Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Taki tam sandaczyk 77 cm, rzeka graniczna Bug. Bez retuszu i kombinacji, zdjęcie telefonem.attachicon.gifZdjęcie0359.jpg

@BOSMAN wszystko zależy od tego jakie priorytety ma wędkarz..

Jedni po prostu łowią ,a inni łączą to z fotografią..

Ale nikt nie neguje ani jednych ani drugich :)

P.S.

Z całym szacunkiem ,ale niech Pan poczyta trochę o efektach stosowania "chwytaków"..

87centów tłustego szczęścia! Byłem przekonany, że wrzucona jakiś czas temu rybka będzie ostatnią w tym sezonie a tu załapałem się na spóźniony dzień dziecka. Wyprawa od rana do kilku godzin po zmierzchu. Rana na UL kilka okonków i 5 szczupaczków. Cale południe nic aż wybiła 15.40. Wtedy co 2-3 rzut ryba. 6 sandaczy w przedziale 40-58cm. Pół godziny ciszy i czuję cholernie mocne uderzenie (mało mi wędka nie wypadła). Szczerze do tej pory jestem w szoku,że o tej porze roku tak dał mi popalić! Naprawdę pięknie walczył. Branie na 6-7m. w zastoisku za główką. Może skusi się jeszcze raz przed sylwestrem:) Sprzętowo Konger Virago vs Zander 285 10-35g młynek- shimano Catana 4000 z pletką 0.16 guma kopyto relaxa 10cm brązowe z brokatem )podświetlona robi się fioletowa). Fotka samojebka z telefonu.

Tylko szkoda tego najazdu "hunów" po lokalizacji miejsca za pomoca fotki :(

Edytowane przez Sebo0707
  • Like 1

Tylko szkoda tego najazdu "hunów" po lokalizacji miejsca za pomoca fotki :(

Nie wymazywałem tła bo miejscówka nie jest ,,tajna". Kupa gapiów była. W końcu to miejski deptak i do tego tuż przy stanicy

. W tym wypadku było to po prostu bez sensu... Rzeźnia jest tam codziennie. W dole na stoi ogromna ławica zimującej paszy dla sandaczy więc i presja duża.

Edytowane przez Nizioł

Nie wymazywałem tła bo miejscówka nie jest ,,tajna". Kupa gapiów była. W końcu to miejski deptak i do tego tuż przy stanicy

. W tym wypadku było to po prostu bez sensu... Rzeźnia jest tam codziennie. W dole na stoi ogromna ławica zimującej paszy dla sandaczy więc i presja duża.

No to jak na takiej presji to i tak wyczyn :)

@Bosman ale ta fotę to byś mógł chociaż obrócic normalnie do wsawienia tyle to juz mozna zrobic... ;)bo szyja troche boli :D