Skocz do zawartości

SANDACZE 2015

Kierep

Rekomendowane odpowiedzi

Słynne już zdanie Janusza z książki - wywiadu Darka Duszy, "że bardzo łatwo jest złowić glowatkę"... resztę można doczytać.... jest jak najbardziej prawdziwe różnica pomiędzy porównywanym boleniem jest tylko taka, że bolenia jest nieporównywalnie więcej  ;)

• Like 1

Nocka na wodzie i sprawdzanie miejscówki dla gościa ;)

Na początku karakany.Przeparkowanie łodzi i ryba mnie zaskoczyła

Szła normalnie jak +80 a przy łodzi jak siegalem po podbierak pokazała gdzie moje miejsce:)Poszła prosto w linę kotwiczna.Dupy dałem hihi i nie było to +80 a z jedynką z przodu

Później już szło przyjemnie

Sporo ryb,foty te na których cokolwiek coś widać

ps Pozdro dla Wieska i Darka

post-57619-0-82690100-1434165913_thumb.jpg

post-57619-0-89062300-1434165938_thumb.jpg

post-57619-0-96936800-1434165956_thumb.jpg

post-57619-0-31648500-1434165977_thumb.jpg

post-57619-0-75229900-1434166009_thumb.jpg

post-57619-0-91929900-1434166032_thumb.jpg

Edytowane przez Z Olsztyna
  • Like 18

No, Krzysiek niezłe rybska.To widzę masz miejscówki przetestowane.Ale to zabawa nie dla śpiochów, :) Pozdro.

Caly czas szukam.Jezioro wielkie to i plywania sporo.

Wyczajenie tego miejsca w tym rejonie zajelo mi 3 lata  :ph34r:

Ryby reagowaly najlepiej na twisterka 10cm z szerokim ogonkiem w bardzo wolnym opadzie,a z riperkow  SG fire tiger

Wiesiek juz przebiera nogami i nie moze doczekac sie przyjazdu 

A tu bedzie dupa , bo na lososie go wywioze  :D  :P

Caly czas szukam.Jezioro wielkie to i plywania sporo.

Wyczajenie tego miejsca w tym rejonie zajelo mi 3 lata  :ph34r:

Ryby reagowaly najlepiej na twisterka 10cm z szerokim ogonkiem w bardzo wolnym opadzie,a z riperkow  SG fire tiger

Wiesiek juz przebiera nogami i nie moze doczekac sie przyjazdu 

A tu bedzie dupa , bo na lososie go wywioze  :D  :P

A godz.temu z nim gadałem i właśnie był ciekawy na co brały,bo widział zdjęcia.Faktycznie myśli już tylko o wyjeżdzie-biega za przynętami na metrówki :D .Już wam zadroszczę {zwłaszcza łowienia na rzece,bo to dopiero jazda jak się co uwiesi}.Szkoda że ja nie mogę :wacko: .A propo twisterka,to też moja najlepsza przynęta od bardzo dawna -nawet w południe na to biorą ;) .

Ladna ryba @Wojti. Kiedy złowiona? Czyżby zalew wiślany?

Wg mnie też Zalew Wiślany, tak samo jak z resztą miętus z innego wątku. Ryba piękna ale pewnie majowa, bo jak wszyscy mówią w czerwcu już wszystko ucichło...ale nie najeżdżam bo wszystko zgodnie z tegorocznym regulaminem.

Gratuluję Panowie pięknych zedów! :)

Wypady z kolegami mają wiele plusów. Pomijając szybkie rozpoznanie wody, atmosferę i możliwość umilenia sobie oczekiwania na branie jakąś pogawędką, to przede wszystkim chodzi radość ze wspólnie wypracowanych ryb, fotki i przybita "piątka" po udanej akcji. 

A, że ostatnio mnie, poza średniakami, te większe omijały, skupiłem się na fotografowaniu ;)

Tomasz K. w akcji ;)

2zz575w.jpg

zlby2b.jpg

• Like 45