grunwald1980 Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Chłopaki bez jaj to są wieści z nad wodą i kolega się podzielił co się dzieje. Nie wszyscy piszą kiedy, gdzie i na co. Rozumiem regulamin, który stworzony jest dla dobra forum, niekoniecznie ryb. Pzdr wszystkich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) dzisiejszy, wziął zaraz po zmierzchu. Wiało dość mocno z kierunku płn-wsch, ale coś wzięło. Branie delikatne, ledwo wyczuwalne. W sobotę tydzień temu był też jeden 80+, jednak nie chciał zapozować i przy podbieraniu osunał mi się kamień, niestety musiałem puścić rybę i odpiął się z koguta. adit:wobek od kolegi @robimax Edytowane 9 Października 2015 przez Licus 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PePe. Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Licus ładna sztuka, graty ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) kolejny z dziś, branie w pierwszym rzucie na godzinę przed świtem. Było jeszcze jedno branie, ale bez ryby. Kolega miał jedno branie. (niestety słabe zdjęcie robione Xperią kolegi) 79 cm Edytowane 10 Października 2015 przez Licus 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emson Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Licus, łowisz na jakieś selektywne duże przynęty?Ostatnio łaziłem z klasycznym 7cm płytko schodzącym woblerem i same króciaki się zapinały PozdrawiamEmson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 od 9 cm w górę, nie wliczając w to kogutów (ale tu niestety duże straty się ponosi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 WitamA ja mam takie dość otwarte pytanie. Czy uważacie ze istnieje coś takiego jak selektywna przynęta na sandacze? Nie chodzi mi o konkretne nazwy wabików czy jakieś gotowe rozwiązania. Poradzę sobie...ale jeszcze parę lat temu chciałem łowić jakiekolwiek sandacze,teraz chce łowić duże. Zwiększam kaliber przynęt ale dalej łowię ryby max 70 cm oczywiście z przewaga 40-50 takow. Większe są ale poza moim zasięgiem. Czy zwiększanie wielkości przynęty to dobry kierunek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 trafienie w porę żerowania tych większych to najodpowiedniejszy kierunek... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 trafienie w porę żerowania tych większych to najodpowiedniejszy kierunek...Te duże zerują, widać je na echu. Lekkim "przekleństwem" jest bardzo duza ilość sandaczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 @Wiktor, moim marzeniem są takie "problemy i przekleństwa" Szczerze zazdroszczę... Gratuluję wszystkim pięknych sandaczy - widać, że sezon się rozkręcił! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) u mnie brak tych w średnim rozmiarze od 50 do 65 cm. Tylko króciutkie albo smoki edit: dziadki zjadły, wyłowione na trupka Edytowane 10 Października 2015 przez Licus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 trafienie w porę żerowania tych większych to najodpowiedniejszy kierunek.....i miejsce...zedy stoją rocznikami i ciężko trafić byka miedzy makrelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Selektywna przynęta ? Chyba nie ma takiej, ostatnio 40- staki tłukły mi w RH 12... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) ..i miejsce...zedy stoją rocznikami i ciężko trafić byka miedzy makrelamito u nas jest lekko inaczej..w jednym rzucie trafiasz 35 a w drugim dwa razy większego. widać ze faktycznie byki są bardziej z boku ale jak się zaczyna masakra na kulach stynki to w ławicy żarcia są wszystkie i duże i male. A łowimy male....To są doświadczenia z kilku jednostek i nie może być pomyłki....coś robimy źle Selektywna przynęta ? Chyba nie ma takiej, ostatnio 40- staki tłukły mi w RH 12...RH 12?? a co powiesz na 40-taki na 7 calowe jaskółki? Guma cala w pysku a reszta gumy w przełyku i żołądku Żartów nie ma Zaczynam na poważnie rozważać łowienie Alien Eel-ami 40 cm Edytowane 10 Października 2015 przez Wiktor 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Witam Dawno nie odwiedzałem tego forum, ostatni raz to chyba było jakoś w maju A więc jeśli mogę pokazać swoje SANDACZYKI z okresu wakacyjnego to wrzucę kilka fotek Nocna 80-tka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 81cm na ohio 5' i główka 30g 30/07/2015 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 (edytowane) 82cm jaskółka lunker city 10 na główce 17g 82cm jaskółka lunker city 10 na główce 17g Edytowane 10 Października 2015 przez zander90 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Selektywna przynęta ? Chyba nie ma takiej, ostatnio 40- staki tłukły mi w RH 12...Na 12cm woblery łowiłem sandacze 25cm, tej samej długości sumki żerujące przy główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 82cm KingShad 25g 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 82cm jaskółka lunker city 10 na główce 17g jaskółka 25 cm gdzie to można kupić!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Trochę mniejsze też były 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 79cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 kolejna 80-tka na KingShada 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Na ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander90 Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 82cm jaskółka lunker city 10 na główce 17g jaskółka 25 cm gdzie to można kupić!! 10cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi