Nizioł Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 ,,CIŚNIENIE"Słyszałem różne teorie,czytałem różne artykuły ale brakuje mi sporo praktyki. Chodzi o wpływ ciśnienia. Jest cala masa informacji niestety często sprzecznych.Wiem że ważna jest stabilizacja i że dobre są momenty przed gwałtownym załamaniem pogody. Planuje w niedziele wypad nad Narew. Według prognoz od piątku do niedzieli ma być bardzo wysokie ciśnienie (pomiedzy1030-1036hPa) Nie wiem jaki ma to wpływ na zanderka. Staje się chimeryczny czy po prostu zmienia miejscówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Taki sandałek - miarka wskazała około 94-96 cm ... ciężko było o dokładny pomiar , chciał nas z pontonu wysiedlić , a nie chcieliśmy go zbyt długo męczyć ... Piekny i jaki grubas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Aż wstyt się przyznać ale to pierwszy w sezonie rybka jednak raczej z forumowego minimum ,a już zacząłem wątpić ze w tym roku Sandał "wyjedzie" Forumowe minimum to 65cm Rybka zagryzła okoniopodobnego woblera 7 cm Łowiłem kijem Mikado Flasch Perch do 18 gr z Daiwą Laguną 2500 Edytowane 1 Listopada 2015 przez mario 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tunczyk Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Do kolegi Nizioł,faktycznie ciśnienie na ten weekend będzie bardzo wysokie i zanderixy raczej tego nie lubią.Jednak jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 29 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Dwa lata temu w Szwecji pełnia , właśnie taki wyż , brały aż miło . Koniec września a najlepsze brania po ustąpieniu porannych mgieł od 10 do 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
francisco scaramanga Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Jakiś wyścigowiec z tego sandaczyka. Musiał się w życiu mocno nauganiać za drobnicą. :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 Greg#2 - forumowe minimum to nie 35 cm. Jak chcesz żeby wyglądał na 60+ to wysuń dłonie bardziej do przodui schowaj palce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 31 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2015 rybka jednak raczej z forumowego minimum Raczej nie mierzona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 Zły piesek, zły piesek. Najpierw chciał wobka wpakować prosto do żołądka, potem gryzł przy wyhaczaniu a na koniec ochlapał mnie ogonem.72 cm 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfro68 Opublikowano 1 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2015 (edytowane) W nawiązaniu do ciśnienia z moich obserwacji nie wielkość ma znaczenie tylko jego stabilność.Za przykład niech posłuży teraźniejszy weekend , od trzech dni ciśnienie około 1020 stabilne , w dniu dzisiejszym między 16:00 a 16:40 cztery sandacze z jednego miejsca ,żadne smoczyska od 58 do 62 ( wszystkie jutro znowu będą żerować).Ewidentnie na wodzie można było zauważyć oznaki żerowania .Tak więc obserwować barometr i znaleźć się w odpowiednim miejscu i o odpowiednim czasie , tylko tyle albo aż tyle trzeba do szczęścia Edytowane 1 Listopada 2015 przez cyfro68 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kilka październikowych rybek. Rozmiarowo szału nie ma, za to ilościowo jest ok. 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfro68 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kilka październikowych rybek. Rozmiarowo szału nie ma, za to ilościowo jest ok. zbiornik czy rzeka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Nie łowię na zbiornikach. Edytowane 2 Listopada 2015 przez pepa73 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyfro68 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Gratuluje ,ja na rzece jakoś nie mogę sobie w temacie poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymof Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Zapewne odra , tam jest dużo psiaków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirek82 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Zapewne odra , tam jest dużo psiakówDużo ciekawe gdzie ? ja sporo łowie na odrze koło Opola i tu sandaczy jest jak na lekarstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Siemson Opublikowano 2 Listopada 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 85 cm Szczęścia na wobler własnej roboty i do tego pobity własny rekord. 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kilka październikowych rybek. Rozmiarowo szału nie ma, za to ilościowo jest ok. Widać że masz niezłą metęNie boisz ogona, który wytrzebi Ci miejscówkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 (edytowane) Kilka październikowych rybek. Rozmiarowo szału nie ma, za to ilościowo jest ok. @pepa ładne rybki, fajna regularność - Gratuluję !! Z ciekawości, latasz po ciemku z dwoma kijkami czy to patyk fotografa? Pozdrawiam,malcz Edytowane 2 Listopada 2015 przez malcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kierep Opublikowano 2 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Kilka holenderskich zedów.. sprzęcik to st.croix AVIDavs70MF2, młynek T.Dragon FD930iZ, na Shady i kopyta... 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 2 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2015 Z ciekawości, latasz po ciemku z dwoma kijkami czy to patyk fotografa? Patyk fotografa. Chodzę z jednym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarasszy Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 @pepa ładne rybki, fajna regularność - Gratuluję !! Z ciekawości, latasz po ciemku z dwoma kijkami czy to patyk fotografa? Pozdrawiam,malcz Patyk fotografa. Chodzę z jednym.Nie wierz mu, on na dwie ręce łowi, dlatego ma takie dobre wyniki :P 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepa73 Opublikowano 3 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2015 @jarasszy.Dokładnie. Jedną ręką ciężko spinningować.Ty się lepiej bierz za struganie wobków bo się pustki robią u mnie w pudełku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 Złowiony w WiśleWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MckenziQQ Opublikowano 4 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Co prawda nie chcę do tego już wracać.Pochwaliłem się raz zanderem pow. 90 cm bez zdjęcia.No i trochę zamętu było.Ale chyba każdy po obejrzeniu tego filmiku będzie wiedział,dlaczego nie fotografuję złowionych ryb,a którym zwracam wolność. Zbynio63 a mogę wiedzieć co Ci w Tym filmie nie pasuje ?? Edytowane 4 Listopada 2015 przez LK_FISHING Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi