Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Licus, piękny złocisty sandacz.

Gdzie złowiłeś powyżej czy poniżej Krakowa?

Wisła poniżej Krakowa, dość poza Krakowem bo inaczej to tłok straszny

Wyszedł cały złoty bo zdjęcie za ciemne (robione telefonem), ale był lekko złocisty.

Ci co wiedzą to łowią

A ci co nie wiedzą chcieli by wiedzieć na co. Podziel się wiedzą z kolegą może też zacznie łowić :)

wobler 9 cm, drobna praca, uklejokształtny

Edytowane przez Licus
  • Like 1

Łukaszu, jakże nikt nie chwali? Na ilość "Like this" spojrzałeś?

Starajmy się nie zasypywać "Wieści znad wody" tysiącami gratulacji. To pozytywnie wpływa na przejrzystość wątków, ułatwia znalezienie nowych, pięknych zdjęć cudownych ryb.  :) Polecam dyskusję pt "Stop gratkom" 

• Like 7

Łowcom gratuluję, piękne smoczyska :)

@Woytec

Ja przy nocnym sandaczowaniu używam tylko plecionki. Nie zawsze biją mocno i agresywne, często tylko okoniowe pstryki a plecionka znacznie ułatwia wyczuwanie brań :)

Pozdro

Edytowane przez Gimmick
  • Like 1

Morskie zedy to bardzo silne ryby, które potrafią "stanąć" i ciężko jest je ruszyć - czuć wtedy tylko delikatne ruchy ogonem wędka tylko się dogina i gdyby mogła zamknęła by koło ;) Preferuję siłowy hol i nienawidzę sytuacji gdy tracę rybę bez kontaktu wzrokowego - jak już się pokaże jestem spokojniejszy.

Ten się pokazał - uwielbiam ten widok !

11231151_547429888745573_505428281197744

• Like 40

Sebo WIELKIE GRATULACJE !!!

Przepiękna rybka i fantastyczna sesja zdjęciowa !!!

Wielkość ryby i C&R nie pozostawiają, co poniektórym, żadnych wątpliwości !!!

Cieszę się razem z Wami, że się wypad udał :)

Slavo

• Like 1

Nie liczyłem że w tym wątku napiszę i to z nowym PB

Już nie bądź taki skromniutki Sebastianek  :D

Nie ukrywam, że trochę zazdraszczam, ja za....am w robocie, a Ty sobie pięknie połowiłeś, brawo  :)

Szkoda, że ta Odra nie chce być trochę bliżej mnie.

Już nie bądź taki skromniutki Sebastianek :D

Nie ukrywam, że trochę zazdraszczam, ja za....am w robocie, a Ty sobie pięknie połowiłeś, brawo :)

Szkoda, że ta Odra nie chce być trochę bliżej mnie.

Bartku ja liczę na to ze z Hubertem tego 1-11 uda nam sie spodkac na tych sandaczach o których rozmawialiśmy.

Tak sobie myśle ze ten rok jest dla mnie bardzo łaskawy, to już moje 5 PB ( jaź, szczupak, boleń ,sum,sandacz).

Sławek piękna jest i Twoja ryba , wypracowana. I gdyby nie wasza rada to i my pewnie wczoraj tak byśmy nie ponowili. Pamiętaj on tam jeszcze pływa .

Dziękuje wszystkim za gratulacje ☺️

Sławek piękna jest i Twoja ryba , wypracowana. I gdyby nie wasza rada to i my pewnie wczoraj tak byśmy nie ponowili. Pamiętaj on tam jeszcze pływa .

Dziękuje wszystkim za gratulacje ☺️

I niech tak zostanie :) Niech rośnie dalej i da się kiedyś złowić :)

Do ideału brakuje mi tylko nastroszonej płetwy sandacza na zdjęciu. Prosiłem go żeby postawił, ale nie chciał słuchać... :lol:

Edytowane przez Slavobeer

Nie liczyłem że w tym wątku napiszę i to z nowym PB

Wybraliśmy się w dniu wczorajszym z Krystianem na całonocne połowy mętnookich. Na miejscu byliśmy około 21.

Przez pierwsze dwie godziny nic się nie działo , szybka męska decyzja zmiana miejscówki (dzięki Sławek i Ziom)

Decyzja okazała się bardzo trafiona złowiliśmy kilka ładnych ryb i sporo takich w granicy 50 cm. , łowiliśmy głównie z opadu na gumy jak i woblery od Adama "panik" (tak nam zachwalał że sandacze na nie biorą).

Około godziny 3 delikatne puknięcie w woblera przycinam i pierwsza myśl zaczep (rozpacz bo taki piękny panik), po czym zaczep powoli zaczyna odpływać Kolejna myś jaka przychodzi do głowy to sum, po czym mym oczom w mroku pokazuje się piękny sandacz.

Robimy kilka dosłownie 6 fotek i bestia wraca do wody zdrowa i w pełni sił majestatycznie odpływa w czeluścia Odry.

Krystian bardzo dziękuje za towarzystwo i pomoc w podebraniu ryby jak i fotki.

Dodam że jest to moje nowe PB.

Aby uniknąć "palcówki " napiszę że ryba miała 90+  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

Seba szczere gratulacje.

Cieszę się,że mogłem uczestniczyć w połowie tej pięknej ryby.

Pzdr