fefko Opublikowano 5 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2015 @Trouter ale smoka dopadles wagowo pewnie tez byczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 .. no ciężki był - pewnie parę kilo ważył Miejsce połowu: jak mnie koledzy wieźli to miałem zawiązane oczy Branie bardzo delikatne: prawie niewyczuwalne. Generalnie ryby brały słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surk Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Wojtek zapomniałeś dodać, że przynęta też ta co zawsze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Miejsce połowu: jak mnie koledzy wieźli to miałem zawiązane oczy Najlepiej było w ogóle nie zamieszczać tego zdjęcia.Dobrze że miałeś odsłonięte oczy przy holu. A tak na marginesie,to jak masz dobrą miejscówkę to się za bardzo nie chwal i nie wrzucaj zbyt mocno wykadrowanych zdjęć. Wyruszaj na ryby sam lub z pewnym "kompanem",a wtedy docenisz walory samotnego łowienia w ciszy bez tego całego splendoru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
budzikbdg991 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2015 Witam, jestem nowy a to mój pierwszy sandacz w tym sezonie, spodobało mi się nocne łowienie i na sezon 2016 mam nadzieje połowić tej pięknej ryby dużo więcej ! 74 cm z Wiślanej opaski 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Ten sandacz "Troutera" ładnie zbudowany, atleta.W środę z tej wody, widziałem wyjęte sandałki 98 i 93 cm. Większy przed wypatroszeniem , ważył 10.80kg. Moje dwa tegoroczne 90-taki z Odry, wyglądały w porównaniu do tych jak charty. Ale przynajmniej mają szansę urosnąć większe, choć małe to szanse.Dobrze, że jeszcze są szanse złowienia w ogóle takich spaślaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rejant Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 .. u mnie dzisiaj taki się dał przytulić "zaporówkowy": Piękna ryba, możesz bardziej przybliżyć na co złowiony i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trouter Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgadza się - pięknie zbudowany. Kondycja mega. Grudzień to wymarzona pora roku. Woda darzy, a ryby są kapitalnie przypasione. Złowiłem go na zaporówce na której występuje duża presja. Dodatkowo mało która ryba wraca do wody. Nie bywam tam bardzo często - ale jeszcze NIGDY mi się nie zdarzyło zobaczyć kogoś kto wypuściłby rybę. Pewnie akurat taki miałem niefart. Niby moda na C&R. Tylu nas tutaj "wszystko/większość wypuszcza" - a rzeczywistość rządzi się swoimi prawami. Dlatego nie wymieniam nazwy, żeby na koniec grudnia dodatkowo nie aktywizować ruchu w temacie - jakkolwiek czy taki ruch jakkolwiek pomoże tej wodzie .. szczerze wątpię. Co do samego połowu: zaporówkowa tradycja: z opadu na korycie. Dość lekko: główka 10 gram, wysoko podbijana. Łowię kijem dragon ultima (w orginale 2.6 - ale skróciłem go na swoje potrzeby) - piekielnie cięty kijaszek - nie jest demonem lekkości, po całym dniu trochę czuć nadgarstek - ale zacina wszystko, spadów z niego nie ma - więc nie kombinuje na razie w tym temacie. Wszystkie ryby siadły mi na tej zaporówce na tą samą przynętę. Generalnie to biała guma - nie mogę zdradzić dokładnie jaka - bo od kolegi, który mi o niej powiedział (taka jego wola) dostałbym wpi#$%ol. Jakkolwiek specyficzna - rzadko spotykana. Z kumplem pływaliśmy po korycie - ryba wzięła w oddali od zgromadzenia "łódka w łódkę". 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 7 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2015 @ Truter napisałem Ci na prywatnej... Ogólnie co do ideologi... to sandacz to "choroba" zaraźliwa na niektórych myśle akwenach...zobaczy jeden złowił i w beret ..no to ten też musi bo musi byc wynik wyrównany ....nastepny z łódki widzi to samo to czemu go ma "Puścić" jak tamten koles zabrał ...no to tez w pałę...i koło sie zamyka.... Niby mamy prawo na to niby ochrona ale metalnosci nim nie zmieni ...Owszem ! sa wyjatki jak kilku moich znajomych.. co tez tu wstawiaja foty..... ...ale wyjątek ptwierdza regółę...niestety Zatem smakoszom życze nie wbicia sie ości do gardła na święta A prawdziwym sportowcom ..Extra PB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. gawron Opublikowano 8 Grudnia 2015 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 (edytowane) Rzeczny smoczek z zimnej wody na powolny opad 12cm gumą. Wziął za spadkiem z 2 na 4 mBranie wyraźne i złe, rybka w doskonałej formie. Pozwoliłem sobie poprawić tak aby było widoczne zdjęcie Pozdrawiam Sebo Edytowane 8 Grudnia 2015 przez Sebo0707 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoen Opublikowano 8 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2015 Te mętne oczy potrafią zauroczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Dla odmiany nocny który wziął na podobnej miejscówce. Lekki opad z większą gumą nie skutkował. Sandaczyk wziął niezbyt agresywnie w gumę prowadzoną dość niestandardowo jak na tę porę roku 30g + guma 10cm (mocne jeb o dno) Sebo proszę o czary mary Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Sebo0707 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAUDIO Opublikowano 9 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2015 (edytowane) Takie sie udalo przechytrzyc https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1517243258573070&set=a.1476703412627055.1073741829.100008622305699&type=3&theaterhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1517244025239660&set=a.1476703412627055.1073741829.100008622305699&type=3&theater Tak zebyscie nie zapomnieli o mnie Bardzo proszę wstaw fotki nie przez FB bo nie każdy je zobaczy Pozdrawiam Sebo Edytowane 9 Grudnia 2015 przez Sebo0707 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wczorajszy rozbójnik z północy Polski Ryba kolegi z łodzi, zdjęcie ze mną bo kompan po pobiciu własnego PB (90)trząsł się i fotki byłyby rozmyte Kopnął w 4 calową gumę na 14 gramowej główce.Wyjechał na kijku TX 683, walka trwała krótko aby nie męczyć "Psiaka" Po sesji szybki powrót do czeluści Mordoru Pozdrawiam wszystkich wyprowadzających psy na spacer!! 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Jest i zdjęcie kumpla, wielka radość po nowym PB 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Piekne sztuki ... :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regnow Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Super rybki, oby takich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aroaro Opublikowano 10 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2015 Wow, kawał smoczycy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stafford Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Północ Polski... czemu ja się stamtąd wyprowadziłem? Piękne sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander+ Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Północ Polski... czemu ja się stamtąd wyprowadziłem? Piękne sandacze. Pólnoc Polski w tym roku pod względem sandaczy jest... best of the best... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak90 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Piękne ryby ja niestety dzisiaj na zero 4h machania bez kontaktu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Wiesiek szczęśliwy bardziej niż po wyprawie do Krzyśka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Tak z ciekawostek przyrodniczych, dzisiaj dostałem na maila foto sandacza 111 złowionego w zeszły weekend na Dunaju w Bratysławie. Ryba tak na oko wygląda na ok 15kg gruba masakrycznie. Złowił ją kolega kolegi, ale nie mam pewności co do wypuszczenia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Z mojej wody zlapany przez rybaków 121cm waga 18 kg. Oczywiście przbysz z Bałtyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2015 Z mojej wody zlapany przez rybaków 121cm waga 18 kg. Oczywiście przbysz z Bałtyku. Zobaczylbym fote takiego psiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi