Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Udało mi się wyciągnąć kadr z wypuszczania rybki.

Potrzymałem sobie ją za ogon aby nie uciekła, a co?!

attachicon.gifSandi2.jpg

Fakt, forum podupada, trzeba prosić, na co, gdzie, jak...

Przepraszam za szczerość ale aż nie chce mi się zamieszczać zdjęć z opisem na jaki sprzęt, gdzie i na co...

Przy rybie swojego życia świadomie nie opisywałem warunów połowu, sprzętu, nawet nikt nie zapytał...

Pozdrawiam!

Adam.

Piękne miejsce. A rybka tez nie gorsza :)

• Like 1

Wątek spadł na drugą stronę - tak być nie może.

Wieczorny zedzik na Z-Man Grass KickerZ 5' - kolor Opening Night na 10 gramach - dobry kolor i dobra przynęta. Sprzętowo : multik: Daiwa Tatula Type R, kij: Team Daiwa Zillion 198cm 1/4-3/4oz pleta Mikado Nohinto 0.12 bodajże ;) plus przypon stalowy self made ;)

więcej na https://www.facebook.com/pages/Elite-Sport-Fishing/161753140646585

11214220_521442308010998_474667110584978

• Like 19

Dlaczego tak kurczowo trzymasz go za ogon?Żeby się nie wyrwał?

Cytuję sam siebie.Dzięki koledzy za tak piękny odzew.Chciałem  tego!Byc może coś pęknie w łowcach którzy po pięknych fotach ,,zwracają rybie wolność''.A wierzcie mi-wiem co mówię(piszę).Serdecznie przepraszam tych wszystkich którzy po sesji zdjęciowowej  zwracają rybkom wolność!Wielki szacun Im za to.Ja osobiście cenię sandacza za wartości kulinarne w przedziale 1,5-2 kg.Nie oznacza to jednak robienia zapasów na chude czasy.Jak nie mogę złowić,to za karę kupuję w gosp.rybackim-pstrąga.Nie chcę wywołać nowej burzy tym wpisem.Proszę o dokładne zrozumienie moich intencji.

To ja też zacytuję siebie :D  :D  :D

.... i przeważnie intuicja mnie nie myli ;)

Zaiste-intuicja jak u biskupa z Ranczo(proszę nie traktować tego jako zaczepki co jest nagminne na tym forum)Przeczytaj dokładnie raz,drugi, dziesiąty.Sądzę,że z taką intuicją powinieneś zakumać o co mi chodzi.Jeżeli nie to kontakt na priva.Ja wędkuję od......zawsze.I trochę już nad wodami widziałem(Zbynio63 a nie hunter 93).A nie ograniczam się tylko do jednej wody w jednej miejscowości.Mam takie możliwości(i wykorzystuję je) połowienia na różnych łowiskach i w różnych miejscach.I wierzcie mi - sam widziałem foty okazów do wypuszczenia,a potem ryba do wora.Wiem,że nie kazdy jest hipokrytą,ale wiem też,że jest u nas za dużo lansu.Ale nie chcę więcej dawać pola do złej wymiany zdań na forach.Przepraszam wszystkich których uraziłem i których urazić mogłem.Wodom Cześć i Chwała!P.S.Jeżeli nie wytrzymam i coś jeszcze napiszę w tym temacie,to proszę moderatorów o usuwanie moich wpisów w Sandacz 2015.A okazy jak mam puszczać to nie męczę ich sesją zdjęciową tylko wypuszczam.Lansu mi nie potrzeba......a na patelnię 1,5-2 kg.Zapraszam czocho na priv,

• Like 2

Zaiste-intuicja jak u biskupa z Ranczo(proszę nie traktować tego jako zaczepki co jest nagminne na tym forum)Przeczytaj dokładnie raz,drugi, dziesiąty.Sądzę,że z taką intuicją powinieneś zakumać o co mi chodzi.Jeżeli nie to kontakt na priva.Ja wędkuję od......zawsze.I trochę już nad wodami widziałem(Zbynio63 a nie hunter 93).A nie ograniczam się tylko do jednej wody w jednej miejscowości.Mam takie możliwości(i wykorzystuję je) połowienia na różnych łowiskach i w różnych miejscach.I wierzcie mi - sam widziałem foty okazów do wypuszczenia,a potem ryba do wora.Wiem,że nie kazdy jest hipokrytą,ale wiem też,że jest u nas za dużo lansu.Ale nie chcę więcej dawać pola do złej wymiany zdań na forach.Przepraszam wszystkich których uraziłem i których urazić mogłem.Wodom Cześć i Chwała!P.S.Jeżeli nie wytrzymam i coś jeszcze napiszę w tym temacie,to proszę moderatorów o usuwanie moich wpisów w Sandacz 2015.A okazy jak mam puszczać to nie męczę ich sesją zdjęciową tylko wypuszczam.Lansu mi nie potrzeba......a na patelnię 1,5-2 kg.Zapraszam czocho na priv,

Zaproszenie przyjęte  ;)

• Like 1

Cytuję sam siebie.Dzięki koledzy za tak piękny odzew.Chciałem  tego!Byc może coś pęknie w łowcach którzy po pięknych fotach ,,zwracają rybie wolność''.A wierzcie mi-wiem co mówię(piszę).Serdecznie przepraszam tych wszystkich którzy po sesji zdjęciowowej  zwracają rybkom wolność!Wielki szacun Im za to.Ja osobiście cenię sandacza za wartości kulinarne w przedziale 1,5-2 kg.Nie oznacza to jednak robienia zapasów na chude czasy.Jak nie mogę złowić,to za karę kupuję w gosp.rybackim-pstrąga.Nie chcę wywołać nowej burzy tym wpisem.Proszę o dokładne zrozumienie moich intencji.

W tym przedziale wagowym ja też nieraz zabieram do konsumpcji

I wierzcie mi - sam widziałem foty okazów do wypuszczenia,a potem ryba do wora.A okazy jak mam puszczać to nie męczę ich sesją zdjęciową tylko wypuszczam.Lansu mi nie potrzeba......a na patelnię 1,5-2 kg.

Brawo @ Zbynio 63.

Dla niektórych należało by wyjaśnić historię łowiectwa i dlaczego od zarania dziejów człowiek co upolował to zabierał. Dzisiaj w cywilizowanym świecie już nie potrzeba tego robić, jednak w prawdziwym myśliwym drzemie coś z przodków i wcale nie należy się dziwić i mieć za złe ze ktoś zabiera złowiona przez siebie rybę. Oczywiście w rozsądnej ilości (1 szt. na dzień od 1-2 kg). Krzywda zbyt wielka w środowisku wodnemu się nie stanie.  Wszystkie większe wracają oczywiście do wody.

Proszę mnie zle nie zrozumieć,ale znam takich co to fotka za fotką i udawane wypuszczanie ryby nieraz bardzo okazowej i gadki że wyślemy to tu i tu. W szczególności dzieje się to na łowiskach sumowych. Nikogo tu nie chcę obrażać ani dokuczyć,jednak takie są fakty.   Za długo jestem wędkarzem aby nie rozszyfrować postępowania co niektórych pseudo wędkarzy.

Ps. Zdjęć też nie wykonuję,a dlaczego,proszę się domyśleć.

Pozdrawiam

Józef Leśniak

Edytowane przez Józef Lesniak
  • Like 3