Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiejszy, wziął zaraz po zmierzchu. Wiało dość mocno z kierunku płn-wsch, ale coś wzięło. Branie delikatne, ledwo wyczuwalne. W sobotę tydzień temu był też jeden 80+, jednak nie chciał zapozować i przy podbieraniu osunał mi się kamień, niestety musiałem puścić rybę i odpiął się z koguta.

post-54878-0-94555200-1444423628_thumb.jpg

post-54878-0-43065800-1444423652_thumb.jpg

adit:

wobek od kolegi @robimax

Edytowane przez Licus
  • Like 29

kolejny z dziś, branie w pierwszym rzucie na godzinę przed świtem. Było jeszcze jedno branie, ale bez ryby. Kolega miał jedno branie.

(niestety słabe zdjęcie robione Xperią kolegi)

post-54878-0-58977500-1444470609_thumb.jpg

79 cm

Edytowane przez Licus
  • Like 18

Witam

A ja mam takie dość otwarte pytanie. Czy uważacie ze istnieje coś takiego jak selektywna przynęta na sandacze? Nie chodzi mi o konkretne nazwy wabików czy jakieś gotowe rozwiązania. Poradzę sobie...ale jeszcze parę lat temu chciałem łowić jakiekolwiek sandacze,teraz chce łowić duże. Zwiększam kaliber przynęt ale dalej łowię ryby max 70 cm oczywiście z przewaga 40-50 takow. Większe są ale poza moim zasięgiem. Czy zwiększanie wielkości przynęty to dobry kierunek?

..i miejsce...zedy stoją rocznikami i ciężko trafić byka miedzy makrelami

to u nas jest lekko inaczej..w jednym rzucie trafiasz 35 a w drugim dwa razy większego. widać ze faktycznie byki są bardziej z boku ale jak się zaczyna masakra na kulach stynki to w ławicy żarcia są wszystkie i duże i male. A łowimy male....

To są doświadczenia z kilku jednostek i nie może być pomyłki....coś robimy źle  :(

Selektywna przynęta ? Chyba nie ma takiej, ostatnio 40- staki tłukły mi w RH 12...

RH 12?? a co powiesz na 40-taki na 7 calowe jaskółki? Guma cala w pysku a reszta gumy w przełyku i żołądku  :D

Żartów nie ma  ;)

Zaczynam na poważnie rozważać łowienie Alien Eel-ami 40 cm  :D

Edytowane przez Wiktor
  • Like 2