Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Absolutnie nie mam nic przeciwko dobrze wyeksponowanej rybie. W końcu to ona jest na zdjęciu najważniejsza, w drugiej kolejności, uśmiechnięty wędkarz w tle (o ile to fota z łowcą). Oczywiście, warto pamiętać o zachowaniu umiaru, jednak to leży po stronie wędkarza. Ryba niech sobie wygląda na większą. Dopóki wędkarz nie wciska innym kitu, to uważam, że jest ok.

• Like 7

..ile razy można wałkować - pierwszy plan a ryba wepchnięta w obiektyw to różnica.

IMHO zdjęcie jednopłaszczyznowe nie przykuwa uwagi, jak Twoje Shavt.

Podstawy fotografii...

Zdjęcie zrobione telefonem, nie znam się na fotografii.

Jak by ktoś jeszcze chciał wrzucić normalne zdjęcie nieprzykuwające uwagi, to nie polecam.

• Like 3

..a jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci, co najwięcej sie udzielają w wieściach znad wody...

Panowie hejterzy, zasuwać nad wodę, złowić dobrego sandacza i wrzucić fotkę najlepiej z rękoma za głową.

Ale po co, lepiej trzepać sie nad sprzętem JDM przed kompem...zima, kur.a zima.

P.S. Oleix, C1esla - tak 3mać.

ja tam właśnie wróciłem, same 30-50cm :)

• Like 2

..a jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają Ci, co najwięcej sie udzielają w wieściach znad wody...

Panowie hejterzy, zasuwać nad wodę, złowić dobrego sandacza i wrzucić fotkę najlepiej z rękoma za głową.

Twoja wypowiedź to strzał w dziesiątkę. Nic dodać, nic ująć. Koledzy nie pier......ć tylko jechać na ryby. I nie zapomnijcie, że każdy wyjazd nie jest po to aby mieć fajną fotkę. :)

Edytowane przez Andrzej Leśniak

W sumie rzeki przy tym stanie wyglądają jak bagna ,więc obie odpowiedzi prawidłowe :) hehe

Człowiek już powoli wszystkie kije na kołkach popowieszał, a tu widać, że smoki jeszcze grasują.

Pogoda jeszcze w miare łaskawa jak na ta pore roku, więc i ja wyrusze nad rzeke.

Takie fotki potrafią zmotywować do działania. :)

• Like 1

Piękne sandałki łowicie Koledzy.

Brawa wielkie się należą.

Michał-Oleix, patu, Usak - pięknie !!!

Ja jeszcze postaram się choć raz w tym roku spróbować. Mało czasu mam, praca do 17-18 godziny, weekendy ciągle jakieś krótkie.... Ehhh poszło by się na ryby :)

Może w ten weekend się uda bo jest wolny od pracy.

Slavo

Usak piękny gruby kaban!

U mnie coraz bardziej sportowe sie trafiają.

Ale i z takiego testera woblerów jestem mega zadowolony...

Niestety zdjęcia słabej jakości robione w zasadzie lepszym kalkulatorem  ale z marnym aparatem...

post-46112-0-86060500-1450314037_thumb.jpg

Edytowane przez Oleix
  • Like 28

Nie lubię tego panie patu.

Nie lubię tego panie patu.

Czyzby pogonili z watku Bolenie?

Wszystkim lowca moje najszczersze Gratulacje, wysypalo pieknymi rybami!

Ja dzisiaj wkoncu moglem sie wybrac nad wode, ostatni raz w tym roku. W godzinach popolidniowych opukalem pare znanych miejscowek niestety po za mikruskiem nic. Uderzylem wiec na ostatnia zaplanowana mete tego dnia. Zapowiadalo sie dosc ciekawie, lekko podniesiona woda ale niezbyt tracona, aktywny bialoryb i ogolnie sprzyjajaca aura. Poki jasno obadalem miejscowke roznymi gumisiami bez ryby ale bogatszy o kolejna informacje. Mianowicie jak wyjalem gume z zaczepu i zaczalem ja zwijac poczulem tepy opor, przycialem lekko ale myslalem ze to zaczep i chwycilem za pletke zeby odstrzelic ale w tym momencie zaczep orzyl i podjechal kawalek wypinajac sie. Po zmroku standardowa wobler ale bez Kontaktu. Myslac sobie ze moze wobek zbyt halasliwy postanowilem siagnac po gume. Uzbroilem 15cm shada w 14gr zalozylem dozbrojke i heja. Nie lowilem z opadu a zwijalem powoli w pol wody. Juz w 3 rzucie poczulem atomowe branie a juz po kilku sekundach rybka byla w podbieraku. Po sredniej focie i bez mierzenia jegomosc odplynal w sina dal. Pozniej juz bez kontaktu. Sorki za fotke ale bez statywu i kompana ciezko o COS sensownego ;)

aeb13236aa9e1f4537cb26b7a12cf715.jpg

• Like 29