Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Wczorajszego pecha ciąg dalszy... (wczoraj tylko jedno dobre branie,odjazd,spad i ryba zostawia mnie z połową 5" kopyta ).

post-48686-0-26689300-1445775347_thumb.jpg

Dziś jestem nad woda ok. godziny przed świtem (w nowym miejscu) i od razu wiem że będzie się działo (mnóstwo spławiającej się drobnicy).Trzeci rzut,piękny strzał w opadzie i jest coś fajniejszego.... Po ok.minucie mam pod nogami fajnego zeda (grube 70+) i próbuję go jakoś podebrać na stromym,śliskim zboczu... Jako że nie chcę raczej się zamoczyć (przydał by się jednak ten podbierak) to próbuję go wciągnąć za przypon na trawę... niestety spada... (fuck) i dwa następne też (na szczęście mniejsze takie 55-60cm). Postanawiam ze muszę przełamać pacha i coś wyjąć... Walczę do wpół do dziesiątej bez efektów... strzał jest,ale trzydziestak ,taki się nie liczy.Dobra jeszcze 10 rzutów i wracam na tarczy....,dziewiąty rzut-strzał,siedzi,ooo... trochę lepszy,co prawda nie taki jak mi spadł rano,ale coś ok. siedemdziesiątki powinno być.

post-48686-0-19244300-1445775563_thumb.jpg

Pozdr.W

Edytowane przez Wobi
  • Like 38

Dobre video , ma juz swoje lata i goscie troche malo pojecia maja o chamulcu w kolowrotkach ( ojciec i syn)Lapie na tym zbiorniku tez, piekne ryby na filmie.

"Tłukłem" te filmy jak jeszcze mieszkalem na hiszpanskiej ziemi. Ach wspomnienia :)

Na filmie  z krokodylami ukazane jest jak mozna wypuscic rybe :) .

Pzdr

• Like 1

Piękne te smoki łowicie.

U mnie choć się starm narazie takowych brak. Co prawda nie ma u mnie jakiejś dużej populacji tej pięknej ryby i tylko od czasu do czasu słychać o jakimś złowionym to się nie poddaje.

Gratualcje dla łowców okazów. Może i ja w końcu trafie swego "smoka".

Edytowane przez Tom@son

Taki sandałek :) - miarka wskazała około 94-96 cm ... ciężko było o dokładny pomiar :), chciał nas z pontonu wysiedlić :D, a nie chcieliśmy go zbyt długo męczyć ...

Sławek , piękny ryb  :clappinghands: !

Czy dobrze widzę , że to Flash-J Shad 4" na niezbyt ciężkiej główce  ;) ?