kornik1978 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 W tych wagach patrząc na wskazówkę na której waga stanęła to jakieś 8 kg miał...poprostu chłopakom sie jedynka dopisała hehe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Była to jedna z najlepszych gazet pod względem jakości zawartych informacji(nie dotyczy tematyki etyki, C&R). Mnóstwo świetnych artykułów, spostrzeżeń ludzi zwyczajnych lecz w większości spędzających całe życie nad wodą. Brak sponsorowanych artykułów na życzenie. Wiele lat nie czytuję żadnej prasy, ale jakoś miesiąc temu miałem okazję przejrzeć dwa tytuły w empiku. Przepaść w stosunku do WP z lat 90 lub początku XXIw...najlepsza gazetą był świat spinningu i muchy... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 30min na sumowum zestawie pochodził!! Musiał ważyć 18;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xwaldi Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Piekny sandaczyk. Cos dlugo nie chcial sie pozegnac z lowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Co to za kijek w roli głównej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Savagear Custom Coastal 7-23 cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) @Patu,Niektórzy byli wtedy na etapie Pana Tik-Taka dlatego tak piszą,bo te dobre ich ominęło Edytowane 13 Października 2015 przez Mariano Italiano 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 ..najlepsza gazetą był świat spinningu i muchy.......szczególnie ze na jednym z pierwszych wydań umieścili mnie na okładce Były jeszcze propozycje rozkładówek ale się wstydziłem 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Może niezbyt merytorycznie ale mam dostęp przez najbliższą dobę do sklepu z 10calowymi jaskółkami.. więc jak ktos zainteresowany to priv.Piszę bo u nas w PL takich nie widziałem.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 ..najlepsza gazetą był świat spinningu i muchy...Jasne, opinia subiektywna. Było to niezłe czasopismo. Tam również były zdjęcia martwych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 ..ale były bardzo fajne artykuły ludzi z pasją i mało tekstów sponsorowanych.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. andego Opublikowano 15 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Gratulacje wszystkim fajnych smoków. Od kilku dni znaczne ochłodzenie i słota. Mimo że nie za bardzo w taką pogodę się chcę wychodzić z domu to warto było się zmobilizować i wyskoczyć na rybki.Na łowisku woda troszkę podniesiona.Pierwsze rzuty na wypłycenie, ściąganie przynęty wachlarzem do rynny i pstryk...niestety to tylko krótki sandaczyk około 30 cm. Myślę sobie że już połowiłem jak biorą te małe w miejscu i porze gdzie łowiłem większe sztuki. Następne pół godziny obławiania bez efektów. Kolejny rzut z rzędu tym razem na głęboką wodę... dwa obroty korbką pstryk, zacięcie i jest! Ryba rusza w dół rzeki, opór coraz bardziej narasta i wiem że mam coś większego. Emocje, siłowy hol, sandacz przy powierzchni i widzę że kaban, a przynęta na "skórce" tkwi w nożyczkach. Nogi jak z waty. Pierwsze podejście pod brzeg i odejście na krótkim dyszlu... tylko żeby mi nie spadł. W końcu udaję mi się naprowadzić go pod nogi i przyblokować jedną ręką do kamieni, odkładam wędkę, łapie drugą i jest mój! Nie wiem ile on ważył, ale grubas straszny. Przynętę bez zadzioru luźno odhaczam, łapy drżą wyciągam miarkę i pokazuję 95 cm. Jeszcze kilka szybkich zdjęć z aparatu na statywie i ryba znika majestatycznie odpływając w otchłań rzeki. Nie spodziewałem się że w tym roku pobiję drugi raz życiówkę z ukochanej Oderki ! 165 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 @andego.....klasa....pisałem to już kilka razy w przypadku poprzednich okazów.... Bez podtekstów....ale rewelacyjnie się chłopie z rybami focisz Na kuraka? Pozdrawiam,malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andego Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 @andego.....klasa....pisałem to już kilka razy w przypadku poprzednich okazów.... Bez podtekstów....ale rewelacyjnie się chłopie z rybami focisz Na kuraka? Pozdrawiam,malcz Dzięki - trochę mam już obcykane z jakiej odległości robić fotki samowyzwalaczem Zagryzł Flash J Shad 4" na 15 gramowej główce. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 (edytowane) Gratulacje wszystkim fajnych smoków. Od kilku dni znaczne ochłodzenie i słota. Mimo że nie za bardzo w taką pogodę się chcę wychodzić z domu to warto było się zmobilizować i wyskoczyć na rybki.Na łowisku woda troszkę podniesiona.Pierwsze rzuty na wypłycenie, ściąganie przynęty wachlarzem do rynny i pstryk...niestety to tylko krótki sandaczyk około 30 cm. Myślę sobie że już połowiłem jak biorą te małe w miejscu i porze gdzie łowiłem większe sztuki. Następne pół godziny obławiania bez efektów. Kolejny rzut z rzędu tym razem na głęboką wodę... dwa obroty korbką pstryk, zacięcie i jest! Ryba rusza w dół rzeki, opór coraz bardziej narasta i wiem że mam coś większego. Emocje, siłowy hol, sandacz przy powierzchni i widzę że kaban, a przynęta na "skórce" tkwi w nożyczkach. Nogi jak z waty. Pierwsze podejście pod brzeg i odejście na krótkim dyszlu... tylko żeby mi nie spadł. W końcu udaję mi się naprowadzić go pod nogi i przyblokować jedną ręką do kamieni, odkładam wędkę, łapie drugą i jest mój! Nie wiem ile on ważył, ale grubas straszny. Przynętę bez zadzioru luźno odhaczam, łapy drżą wyciągam miarkę i pokazuję 95 cm. Jeszcze kilka szybkich zdjęć z aparatu na statywie i ryba znika majestatycznie odpływając w otchłań rzeki. Nie spodziewałem się że w tym roku pobiję drugi raz życiówkę z ukochanej Oderki ! Nie cytujemy zdjęć! Która godzina była jak wziął? Edytowane 16 Października 2015 przez mario Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbynio63 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Nie cytujemy zdjęć i filmów.ModeratorCo prawda nie chcę do tego już wracać.Pochwaliłem się raz zanderem pow. 90 cm bez zdjęcia.No i trochę zamętu było.Ale chyba każdy po obejrzeniu tego filmiku będzie wiedział,dlaczego nie fotografuję złowionych ryb,a którym zwracam wolność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Piękny sandacz , wrócił do wody czyli jeszcze nie jednego uszczęśliwi. Sandacz miał szczęście ze trafił na Łukasza ,inaczej prawdopodobnie juz by został ofiletowany, Oby tylko trafiał na takich wędkarzy ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Krótka noc. Budzik na 3.30. Wstaję, a tu pada. Wracam w pierze, tylko jakoś usnąć się nie da. Kurcze, drugi dzień z rzędu nie wymięknę. Wczoraj też nad ranem padało. Jadę. Może nie będzie tak źle. No i tragedii nie było. W sumie ciepło i najważniejsze, że nie wiało Czaiłem się na delikatne puknięcie w woblerka, a ten jak nie za... rąbał pod nogami... Aż się zląkłem 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Ja ostatnio budziłem się po 3 w nocy , ale też odpuściłem wiało , padało.Wczoraj jak pogoda się poprawiła to robiłem wobki od 7 rano pod sandacze Na tygodniu wolne to odwiedzę Wisełkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyys Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Dzisiaj cały dzień na wodzie, 4 krótkie( nie do zdjęcia), 1 spięty i kilkanaście zanotowanych brań, niestety prawdopodobnie też krótkie, brały nie śmiało, przytrzymania z dna lub lekkie puknięcia. Po tych większych