderzyć w nocy za sandałem, czy brzaną? Ostatnio postawiłem na brzanę, więc teraz kolej na sandacza. Z drugiej strony za sandaczem jeszcze się nachodzę... Nie wiem...Ech, żeby ludzkość tylko takie problemy miała Edytowane 9 Lipca 2015 przez tadekb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 p.s. jakośc zdjęcia "rewelacja" Najwazniejsze ze jest "komu" robic zdjecia....reszta jest do dopracowania Kawal ryby!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 8 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2015 Ale widać, że kawał smoka.I radochę zresztą też.I to jest najważniejsze No i mam teraz problem. Uderzyć w nocy za sandałem, czy brzaną? Ostatnio postawiłem na brzanę, więc teraz kolej na sandacza. Z drugiej strony za sandaczem jeszcze się nachodzę... Nie wiem...Ech, żeby ludzkość tylko takie problemy miała Idz na kompromis- wybierz sumy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryka Opublikowano 9 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2015 Odrzański 76 cm. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Okres fatalnej pogody poprzedzony był jednym dniem wręcz idealnej aury. Ryby dopisują - ten sezon sandaczowy jest naprawdę magiczny. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Okres fatalnej pogody poprzedzony był jednym dniem wręcz idealnej aury. Ryby dopisują - ten sezon sandaczowy jest naprawdę magiczny. To calkowicie odmiennie jak u mnie ;(Mam pytanie,na zdjeciu widac jak bys uzywal czarnej plecionki. To efekt retuszu zdjecia czy faktycznie takiej uzywasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 To drut - szczupaki są wszędobylskie no i trzeba się zabezpieczać . Zedy nie grymaszą gdy gryzą z drutem, a jeśli mowa o plecionkach to na moich wodach stosuje wersje budżetowe, które dają radę i sprawują się lepiej niż markowe produkty, które chyba skład chemiczny wody przerasta 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 To drut - szczupaki są wszędobylskie no i trzeba się zabezpieczać . Zedy nie grymaszą gdy gryzą z drutem, a jeśli mowa o plecionkach to na moich wodach stosuje wersje budżetowe, które dają radę i sprawują się lepiej niż markowe produkty, które chyba skład chemiczny wody przerasta a mozesz napisac jakie to plecionki? Lowimy na podobnych wodach jesli chodzi o sklad chemiczny wody bo rybostan skrajnie rozny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Shiro i Nihonto. U mnie w tym roku dobrze Bałtyk dał i jest co łowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 Shiro i Nihonto. U mnie w tym roku dobrze Bałtyk dał i jest co łowić. To fajnie tam u Ciebie.Na Odrze trzeba troche się napocić, żeby mętnookiego jakiegoś konkretnego wyjąć.Ale tak to w wędkarstwie bywa. Raz lepiej, raz gorzej ale zawsze z pasją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2015 U mnie w tym roku dobrze Bałtyk dał i jest co łowić.Pozostaje zazdroscic albo odwiedzic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Samolowki gotowe na smoki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pevtro Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Chyba Wiechu jest gdzieś w pobliżu ;-)Znajome "niebezpieczne" patyki!!!Połamania ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Samolowki gotowe na smokiZ takim arsenałem to chyba nie mają szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z Olsztyna Opublikowano 12 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 (edytowane) Jasne ze nie majaPonad 50 ryb przerzucilismy z WieskiemRekordowych sztuk niestety nie bylo,najwieksze 60+Bylo +90 ale niestety szczupaczek Bo szczupaki to od metra w gore ))Szwecja tu sie oddycha Pozdro chlopaki Edytowane 12 Lipca 2015 przez Z Olsztyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Jak tu ich nie pocałować - tych wampirzyc 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 gratuluję sezonu, fajnych ryb i fajnych fotek Od czasu, gdy wrzuciłeś to jedno z mega wielkimi dłońmi, to reszta fotek jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 13 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Takie koleżeńskie buziaki z takim żebatym koleżką mogą zostawić po sobie ślady. Coś mu się nie spodoba, kłapnie paszczą i zostawi slad na nosie. Zaprezentował się ładnie. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi