tymof Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 no piękne wahadło i fajna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2015 (edytowane) Nie jestem na razie w stanie rywalizowac z Kolegami lowiacymi ryby 80+.90+ i wiecej...Na mojej wodzie sandaczy daj Boze jest sporo ale ryby 60+ jak na lekarstwo.Nie mniej dzien kiedy lowie 3 ryby spelniajace minimum j.pl to juz pelnia szczescia!!Wybaczcie mi zdjecie z wygieta pokrywa skrzelowa....to suma szczescia,radosci i pospiechu.Nie mam pojecia jak wykonalem ta ekwilybrystyczna pozycje ale to emocje Sprzetowo...STC LXS610MLXF plus Stella 3000HGM plus Duel Hardcore PE 1.0Przyneta to ripper mans 10cm plus 20 gr olowiuStara rozmyta glowka spad z 4 na 7 metrow plus nadmorski wiatr okolo 10m/s Edytowane 14 Września 2015 przez Wiktor 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Nie tylko ty masz taką wodę , dziś trzeba się nachodzić , napływać by coś wydłubać , mimo postępu sprzętowego cudów niema. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. pepa73 Opublikowano 14 Września 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Nocny rozbójnik. Widać, że masy jeszcze nie nabrał. Ale za to nadrobił walką. 86cm 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZedSet Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 pepa73 bardzo rozłożysty okaz Woblerowy czy opadowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Wobler. Około 9cm hand made 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 @pepa73 w wątku sandaczowym to zawsze gwarancja dobrego smoka! Gratulacje! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 faktycznie mozna popasc w kompleksy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Przyjemnie patrzeć na takiego smoka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Dzisiaj z Regalicy w Szczecinie wybrałem się na chwilę na szczupaka a tu sandaczyk uderzył na algę 3kęA kto to się po moich miejscówkach rozbija Uważaj tam z tym wahadłem po pan wąs może zawitać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acinr_PL Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Przeważnie wędkuje na Regalicy ale głównie po drugiej stronie rzeki.Pana wąsa ciężko tu trafić (mówię o takich powyżej 50cm) bo tych mniejszych do 35-40cm to pełno w Regalicy bo często przesiaduje na grunt to widać jakie biorą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Amator RH stojący na kamiennej rafie. 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Piękny, tylko pozazdrościc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2015 Kolejny drewniak A miał być bolo. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyys Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Gratuluje, piękne zandery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diabel Opublikowano 16 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2015 Wieczorny wiślany 63 cm(nie duży ale cieszy ) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Nie wyspałem się. Ale...Pierwszy cieszy podwójnie, bo złowiony w środku nocy w okolicy, gdzie ostatniego takiego widziałem chyba przed powodzią z 2010.Na 9cm woblerka, który niezmiennie od lat "robi robotę": Drugi trochę przypadkowy.W drodze powrotnej zajechałem na chwilę na inne miejsce. Nawet nie żeby łowić, tylko popatrzeć i posłuchać, czy jest tam jakaś drobnica. Drobnica była. A jak już tak stałem to "a rzucę se raz" Na pierwszy ogień poszła uklejka RH10. W drugim rzucie opad pod nogami i bęc : A sprzętowo to SG Titanium Spinning 2,7m 10-32g, Spro Gold Arc 4000, jakaś plecionka berkleya. P.S. W kontekście uklejek RH.Co chwilę jak nie tu to tam wraca temat łowności tych przynęt. Jedni, chwalą i łowią, inni wieszają na tym psy. Niektórzy znajomi też jakoś tak do końca przekonać się nie mogą. W każdym razie te uklejki albo się kocha, albo nienawidzi. W sumie ciekawa sprawa. Edytowane 18 Września 2015 przez tadekb 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) ....P.S. W kontekście uklejek RH.Co chwilę jak nie tu to tam wraca temat łowności tych przynęt. Jedni, chwalą i łowią inni wieszają na tym psy. Niektórzy znajomi też jakoś tak do końca przekonać się nie mogą. W każdym razie te uklejki albo się kocha, albo nienawidzi. W sumie ciekawa sprawa.Tadek - piękne smoki...jeden taki z mojej Wisły to marzenie....a co dopiero mówić o dublecie? Piękne!! Co do uklejek to masz sporo racji...ale myślę, że tak jest z większością przynęt, ja na RH łowię na każdej wyprawie za bolkiem albo sandaczem...i do tej pory trafiłem na "Er-Ha" jednego bolka i to na pierwszej w życiu wyprawie z tą przynętą - myślałem wtedy że to cudowna broń i wszystkie moje problemy się rozwiązały....nic bardziej mylnego, od przeszło 1,5sezonu nie zanotowałem nawet brania.....szokujące....a jednak prawdziwe Dalej będę próbował, aż do przełamania bo wiem że jest to piekielnie skuteczna przynęta a diabeł jak zwykle tkwi w szczegółach - liczę, że w końcu rozkminię co robię nie tak i skuteczność wzrośnie... Pozdrawiam,malcz Edytowane 17 Września 2015 przez malcz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 Niekoniecznie ty robisz coś nie tak bo :- albo ich tam nie ma -albo nie żerują o tej porze -albo nie są zainteresowane tą przynęta. Z moich obserwacji wynika, że bolenie żerują w odpowiednim miejscu o danej porze dnia. Zdarza się że w ciągu godziny mam kilka ryb, a następnie cisza, nawet przez kilka dni. Mówię o jednym odcinku rzeki. U mnie warto wypatrywac splawiajacych się jazi jeśli na powierzchni dużo się dzieje to w połowie wody trafiają się bolki. Nie jest to reguła ale jakiś trop. Jeszcze jedno zauważyłem, tam gdzie się łowi bolki za dnia głębiej, w nocy świetnie biorą przy samej powierzchni, często zaraz gdy wobler trafi do wody. Czasem jak biorą jak głupie, myślę, już mam na nie sposób, jak bardzo się mylę uświadamiam sobie na kolejnych wyprawach. Bycie często nad wodą pomaga, żadne forum ani porady nie dadzą tyle ile zbieranie własnych doświadczeń. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobex Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Nie wyspałem się. Ale...Pierwszy cieszy podwójnie, bo złowiony w środku nocy w okolicy, gdzie ostatniego takiego widziałem chyba przed powodzią z 2010.Na 9cm woblerka, który niezmiennie od lat "robi robotę": 11 (4).jpg Drugi trochę przypadkowy.W drodze powrotnej zajechałem na chwilę na inne miejsce. Nawet nie żeby łowić, tylko popatrzeć i posłuchać, czy jest tam jakaś drobnica. Drobnica była. A jak już tak stałem to "a rzucę se raz" Na pierwszy ogień poszła uklejka RH10. W drugim rzucie opad pod nogami i bęc : 13.jpg A sprzętowo to SG Titanium Spinning 2,7m 10-32g, Spro Gold Arc 4000, jakaś plecionka berkleya. P.S. W kontekście uklejek RH.Co chwilę jak nie tu to tam wraca temat łowności tych przynęt. Jedni, chwalą i łowią inni wieszają na tym psy. Niektórzy znajomi też jakoś tak do końca przekonać się nie mogą. W każdym razie te uklejki albo się kocha, albo nienawidzi. W sumie ciekawa sprawa.Tadku byłeś może z "Elą leniuchem "?Bo spotkałem takowego Pana w spodniobutach z takim kapeluszem. Na drugim brzegu. Edytowane 17 Września 2015 przez Bobex Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2015 (edytowane) Tadku byłeś może z "Elą leniuchem "?Bo spotkałem takowego Pana w spodniobutach z takim kapeluszem. Na drugim brzegu. Z kim (czym) ? Wybacz, ale za bardzo nie łapię. Ja nie spotkałem nikogo. p.s. Już się wyjaśniło, co za Ela Edytowane 17 Września 2015 przez tadekb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 (edytowane) P.S. W kontekście uklejek RH.Co chwilę jak nie tu to tam wraca temat łowności tych przynęt. Jedni, chwalą i łowią inni wieszają na tym psy. Niektórzy znajomi też jakoś tak do końca przekonać się nie mogą. W każdym razie te uklejki albo się kocha, albo nienawidzi. W sumie ciekawa sprawa.Z RH jest odwrotnie jak z kobietami. Jak juz ją poznasz,to pokochasz na dobre Edytowane 18 Września 2015 przez patu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr 75 Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Amen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 I patrz pan... i jakoś do tego wszystkiego nie potrzeba całej palety barw, we wszystkich możliwych odcieniach... Kończąc temat uklejek - dziś ani 8-mka ani 10-tka nie dała rady. Wobek 9cm udźwignął temat : Fotka wyszła na nocną, ale już świtało. Sprzętowo tak samo, jak ostatnio, ale miejsce zupełnie inne. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walant Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Fajna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi