Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Jak fajne forum to trzymaj się chociaż zasad tu obowiązujących i wstawiaj fotografie z minimum forumowym czyli 65cm dla sandacza.
Fotki nie są orgazmiczno-kosmiczne a obrzydliwe to i nikt nie ma ochoty ich oglądać. To jest główny powód negatywnych wpisów pod Twoim postem  nie zaś chęć bycia ekspertem.
Pozdrawiam "wędkarz".

Nowa życiówka wjechała... Taki odrzański rodzynek się trafił wczoraj przed załamaniem pogody :D

Przy życiówce nie ma bata - nie odpuszczę - pkt. WARTOSĆ: http://jerkbait.pl/topic/62466-zasady-tworzenia-wpisów-na-forum-jerkbaitpl/#entry1729002

Dziękuję w imieniu forumowiczów i własnym :)

• Like 5

Nowa życiówka wjechała... Taki odrzański rodzynek się trafił wczoraj przed załamaniem pogody :D

Wybrałem się na suma korzystając z parnego dnia. W przerwach pałowania ciężkim sprzętem rzucałem lżejszym zestawem jigując w toni i po 23-ej w 20 gramowego białego koguta na granicy głębokiej rynny i płytkiego blatu pstryknął.

Gratulacje! Ile miał cm?

Poprawiłem :)

Edytowane przez pioo

zander85.jpg

Wybrałem się na suma korzystając z parnego dnia. W przerwach pałowania ciężkim sprzętem rzucałem lżejszym zestawem jigując w toni i po 23-ej w 20 gramowego białego koguta na granicy głębokiej rynny i płytkiego blatu pstryknął.

No Lukasz sezon jak z bajki ! Jeszcze tylko fajnego suma brakuje do galeri pozdr

• 2 tygodnie później...

Witam.

Trochę za spokojnie się w tym wątku zrobiło więc wrzucam moja wczorajszą rybkę 92 cm .

Złowiona o godzinie 22:00 na napływie ostrogi.

Branie tępe, zgaszenie pracy przynęty.

Na wodzie nie było widać ataków ani ruchu ryb, totalny spokój i cisza. Ryba po braniu dała nieźle popalić spływając za przelew ,udało mi się to opanować ,ale z braku możliwości podejścia do ryby musiałem ją forsować przez ten przelew na powrót pod prąd czego pewnie efektem były rozprostowane kotwice.

15 minut wczesniej z tego miejsca wyjechał Szczupły 60 cm. 

Przynęta :wobler Salmo Sting pływająca 12 w kolorze BL

Wędka : Dragon millenium seatrout  3,10 m 21-50g

Kołowrotek : RYOBI ZAUBER  4000

Plecionka: Phoenix Turtorial 0,14 mm 

Drugie zdjęcie mało wyraźne, byłem sam nad woda a statywu nie posiadam.

PS. W tym roku to moja druga życiówka w tym gatunku. Wcześniej była nią jeziorowa 85. :D  :lol:  :)   

Pozdrawiam.

post-56408-0-57862100-1442129189_thumb.jpg

post-56408-0-63384100-1442129199_thumb.jpg

Edytowane przez diabel
  • Like 38