Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

[quote name="spinnerman" post="1748116" timestamp="1444030033"pep a kne te Twoje Zanderki :) Z jakiej rzeki?

Adam jezeli dobrze dedukuje, to faktycznie lepiej na forum nie podawac nazwy rzeki. Za duza presja w tych okolicach. Pepe gratuluje ladnych smokow.

• Like 1

Pytanie do ogółu. Jakie są wasze spostrzeżenia a propos używania latarek nad wodą (czołowych). Spotkałem się z różnymi opiniami. Jedni mówią, że brań sandacza jest mniej a inni, że w niczym mu to nie przeszkadza. ,,Sandaczuje'' dopiero od roku i czy oświetlam szczytówkę czy nie to i tak wyniki mam nędzne (dlatego ciężko mi to ocenić samemu). Z góry dzięki za podpowiedzi.

Pytanie do ogółu. Jakie są wasze spostrzeżenia a propos używania latarek nad wodą (czołowych). Spotkałem się z różnymi opiniami. Jedni mówią, że brań sandacza jest mniej a inni, że w niczym mu to nie przeszkadza. ,,Sandaczuje'' dopiero od roku i czy oświetlam szczytówkę czy nie to i tak wyniki mam nędzne (dlatego ciężko mi to ocenić samemu). Z góry dzięki za podpowiedzi.

Byłbyś zadowolony jakby ktoś dawał Ci po oczach światłem :) .Sandacz raczej światła nie lubi, przestawia się z zachodu na wschód rano a po południu przepływa na zachodni brzeg (przynajmniej tak u mnie robiły).

Ja nigdy nie miałem problemów z zaobserwowaniem brań w nocy.

Jakieś świetliki i czołówki to bzdura.

Mizerne wyniki to raczej kwestia źle dobranej metody, miejsca bądź przynęty.

Latarki używam tylko podczas przemieszczania i jak szukam czegoś w pudle, bądź wiążę.