nie ma śladu Pozdro dla probujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tomi101 Opublikowano 17 Października 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Gratuluję wszystkim łowcom pięknych sandaczy.Przez kilka dobrych lat oglądałem okazy zamieszczane tutaj na niekiedy przepięknych zdjęciach.Przez cały ten czas oczywiście próbowałem,w miarę możliwości, złowić jakiś okaz godny uwagi.Wczoraj w nocy.....stało się :rockon: Popołudnie i wieczór nie zapowiadało nic szczególnego.Dwa nieduże sandaczyki i leszcz za kapotę,a w zasadzie za płetwę grzbietową.Od zmierzchu ustawiłem się na innej miejscówce aby w ostatnim blasku dnia obadać układy prądów wodnych i ukształtowanie dna.Tak sobie stałem ,łowiłem i kombinowałem z rodzajami przynęt,ciężarem główek i sposobami prowadzenia.Do godz. 20 kompletnie nic nie okazywało śladów żerowania,kompletna cisza,czyli podobnie jak przez ostatnie kilka wypadów.Postanowiłem połowić jeszcze z 10 minut i zwijać się do domu.I wtedy ....zagryzł ON.Strzał w wolno opadającą gumę nie był zbyt potężny,ale po zacięciu ryba stanęła w miejscu trzepiąc łbem.Na moje próby pompowania odpowiedziała wolnym,nieustającym parciem pod prąd.Bałem się forsować hol bo plecionka(13lb) oraz hak w główce czasy świetności miały już dawno za sobą.Po trochu zacząłem jednak dokręcać hamulec bo ryba minęła mnie z zaczęła się rozpędzać. Zatrzymałem rybę około 30metrów powyżej mojego stanowiska i pompując z wyczuciem podprowadziłem z prądem pod nogi.Zapaliłem latarkę i wtedy sandacz zrobił potężny kocioł na płytkiej wodzie i .....wyłożył się na boku.Wszedłem do wody i próbowałem chwycić rybę ręką ale nie było szans ze względu na szerokość karku i masę ryby.Nie za bardzo wiedziałem jak się zachować ,wiec wędka w zęby,jedną ręką za ogon a drugą pod brzuch i wyniosłem rybę z trudem na dość wysoką skarpę.Położyłem na trawie ,zmierzyłem i dopiero teraz dotarło do mnie jaki okaz udało mi się pokonać.Prawdziwy Narwiański Smok Chciałem szybko cyknąć ze 2-3 fotki na pamiątkę ,ale było tak ciemno że moja latarka (dwudiodowy Petzl) nie potrafiła oświetlić wystarczająco obiektu aby aparat (kompakt) a tym bardziej telefon zrobił jakiekolwiek zdjęcie.Można byłoby poszukać w ustawieniach odpowiedniego trybu lecz nie był to czas i miejsce na eksperymenty.Zawołałem dwóch gruntowców łowiących niedaleko i w świetle ich latarek udało się wykonać takie fotki jak widać poniżej.Ryba jest w lekkiej "panierce" za co przepraszam estetów.Nie było czasu na płukanie i pozowanie bo po 4 ujęciu..... skończyły się baterie w aparacie Dla zainteresowanych i ciekawych :ryba miała i nadal ma 90+.Do połowu został użyty kij na blanku MHX ST 1204F 3m,17lb,10-42gr do którego podpięty był kołowrotek Ryobi Zauber 4000 z nawiniętą plecionką Sufix 13lb Orange Fluo Performance Fuse ,a na końcu zestawu był Lunatic od Dragona na przyponie wolframowym. Ps. Szczególne podziękowania dla kol.PAMPUCHA 71,który niewątpliwie swoimi radami i wskazówkami przyczynił się do tego sukcesu. Pozdrawiam Tomi 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Podkręciliście mnie maksymalnie, jutro wstaje o 3 i na zandery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PAMPUCH71 Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Oj tam oj tam, czasem wystarczy przełamać pewne stereotypy Gratulacje Tomku , jak to się mówi pierwsze koty za płoty. Witaj w klubie... 90-taków Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Tomku szczere gratulacje,piękny Polski smok Ps. bo w tej Holandii to tylko drobnica bierze... (dziś cały dzień pływania po pięknym jeziorze i jeden szczupaczek 40+). 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi