Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Była to jedna z najlepszych gazet pod względem jakości zawartych informacji(nie dotyczy tematyki etyki, C&R). Mnóstwo świetnych artykułów, spostrzeżeń ludzi zwyczajnych lecz w większości spędzających całe życie nad wodą. Brak sponsorowanych artykułów na życzenie. Wiele lat nie czytuję żadnej prasy, ale jakoś miesiąc temu miałem okazję przejrzeć dwa tytuły w empiku. Przepaść w stosunku do WP z lat 90 lub początku XXIw.

..najlepsza gazetą był świat spinningu i muchy...

• Like 8

@andego.....klasa....pisałem to już kilka razy w przypadku poprzednich okazów.... B)

Bez podtekstów....ale rewelacyjnie się chłopie z rybami focisz :D

Na kuraka?

Pozdrawiam,

malcz

Dzięki - trochę mam już obcykane z jakiej odległości robić fotki samowyzwalaczem :)

Zagryzł Flash J Shad 4" na 15 gramowej główce. 
  • Like 2

Gratulacje wszystkim fajnych smoków. Od kilku dni znaczne ochłodzenie i słota. Mimo że nie za bardzo w taką pogodę się chcę wychodzić z domu to warto było się zmobilizować i wyskoczyć na rybki.Na łowisku woda troszkę podniesiona.Pierwsze rzuty na wypłycenie, ściąganie przynęty wachlarzem do rynny i pstryk...niestety to tylko krótki sandaczyk około 30 cm. Myślę sobie że już połowiłem jak biorą te małe w miejscu i porze gdzie łowiłem większe sztuki. Następne pół godziny obławiania bez efektów. Kolejny rzut z rzędu tym razem na głęboką wodę... dwa obroty korbką pstryk, zacięcie i jest! Ryba rusza w dół rzeki, opór coraz bardziej narasta i wiem że mam coś większego. Emocje, siłowy hol, sandacz przy powierzchni i widzę że kaban, a przynęta na "skórce" tkwi w nożyczkach. Nogi jak z waty. Pierwsze podejście pod brzeg i odejście na krótkim dyszlu... tylko żeby mi nie spadł. W końcu udaję mi się naprowadzić go pod nogi i przyblokować jedną ręką do kamieni, odkładam wędkę, łapie drugą i jest mój! Nie wiem ile on ważył, ale grubas straszny. Przynętę bez zadzioru luźno odhaczam, łapy drżą wyciągam miarkę i pokazuję 95 cm. Jeszcze kilka szybkich zdjęć z aparatu na statywie i ryba znika majestatycznie odpływając w otchłań rzeki. Nie spodziewałem się że w tym roku pobiję drugi raz życiówkę z ukochanej Oderki :D !

Nie cytujemy zdjęć!

Która godzina była jak wziął?

Edytowane przez mario

Nie cytujemy zdjęć i filmów.

Moderator

Co prawda nie chcę do tego już wracać.Pochwaliłem się raz zanderem pow. 90 cm bez zdjęcia.No i trochę zamętu było.Ale chyba każdy po obejrzeniu tego filmiku będzie wiedział,dlaczego nie fotografuję złowionych ryb,a którym zwracam wolność.

• Like 1

Krótka noc. Budzik na 3.30. Wstaję, a tu pada. Wracam w pierze, tylko jakoś usnąć się nie da. Kurcze, drugi dzień z rzędu nie wymięknę. Wczoraj też nad ranem padało. Jadę. Może nie będzie tak źle. No i tragedii nie było. W sumie ciepło i najważniejsze, że nie wiało :)

post-50427-0-60731600-1445066903_thumb.jpg

Czaiłem się na delikatne puknięcie w woblerka, a ten jak nie za... rąbał pod nogami... Aż się zląkłem :)

• Like 47

Dzisiaj cały dzień na wodzie, 4 krótkie( nie do zdjęcia), 1 spięty i kilkanaście zanotowanych brań, niestety prawdopodobnie też krótkie, brały nie śmiało, przytrzymania z dna lub lekkie puknięcia. Po tych większych nie ma śladu  :( Pozdro dla probujących  :P