Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

coś czuje że to jeszcze nie jest to tegoroczna kropka nad "i" ;)

A ja już chyba kończe tegoroczny sezon. Wstawiam zdjęcie z ostatniego wypadu. Były jeszcze dwa mniejszy.

Podsumowując rok 2015: 

ilościowo  -  super

jakościowo  -  pewien niedosyt ( 60+ i mniejsze cała masa, 70+ to już był wynik, a gdzie te 80+ z zeszłego sezonu, nie wiem,a gdzie te 90+ co miało być na pewno w tym sezonie, tym bardziej nie wiem). Po zostało czekać na przyszły sezon.

Ale mówią że Polakowi się nigdy nie dogodzi ( zwłaszcza temu z tego gorszego sortu ;))

Pozdrawiam wszystkich Polaków i tych lepszych i tych gorszych BYLE DO WIOSNY

Jaras

post-55692-0-63449300-1450124993_thumb.jpg

• Like 29

Ryba wielka, ale zdjecie mi sie calkowicie nie podoba, piesc wieksza niz glowa wedkarza  <_<

też ni cholery nie rozumiem "techniki" na wyciągniętych rękach, która obecnie panuje, niektórzy, to się chyba nawet odchylają :)

ja tam przeglądając swoje fotki wolę pamiętać coś takim jakie było naprawdę, a nie takie jakim bym chciał ;) :)

Edytowane przez bazyloss
  • Like 9

też ni cholery nie rozumiem "techniki" na wyciągniętych rękach, która obecnie panuje, niektórzy, to się chyba nawet odchylają :)

ja tam przeglądając swoje fotki wolę pamiętać coś takim jakie było naprawdę, a nie takie jakim bym chciał ;) :)

Te zdjecia z odchylaniem to juz przekomicznie wygladaja :D

• Like 2

..a jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci, co najwięcej sie udzielają w wieściach znad wody...

Panowie hejterzy, zasuwać nad wodę, złowić dobrego sandacza i wrzucić fotkę najlepiej z rękoma za głową.

Ale po co, lepiej trzepać sie nad sprzętem JDM przed kompem...zima, kur.a zima.

P.S. Oleix, C1esla - tak 3mać.

• Like 33

..a jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci, co najwięcej sie udzielają w wieściach znad wody...

Panowie hejterzy, zasuwać nad wodę, złowić dobrego sandacza i wrzucić fotkę najlepiej z rękoma za głową.

NIe ma zimy ,zawsze przedwiośnie... ;)

Ależ pięknie Pan to ujął Panie Patu.

Koledzy. Jeśli ktoś chce dokumentować swoje wyniki to może:

-wykonywać "suchą" dokumentację archiwalną z układaniem ryby na tle miarki. (choć zaraz zapewne znajdą się tacy, którzy prz...ą się do miarki) ...to dla mnie nie jest fotografia tylko dokumentacja  metodą fotograficzną.

- wykonywać fotografię (lub próbować wykonać, gdyż zrobić "pstryk" aparatem/telefonem to jeszcze nie fotografia) która jest czymś więcej niż dokumentacją. Tutaj, jak w każdej dziedzinie trzeba uczyć się tej sztuki, pogłębiać wiedzę teoretyczną (uniwersalne zasady fotografii obowiązują od XIXw) jak i praktyczną. Taka fotografia nie tylko dokumentuje ale i oddaje to co "nieopisywalne", emocje, klimat. Nasyca po latach wspomnienia. Takę fotografie cenie najbardziej. I nie przejmuję się rybą w obiektywie, szkłem typu "rybie oko" które z uklei robi tarpona. Bo i tak widzę jaka była na prawdę (choć oczywiście jest jakaś możliwość oszukania się). Ale to czy ktoś chce nas wkręcić niech pozostanie jego małym (jak prezentowana ryba) problemem :P

Edytowane przez BOB1
  • Like 7