Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Toudinho, mi tam zdjęcie się podoba, widać że ładna, gruba ryba, a że dodatkowo fajnie wyeksponowana to na plus. Śmiesznie wygląda jak ryba jest mała, a próbuje się z niej zrobić potwora. Innym kolegom też gratuluję pięknych ryb i zdjęć, widać że poziom fotografii na j.pl mocno poszedł w górę.

W Opolskim okregu jak zwykle robia tak kretynsko debilne pomysly I powròcil okres ochronny na szczupaka do 30 kwietnia a bylo tak pieknie juz...przez to wydluza sie sezon na wybijanie resztek poglowia szczupaka a co najgorsze w tym czasie spinningisci ktorzy niby na szczupaka tluka sandaly na tarliskach...szkoda gadac

Edytowane przez Greg1407
  • Like 3

Dobre foty i ryby. Mamy czerwiec i jeśli nie obowiązują oddzielne przepisy mozna lowic sandacze więc niewiem po co te docinki o tarłowych barwach. Pozatym w sierpniu tez sie zdarzają "czarnuchy".Ryba i tak wróciła do wody.

Pozdrawiam i gratuluje łowcą.

Dokładnie jak piszecie, w wielu miejscach sandacz jeszcze na tarliskach, w sobotę przy okoniowaniu z brzegu, na zaporówce, strzelały takie w ubarwieniu tarłowym. :(

Na Śniardwach też są z ikrą.Woda 14 stopni a brania jak są to na 10-12 m i delikatne.Dlaczego nie ma brań na górkach 4-6 m-może ktoś to wyjaśnić!Wodom Cześć!

Dobre foty i ryby. Mamy czerwiec i jeśli nie obowiązują oddzielne przepisy mozna lowic sandacze więc niewiem po co te docinki o tarłowych barwach. Pozatym w sierpniu tez sie zdarzają "czarnuchy".Ryba i tak wróciła do wody.

Pozdrawiam i gratuluje łowcą.

Hej, nikt tu nikomu nie docina, tylko mamy taki rok, że wszystko opóźnione o ok. miesiąc i w wielu miejscach sandały jeszcze na gniazdach... 

A jak wiadomo, to łatwa zdobycz... Ja wypuszczę, kolega wypuści ale wielu zberetuje bo wszak czerwiec i można...:(

Chodzi o to aby miłościwie nam panujące PZW wykazało większą elastyczność i reagowało na opóźnienia tarła wydłużaniem okresu ochronnego...

Ot takie moje pobożne życzenie... choć ponoć niektóre okręgi stanęły na wysokości zadania.

Pozdrawiam

Marcin

To są faktycznie kapryśne miejsca Mariusz, kluczem jest stan wody,  sąsiedztwo grubej rynny powoduje, że jeśli jest tylko odpowiedni układ nurtów pomiędzy tymi kamieniami to wchodzą tam sandacze jeśli nie,- to jest pusto...

Wiem, że znasz te miejsca bo jedną albo dwie główki poniżej pokazałeś zdjęcia Batsona w dziale sprzedam  ;)

W ubiegłą niedzielę wydawało mi się nawet, że Cię widzę w tych okolicach ale jak zadzwoniłem to tel milczał a własnie wtedy gryzły jak wściekłe więc nie ruszałem się z miejsca  i tak zakończyłem dzionek z 13-ką na liczniku ale aż 5  szt było takich ledwo wymiarowych więc liczy się tylko 8  ;)

• Like 1