tebe Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 O której godzinie było branie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzecho Opublikowano 31 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 piękny, gratki napisz coś więcej o szczegółach połowu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 (edytowane) Piękne smoczysko Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Wielki smok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Wakacje, słońce i upał. Bezwietrzna pogoda kilkanaście brań - sporo ryb - niestety ten największy. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 kłamiesz że bezwietrznie bo ja widze fale chyba że to fala "dunaju" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizioł Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ktoś wie coś o Wiśle w okolicy Czerwińska? Są tam jakieś ciekawe miejsca (opaski główki itp.) Na codzień moją rzeką jest Narew ale planuję w najbliższym czasie mały wypad. Łowię z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czerwc Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 8, kolory klasyczne, kotwice gamakatsu nr 4, sporo większe od oryginalnych druciaków, ale praca jest ok.Też w swoich wymieniłem kotwice (na ownery nr 6), kółka również bo oryginalne są kiepskiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 @suhhar - nad morzem taka fala to już niezłe lustro.:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Pozwoliłem sobie zamieścić: Pozdrawiam.Adam. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Piękny sandał i postawa p.s przy natlenianiu, spróbuj unikać pociagania ryby do tyłu - to może spowodować efekt przeciwny do zamierzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Pozwoliłem sobie zamieścić: Pozdrawiam. Adam. Świetny ten sandacz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) Pozwoliłem sobie zamieścić: Pozdrawiam.Adam.Panie Adamie ta ryba została wybujana na maksa podczas holu. Proszę spróbować techniki jaką opisuje @Melanzyk (Melo) w wątku Szczupaki 2015,a wtedy nie będzie problemów z uwolnieniem ryby. Ja osobiście stosuje taki sam sposób holu. Każda ryba która przeznaczona jest do uwolnienia wymaga jak najkrótszego holu .Aby to spełnić potrzeba mieć odpowiednio do danej metody i poławianych gatunków ryb odpowiednio dostosowany i dobrany sprzęt. Hol takiego sandałka nie powinien trwać dłużej jak ok.4-5 minut. Na marginesie - sandacz to ryba o bardzo delikatnym systemie skrzelowym i wszelkie zakłócenia w dotlenieniu podczas długiego holu niekorzystnie odbijają się na przeżywalności tuż po uwolnieniu. Józef Leśniak Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez Józef Lesniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jak ja lubię te forum!To tak aby nie zaśmiecać wątku bo przecież lawina krytyki zaraz poleci...Po pierwsze: sandacz został złowiony świadomie, na sprzęt o cw. do 100gr. i hol nie trwał dłużej niż trzy minuty, choć walczył śmiało:)Po drugie: sesja zdjęciowa trwała dosłownie chwilę, właśnie dlatego nie mam "pozowanego zdjęcia", tylko takie jakie udało się na szybko zrobić.Po trzecie: złowiłem i wypuściłem już w swoim życiu masę porządnych szczupaków i sandaczy i proszę mi wierzyć, żadnej rybie wielka krzywda się nie stała.Po czwarte: dziękuję za rady, następnym razem skorzystam. Pozdrawiam i życzę udanych wypraw bo ostatnio masa zaśmieconych wątków się pojawia... 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Tak 3maj Adam i rób swoje.☺Ps. Gratuluję ryby i postawy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Jak ja lubię te forum!To tak aby nie zaśmiecać wątku bo przecież lawina krytyki zaraz poleci...Po pierwsze: sandacz został złowiony świadomie, na sprzęt o cw. do 100gr. i hol nie trwał dłużej niż trzy minuty, choć walczył śmiało:)Po drugie: sesja zdjęciowa trwała dosłownie chwilę, właśnie dlatego nie mam "pozowanego zdjęcia", tylko takie jakie udało się na szybko zrobić.Po trzecie: złowiłem i wypuściłem już w swoim życiu masę porządnych szczupaków i sandaczy i proszę mi wierzyć, żadnej rybie wielka krzywda się nie stała.Po czwarte: dziękuję za rady, następnym razem skorzystam. Pozdrawiam i życzę udanych wypraw bo ostatnio masa zaśmieconych wątków się pojawia...To że wędzisko o cw. do 100 gr. jeszcze o niczym nie mówi. Wszystko zależy jak Pan je wykorzystuje. Podpowiem Panu że moje duże sandacze nigdy nie miały problemów z odpłynięciem zaraz po holu. A i nie stosuję takiej pały do 100 gr przy połowie tej ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. hlehle Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 I ja się pochwalę Ryba to przyłów podczas sumowania, ale i tak byłem mega szczęśliwy 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 HleHle - i to się nazywa ciągnięcie wątku!Gratuluję!Zdjęcie nie powinno trafić do działu przyłowy;)Przeprasza za ironię, nie mogłem się powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 To że wędzisko o cw. do 100 gr. jeszcze o niczym nie mówi. Wszystko zależy jak Pan je wykorzystuje. Podpowiem Panu że moje duże sandacze nigdy nie miały problemów z odpłynięciem zaraz po holu. A i nie stosuję takiej pały do 100 gr przy połowie tej ryby.Kolega wyżej napisał - hol nie trwał dłużej niż 3 minuty. Czy jest dalej sens dochodzić, co było tak, a co nie tak ? To nie jest maszyna, co ma zapisane - tyle i tyle - to jest żywy organizm - jeden odpłynie od razu ( a i tak nie mamy pewności, że przeżyje) a drugi potrzebuje pomocy, by odzyskać siły.To tak jak z kobitami - jedna naciągnie majty i odejdzie, a druga sobie musi 30 minut poleżeć i odpocząć Więcej luzu. Adam - łów i nie patrz na nic. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 "To tak jak z kobitami - jedna naciągnie majty i odejdzie, a druga sobie musi 30 minut poleżeć i odpocząć :)"Stanowczo wolę te drugie, taka już moja natura...Tym wpisem kończę w tym temacie aby nie zaśmiecać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 (edytowane) ...i proponuję aby argument "majty" zakończył ta akademicką dysputę.Ryba piękna-złowiona, wypuszczona a że nie chciała odpłynąć? ...może polubiła swojego łowcę kropkajeszcze gratuluję Edytowane 4 Sierpnia 2015 przez BOB1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro 85 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 To tak jak z kobitami - jedna naciągnie majty i odejdzie, a druga sobie musi 30 minut poleżeć i odpocząć Hahaha jeden z lepszych tekstów podsumowujących jakie słyszałem na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyko Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 I ja się pochwalę Ryba to przyłów podczas sumowania, ale i tak byłem mega szczęśliwy ostatni wilk.jpgNiby przyłów a ile radosci przysporzył .Fajna ryba Danielu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Niby przyłów a ile radosci przysporzył .Fajna ryba Danielu . Bo to taki nie 100% przyłów. W miejscu gdzie go złowiłem liczyłem po cichu na grubego sandacza. Trafiają się czasem koledze z opadu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2015 Powracajac do Adamowego sandacza mysle ze pora roku ma duze znaczenie, w cieple lato sandacze sa bardzo "ckliwe" stad reanimacja tyle trwala, ryba na 100% dalej plywa i nie ma tematu, naprawde wielki szacyn za foty w wiekszosci robione jak rybka jest w wodzie ,oczywiscie forumowi "pieniacze" beda swoje teorie spisku nadal snuc,"ot co" ,jacy ludzie takie forum ;)koledzy wiecej luzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi