Skocz do zawartości

SHIMANO ANTARES

Mikosz

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiscie zapomnij o dragonie.Kupuj batsony.lamiglasy itp.Byle nic co kojarzy sie z polska firma! :angry:

bardzo anty-patryjotycznie!! Bo niby czemu?

Ja np. Uwazam, ze dragon sprzedaje doskonale zylki! Rok temu uzywalem swieza Dragon Camoe i bylem zachwycony jakoscia!! Uzywalem 0,2 na multiplikatorze i kiju 10 LBS wiec jakosc zylki miala dosc istotne znaczenie na sprawnosc rzutowa zestawu..

Dragon rozprowadza w Polsce woblery Salmo. Mnie sie kilka polskich firm niezle kojarzy :D

nasze

Drogi Kolego,

zapewniam Cię że te batsony i lamiglasy są bardziej nasze - bo robione rękami polskiego rzemieślnika - niż importowane z Chin węski i kołowrotki czy imoportowana z niemiec żyłka. To tak gwoli ścisłości :lol: No, chyba że jesteś w jakiś sposób skoligacony z właścicielami rzeczonej firmy - to wtedy w pełni Cię rozumiem, oczywiście :D

Na marginesie, uważam że niektóre chińskie wędki z nalepką Dragon są całkiem udane, zwłaszcza z serii Team Dragon, jakby pogrzebać można coś wybrać dla siebie

Nie widać różnicy? Po co przepłacać. I tu się nasuwa pytanie, po co Ci Japończycy podjęli produkcję czegoś tak drogiego ;)

bo to drogie byla najpierw. Same achy i echy! najlepszy multik do 15g na swiecie i takie tam.. Czas uplyna technika poszla do przodu i rzutowo zrobili cos identycznego za mniejsze pieniadze. AR to czolg, dla kogos kto lowi bardzo duzo, rowniez w slonej wodzie. MG 7 juz nie jest taki heavy duty, ale w PL wystarczy. Mielem i jeden i drugi...

powtorze sie jeszcze raz. wlasciwosci rzutowe antka AR oraz mietka MG7 sa co najmniej takie same. jesli nie planujesz uzywac lekkiego zestawu w wodzie slonej - to ja bym bral mietka. a pieniadze z roznicy dolozyl do kija. wtedy bedziesz mial zestaw lekki czy sredni jak sie patrzy.

MOIM ZDANIEM uzytkowo nie bedzie zadnej roznicy miedzy tymi dwoma zabawkami, no moze poza tym ze mietek jest lzejszy i caly zestaw mzoe byc bardziej poreczny. na temat DC7 juz sie wypowiedzialem. jak przyjdzie ci kiedys ochota sprobowac lekkiego casta za kropkami to maszynke bedziesz juz mial opanowana i gotowa do zajec.

chyba ze proponowana cena za DC7 jest podobna do tej za antka AR wtedy mozna by sie zastanowic nad DC. ale jak juz wczesniej wspomnialem, majac mietka i curado 201D masz przygotowany start w niemal caly zakres rzutowy (oczywiscie jesli chodzi o multiki)...

• 4 lata później...
  • 2 tygodnie później...

AR nie mam . Ale mam kilka lat Mg7(te stare). Do przynet 7-30g zdecydowanie wole DAIWE Alphas R-editions 103L, ktorym lowie kilka lat. Alpha jest bardziej poreczna, lepiej mi sie nia rzuca lekkie przynety, ma bardziej plynna prace i zdecydowanie mocniejsze zebatki. Duza zebatke ze stopu aluminiowego w Mg7 wymienialem dwa razy. Alphe polecil mi Jerzy i do dzisiaj jest ten multiplikator moim nr. "1"

Pozdrawiam