Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Miejsce połowu: jak mnie koledzy wieźli to miałem zawiązane oczy ;)

Najlepiej było w ogóle nie zamieszczać tego zdjęcia.Dobrze że miałeś odsłonięte oczy przy holu. A tak na marginesie,to jak masz dobrą miejscówkę to się za bardzo nie chwal i nie wrzucaj zbyt mocno wykadrowanych zdjęć. Wyruszaj na ryby sam lub z pewnym "kompanem",a wtedy docenisz walory samotnego łowienia w ciszy bez tego całego splendoru.

• Like 1

Ten sandacz "Troutera" ładnie zbudowany, atleta.

W środę z tej wody, widziałem wyjęte sandałki 98 i 93 cm. Większy przed wypatroszeniem :( , ważył 10.80kg. Moje dwa tegoroczne 90-taki z Odry, wyglądały w porównaniu do tych jak charty. Ale przynajmniej mają szansę urosnąć większe, choć małe to szanse.

Dobrze, że jeszcze są szanse złowienia w ogóle takich spaślaków.

Zgadza się - pięknie zbudowany. Kondycja mega. Grudzień to wymarzona pora roku. Woda darzy, a ryby są kapitalnie przypasione. Złowiłem go na zaporówce na której występuje duża presja. Dodatkowo mało która ryba wraca do wody. Nie bywam tam bardzo często - ale jeszcze NIGDY mi się nie zdarzyło zobaczyć kogoś kto wypuściłby rybę. Pewnie akurat taki miałem niefart. Niby moda na C&R. Tylu nas tutaj "wszystko/większość wypuszcza" - a rzeczywistość rządzi się swoimi prawami. Dlatego nie wymieniam nazwy, żeby na koniec grudnia dodatkowo nie aktywizować ruchu w temacie - jakkolwiek czy taki ruch jakkolwiek pomoże tej wodzie .. szczerze wątpię. Co do samego połowu: zaporówkowa tradycja: z opadu na korycie. Dość lekko: główka 10 gram, wysoko podbijana. Łowię kijem dragon ultima (w orginale 2.6 - ale skróciłem go na swoje potrzeby) - piekielnie cięty kijaszek - nie jest demonem lekkości, po całym dniu trochę czuć nadgarstek - ale zacina wszystko, spadów z niego nie ma - więc nie kombinuje na razie w tym temacie. Wszystkie ryby siadły mi na tej zaporówce na tą samą przynętę. Generalnie to biała guma - nie mogę zdradzić dokładnie jaka - bo od kolegi, który mi o niej powiedział (taka jego wola) dostałbym wpi#$%ol. Jakkolwiek specyficzna - rzadko spotykana. Z kumplem pływaliśmy po korycie - ryba wzięła w oddali od zgromadzenia "łódka w łódkę". 

• Like 5

@ Truter napisałem Ci na prywatnej... ;)

Ogólnie co do ideologi... to sandacz to "choroba" zaraźliwa na niektórych myśle akwenach...zobaczy jeden złowił i w beret ..no to ten też musi bo musi byc wynik wyrównany ....nastepny z łódki widzi to samo to czemu go ma "Puścić" jak tamten  koles zabrał ...no to tez w pałę...i koło sie zamyka....

Niby mamy prawo na to niby ochrona ale metalnosci nim nie zmieni ...Owszem ! sa wyjatki jak kilku moich znajomych.. co tez tu wstawiaja foty.....

...ale wyjątek ptwierdza regółę...niestety :)

Zatem smakoszom życze nie wbicia sie ości do gardła na święta :P :lol:

A prawdziwym sportowcom ..Extra PB :D

• Like 1

Dla odmiany nocny który wziął na podobnej miejscówce. Lekki opad z większą gumą nie skutkował. Sandaczyk wziął niezbyt agresywnie w gumę prowadzoną dość niestandardowo jak na tę porę roku 30g + guma 10cm (mocne jeb o dno) :)

3893037_zander.jpg

Sebo proszę o czary mary :)

Edytowane przez Sebo0707
  • Like 30

Takie  sie udalo przechytrzyc :)

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1517243258573070&set=a.1476703412627055.1073741829.100008622305699&type=3&theater

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1517244025239660&set=a.1476703412627055.1073741829.100008622305699&type=3&theater

Tak zebyscie nie zapomnieli o mnie :)

Bardzo proszę wstaw fotki nie przez FB bo nie każdy je zobaczy :)

Pozdrawiam 

Sebo

Edytowane przez Sebo0707
  • Like 1

Wczorajszy rozbójnik z północy Polski  :)

Ryba kolegi z łodzi, zdjęcie ze mną bo kompan po pobiciu własnego PB (90)

trząsł się i fotki byłyby rozmyte :lol:

Kopnął w 4 calową gumę na 14 gramowej główce.

Wyjechał na kijku TX 683, walka trwała krótko aby nie męczyć "Psiaka" :)

Po sesji szybki powrót do czeluści Mordoru :D

Pozdrawiam wszystkich wyprowadzających psy na spacer!!

post-49469-0-68297100-1449737843_thumb.jpg

• Like 37

Tak z ciekawostek przyrodniczych, dzisiaj dostałem na maila foto sandacza 111 złowionego w zeszły weekend na Dunaju w Bratysławie. Ryba tak na oko wygląda na ok 15kg gruba masakrycznie. Złowił  ją kolega kolegi, ale nie mam pewności co do wypuszczenia...

• Like 1