Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie @Wiktor ( wędkujemy chyba na podobnych wodach ;) ) żarły zedy w przedziale 70-100 cm dosłownie na wszystko co miałem założonego. Założyłem 6" jaskółkę i nie było nawet strzała, zmieniałem na 4"ohio czy 5" grasskizkerza od z-mana i zaczynała się jazda. Podstawą jest wstrzelenie się w miejsce gdzie są duże ryby - efekty są przerażające niekiedy... w ciągu godziny złowiłem 5 ryb powyżej 80 cm...pytałem kompana kiedy się to skończy :P bo mam dość ( morskie zedy to są ZEDY a nie jakieś podrabiańce ;) )

• Like 7

Zmiana miejscówek na głęboką opaskę. Brania w pół wody. W dwóch wyjęliśmy 10 zedzików plus bolek. Rozmiarowo może nie powalały. Dwie szt.sporo powyżej 70. Trzy pow. 60. Trzy wymiarki + i dwa skróty. Przy tej pogodzie liczyłem na dużo, dużo gorszy wynik.

post-48587-0-43551400-1444523861_thumb.jpg

Edytowane przez pepa73
  • Like 31

Za każdym razem próbuję :-). 5 szt na razie i największy 68 a najmniejszy 45

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

Próbuj w nocy, a znajdziesz taki magiczny moment 20-15 minut brań gdzie możesz trafić piękne ryby ;) i nie baw się w małe przynęty tylko zakładaj 12,5cm-15cm i musi w końcu pstryknąć powyżej 80cm :P

• Like 1

Dzisiejszy dzień okazał się dla mnie bardzo szczęśliwy :))

Sandacz 85cm, złowiony na "cytrynę" Józka Sendala :))

Wyholowany na sumowym sprzęcie, więc nie miał za dużo do powiedzenia ale mimo wszystko walczył ładnie i zasłuzył na wolność :))

post-50269-0-08157800-1444590383_thumb.jpg

• Like 29

I tu widzę rybę 80 +

Dzisiejszy dzień okazał się dla mnie bardzo szczęśliwy :))

Sandacz 85cm, złowiony na "cytrynę" Józka Sendala :))

Wyholowany na sumowym sprzęcie, więc nie miał za dużo do powiedzenia ale mimo wszystko walczył ładnie i zasłuzył na wolność :))

attachicon.gif1.jpg

I tu widzę faktycznie rybę 80 +

Gratuluję.

• Like 1

Próbuj w nocy, a znajdziesz taki magiczny moment 20-15 minut brań gdzie możesz trafić piękne ryby ;) i nie baw się w małe przynęty tylko zakładaj 12,5cm-15cm i musi w końcu pstryknąć powyżej 80cm [emoji14]

Heh. Nie doczytaleś. Łowię na gumy 10 cali :-). W nocy nie wolno wedkować z łodzi. Ale może ten brzeg jest dobra opcją :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka