Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Za namową kolegi PEPA73 też się pochwalę (potrzebuję wpisów w wiadomym celu) ;) Po jednym z każdego tygodnia od21.09 do10.10. Oczywiście było ich więcej ale nie chciałem kolegi do zdjęć angażować,przecież gryzły,nie było czasu.

Wymiarowo nie pamiętam wszystko mi się pomieszało 70 plus i minus. Dzięki PEPA za fotki i podpowiedz JAK TO SIE ROBI. Sprzęt to 1.badyl TEAM DRAGON 9' 10-28 g.Medium X-FAST (trochę gubi rybek ale na razie musi mi wystarczyć)

2.młynek DAIWA BALLISTIC EX 3000H (ach ten hamulec ledwie go słychać nie podnosi adrenaliny przy                                                                                                 holu dużej rybki a oto właśnie chodzi, nieprawda )

3. pletka  P-line    18 LB  ( super )

No i teraz dwie rzeczy które nie wiem jak napisać.

4.wobek (cytuję z forum) oklejopodobny 9cm o stonowanej akcji  płytko schodzący.

5.rzeka (cytuję z forum) nizinna.    Za te ostatnie dwa punkty sorry ale obiecałem.

Pozdrawiam

Jaras

PS.  WYGRALI

post-55692-0-78877600-1444589785_thumb.jpg

post-55692-0-82974000-1444589886_thumb.jpg

post-55692-0-07408500-1444590154_thumb.jpg

Edytowane przez Jarasszy
  • Like 27

Heh. Nie doczytaleś. Łowię na gumy 10 cali :-). W nocy nie wolno wedkować z łodzi. Ale może ten brzeg jest dobra opcją :-)

Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka

na MW z brzegu jest lipa chociaż się da ;)

Ale w Gdyni w porcie wszystko się może wydarzyć :D  

Pepa, kolega Ci super fotki cyka, a Ty mu ryby tniesz ;)

ziom7 wykasuj to bo mi się oberwie,będzie gadka TYLE FOTEK MIAŁAŚ TO MUSIAŁEŚ AKURAT TĄ Z OBCIĘTYM OGONEM WSTAWIĆ. :P Tak w ogóle to ON mnie pilnuje. Uważaj na panierkę, na trawkę co by się tam gdzieś nie zaplatała, a ja biedny nic nie widzę przecież tam jest tak ciemno jak u psa w ....... :ph34r: :D

• Like 2

Gratuluję.

Wobka widać na drugim foto,szybko edytuj ;) :ph34r:

Specjalnie zostawiłem bo to jest mój samojebek .jedną rybkę złowił.Nie jest to taka prosta sprawa z dziesięciu jeden tylko w miarę pływa.

Jaki byłem dumny z tego , krzyczałem do kolegi "ryba nie ważna ważne że na swojego wobka". Ale potem już mnie ręce bolały od rzucania i nic,to chyba był przypadek i wróciłem do  oklejopodobny 9cm o stonowanej akcji  płytko schodzący.Co Pan zrobisz nic Pan nie zrobisz że on taki porządny :)

Edytowane przez Jarasszy
  • Like 1

Po kolorze i zesztywnieniu sandacz wygląda na martwego od conajmniej 5h, a na dodatek trochę "popływał" na agrawce lub w stalowej siacie jakich dawniej używano do przechowywania drapieżników (styrana/wytarta płetwa ogonowa z krwawymi śladami). 

92 cm i 18 kg hmm chyba w diecie tego sandacza były ciężarki od gruntowców napchał się ołowiem to swoje waży.Szkoda ryby  :( 

W sumie lepiej było by zakończyć temat tego sandacza bo robimy tylko rozgłos nie odpowiedniej osobie nawet w nie odpowiednim dziale  :ph34r: 

Edytowane przez Arwanii

Jest to niemożliwe żeby sandacz przy tej długości ważył 18kg

Zdarzyło mi sie złowić większego sandacza niż 92cm ale nie taka waga.Nigdy ryb nie ważę bo i po co.Ale jakies wyobrażenie życiowe jest ile się w lapkach trzyma.A chłopek wysila się i wieży w to co waga mu wskazuje.

Szkoda ze stado ma juz jednego mniej.A duże pewnie nie było.

Zgroza!

Edytowane przez kondzio 77

..jaka gazeta takie rekordy...

Była to jedna z najlepszych gazet pod względem jakości zawartych informacji(nie dotyczy tematyki etyki, C&R). Mnóstwo świetnych artykułów, spostrzeżeń ludzi zwyczajnych lecz w większości spędzających całe życie nad wodą. Brak sponsorowanych artykułów na życzenie. Wiele lat nie czytuję żadnej prasy, ale jakoś miesiąc temu miałem okazję przejrzeć dwa tytuły w empiku. Przepaść w stosunku do WP z lat 90 lub początku XXIw.

• Like 1