Jarasszy Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Za namową kolegi PEPA73 też się pochwalę (potrzebuję wpisów w wiadomym celu) Po jednym z każdego tygodnia od21.09 do10.10. Oczywiście było ich więcej ale nie chciałem kolegi do zdjęć angażować,przecież gryzły,nie było czasu.Wymiarowo nie pamiętam wszystko mi się pomieszało 70 plus i minus. Dzięki PEPA za fotki i podpowiedz JAK TO SIE ROBI. Sprzęt to 1.badyl TEAM DRAGON 9' 10-28 g.Medium X-FAST (trochę gubi rybek ale na razie musi mi wystarczyć) 2.młynek DAIWA BALLISTIC EX 3000H (ach ten hamulec ledwie go słychać nie podnosi adrenaliny przy holu dużej rybki a oto właśnie chodzi, nieprawda ) 3. pletka P-line 18 LB ( super )No i teraz dwie rzeczy które nie wiem jak napisać. 4.wobek (cytuję z forum) oklejopodobny 9cm o stonowanej akcji płytko schodzący. 5.rzeka (cytuję z forum) nizinna. Za te ostatnie dwa punkty sorry ale obiecałem. Pozdrawiam Jaras PS. WYGRALI Edytowane 11 Października 2015 przez Jarasszy 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Heh. Nie doczytaleś. Łowię na gumy 10 cali :-). W nocy nie wolno wedkować z łodzi. Ale może ten brzeg jest dobra opcją :-) Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalkana MW z brzegu jest lipa chociaż się da Ale w Gdyni w porcie wszystko się może wydarzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Pepa, kolega Ci super fotki cyka, a Ty mu ryby tniesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Gratuluję.Wobka widać na drugim foto,szybko edytuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Pepa, kolega Ci super fotki cyka, a Ty mu ryby tniesz ziom7 wykasuj to bo mi się oberwie,będzie gadka TYLE FOTEK MIAŁAŚ TO MUSIAŁEŚ AKURAT TĄ Z OBCIĘTYM OGONEM WSTAWIĆ. Tak w ogóle to ON mnie pilnuje. Uważaj na panierkę, na trawkę co by się tam gdzieś nie zaplatała, a ja biedny nic nie widzę przecież tam jest tak ciemno jak u psa w ....... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 (edytowane) Gratuluję.Wobka widać na drugim foto,szybko edytuj Specjalnie zostawiłem bo to jest mój samojebek .jedną rybkę złowił.Nie jest to taka prosta sprawa z dziesięciu jeden tylko w miarę pływa.Jaki byłem dumny z tego , krzyczałem do kolegi "ryba nie ważna ważne że na swojego wobka". Ale potem już mnie ręce bolały od rzucania i nic,to chyba był przypadek i wróciłem do oklejopodobny 9cm o stonowanej akcji płytko schodzący.Co Pan zrobisz nic Pan nie zrobisz że on taki porządny Edytowane 11 Października 2015 przez Jarasszy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Małe te wasze rybki Linkowane zdjęcia nie pasują do formuły forum Edytowane 14 Października 2015 przez milupa Kill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) dyszkę bym jej dał po co mieli się wpisywać w rejestrze? Edytowane 12 Października 2015 przez ziom7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bluzer Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) dyszkę bym jej dał Kolejny łowca, co na skali widzi kg zamiast lbs... Edytowane 12 Października 2015 przez Bluzer 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Pepa, kolega Ci super fotki cyka, a Ty mu ryby tniesz Jak jest fotka do zrobienia to Jarek jest akurat kilometr za daleko i trzeba aparat na kamieniu ustawiać. Chociaż kilka razy przeczołgałem go po nocnej opasce ( nie marudził ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szu23 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 nie ważne ile ważył jak żył - ważne że pare kilo fileta z niego było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plenoque Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 taaaa...ten to dopiero ma mętne oczy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN W Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Słuszna uwaga @Bluzer. 18 lbs to w przybliżeniu 8,2 kg więc przy tej długości ryby jak na jeziorowego sandacza idealnie pasuje. Ale gość się pręży 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Licus Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Po kolorze i zesztywnieniu sandacz wygląda na martwego od conajmniej 5h, a na dodatek trochę "popływał" na agrawce lub w stalowej siacie jakich dawniej używano do przechowywania drapieżników (styrana/wytarta płetwa ogonowa z krwawymi śladami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plenoque Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 To wszystko prawda, ale za to jakie korzyści! Dwa filety, które ledwo można upchać do zamrażary i łeb jak wiadro do powieszenia na ścianie. Zastanawiam się co gorsze...zgłoszenie ryby czy fachowe porady szanownego pana W... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Małe te wasze rybki O zgrozo kolejny Pomnik Natury ubity Edytowane 14 Października 2015 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 92 cm i 18 kg??? Hehe, dobry żart. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) 92 cm i 18 kg hmm chyba w diecie tego sandacza były ciężarki od gruntowców napchał się ołowiem to swoje waży.Szkoda ryby W sumie lepiej było by zakończyć temat tego sandacza bo robimy tylko rozgłos nie odpowiedniej osobie nawet w nie odpowiednim dziale Edytowane 12 Października 2015 przez Arwanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Może mamy do czynienia z efektem "czarnej dziury" ? Dziesięć cm. bieżących sandacza - 2 kg.?Toż nawet wieloletni "rekord" Biegana miał tylko 15,6 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniolo Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Większość wag wskazówkowych jest wyskalowana w funtach, stąd też biorą się te nierealne rekordy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Jest to niemożliwe żeby sandacz przy tej długości ważył 18kgZdarzyło mi sie złowić większego sandacza niż 92cm ale nie taka waga.Nigdy ryb nie ważę bo i po co.Ale jakies wyobrażenie życiowe jest ile się w lapkach trzyma.A chłopek wysila się i wieży w to co waga mu wskazuje.Szkoda ze stado ma juz jednego mniej.A duże pewnie nie było.Zgroza! Edytowane 12 Października 2015 przez kondzio 77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
count_martin3z Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Dobrze trolują na internetach w tym mięsiarzu polskim. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 ..jaka gazeta takie rekordy... 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Nieprawdopodobne farmazony.Jak nie szczupak 150+ i 17 kg to olowiany sandacz.Oby tacy medrcy nie zaczeli goscic na jerkbait.pl.Obrona forum przed zalewem glupoty bedzie nieustepliwa i do ostatniego forumowicza 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 ..jaka gazeta takie rekordy...Była to jedna z najlepszych gazet pod względem jakości zawartych informacji(nie dotyczy tematyki etyki, C&R). Mnóstwo świetnych artykułów, spostrzeżeń ludzi zwyczajnych lecz w większości spędzających całe życie nad wodą. Brak sponsorowanych artykułów na życzenie. Wiele lat nie czytuję żadnej prasy, ale jakoś miesiąc temu miałem okazję przejrzeć dwa tytuły w empiku. Przepaść w stosunku do WP z lat 90 lub początku XXIw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi