Mreno Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Witam, czy słyszeliście coś o brzanach poniżej zapory? Chodzi mi o odcinek od Księżych Młynów do Uniejowa. W Sieradzu gatunek wymarły. Są tylko w niektórych miejscach drobne z zarybień, które tak na marginesie są wyławiane przez mięsiarzy szkoda gadać. Chcę pochodzić w przyszłym sezonie za brzaną poniżej zapory dlatego pytam, czy ktoś coś wie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Wiem o łowionych na odcinku uniejów-koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 ładne sztuki się trafiają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Ok.4 kg tak na oko.Znajomy co łowi to wypuszcza,nie mierzy i nie waży. Ja się nie znam ba brzanach więc nie wiem czy to dużo czy mało.Metoda to feder i koszyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 (edytowane) Nie jeżdżę zbyt często nad Wartę, ale w zeszłym roku spotkałem dwóch grunciarzy na odcinku Skęczniew-Uniejów, którzy tego dnia złowili dwie sztuki. Nie pamiętam już jakie duże ryby były, w każdym bądź razie spokojnie wymiar miały, ale powiedzieli że obie rybki trafiły z powrotem do wody, czym mile mnie zaskoczyli. Edytowane 22 Października 2016 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Opłacam w 2017 kartę w okręgu konińskim, więc od lipca zacznę sprawdzać ten rewir i sam się przekonam. Uwielbiam te rybki do tego stopnia, że od pewnego czasu w ogóle nie nastawiam się na inne gatunki. Bardzo rzadko uda się "skontaktować" z brzaną w naszej spustoszonej Warcie, ale jak już to taka przygoda wynagradza mi dni/miesiące:) bez brania. Może ktoś wie coś więcej i mógłbysię podzielić wiedzą na priv to byłoby super. Aby nie było wątpliwości moje brzany zawsze wracają do Warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mreno Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Ok.4 kg tak na oko.Znajomy co łowi to wypuszcza,nie mierzy i nie waży. Ja się nie znam ba brzanach więc nie wiem czy to dużo czy mało.Metoda to feder i koszyczek.4 kg to już kawał pięknej brzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 W tym roku trzykrotnie byłem na odcinku sieradzkim poniżej zapory. Oprócz mnie było jeszcze trzech spinningistów, a na przeciwległym brzegu kilku "siedzących". Widoczne były ataki bolenia (boleni), ale przez trzy godziny mojego pobytu, nikt nic nie złowił. Słabiutko z rybami w Warcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smile Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Witam kolegów.Jadę w okolice Rzgowa i chciałem powędkować na Warcie. Dokładnie w okolicach takich miejscowości jak: Orłowo, Tarszewo, Barłogi, Sławsk. Widzę, że jest tam Nadwarciański Park Krajobrazowy. Kiedyś byłem tam i widziałem ciekawe główki. Chodzę za drapieżnikiem, sandacz, szczupak. Jak to wygląda na tym odcinku? Mogę liczyć na jakieś rybki? No i przede wszystkim jak z zezwoleniem na tym odcinku lub z możliwością łowienia w grudniu metodą spiningową. Dzięki bardzo za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zezwolenie to nizinne Konin.A fajne regiony to Osiecza do okolic mostu A2.Ogólnie warta wypłacona i ciężko z rybkami.O sandaczu zapomnij raczej,pozostaje tylko szczupak. P.s.Kiedyś to były fajne i rybne rejony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smile Opublikowano 8 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Planuję wziąć spinning i łowić z opadu... Ale trochę mnie nie pocieszyłeś ;( Myślałem, że na sandacza mogę liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
einstein Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 O sandaczach w Warcie w okolicach Koła i w Nerze słyszę od znajomych od ok.2 miesięcy.Łowione po kilkanaście i więcej sztuk maluchy tak do 35 cm, podobno wracają do wody.Ciekawe skąd przypłynęły? Osobiście nie byłem tego sprawdzić i nie pójdę,żeby się nie rozczarować.Nienawidzę mięsiarstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw17 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Z Jeziorska przypłynęły, niestety 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Czyli pewnie od razu poniżej jeziorska w miejscowosciach skęczniew , łęg piekarski dużo panów z duzymi kotwicami na "bocznym troku" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smile Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 w tym tygodniu zrobię rekonesans na w/w rejonach więc dam znać co w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smile Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 A na samym zbiorniku Jeziorsko z brzegu jest dostępność aby pomachać kijem? I na co mogę tam liczyć, jakie dno, od której strony są lepsze łowiska, itp... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Z brzegu chyba najlepiej od strony zachodniej.Ogólnie zbiornik przep...jest przez rybaków ale ponoć od nowego roku już ich nie będzie.Ponoć przestało im się opłacać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 W zeszłym tygodniu przejeżdżałem tamą, to sporo wody było spuszczone. Po lewej stronie od strony kościoła można było dobre 150-200m wgłąb zbiornika po piasku spacerować. Także niżówka okrutna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Niby próbować zawsze można, ale Jeziorsko z brzegu i o tej porze to raczej krajoznawczo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 A dziś widzę, że na pogodynce http://monitor.pogodynka.pl/#map/19.5,51.5,7,true,true,0 można zobaczyć wiele mówiący obrazek stanów wód w Polsce. Wszędzie niebiesko, żółto i czarna konstelacja w centrum - a to nasza, niestety coraz bardziej sucha Warta. Rokrocznie widać ten deficyt wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zauważyłem , że nawet ptaków i żab mniej było w tym roku . Najgorsze , że piszę poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Z brzegu chyba najlepiej od strony zachodniej.Ogólnie zbiornik przep...jest przez rybaków ale ponoć od nowego roku już ich nie będzie.Ponoć przestało im się opłacać...----------------Wyłowili wszystko, więc się nie ma co dziwić, tylko pozostaje pytanie - kto im dał pozwolenie na zrobienie z Jeziorska pustyni?Jestem osobiście za całkowitym zakazem odłowów sieciowych w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Marczysko, nim się jeszcze bardziej nakręcisz i wygłupisz, powinieneś wiedzieć, że Jeziorsko utworzono na potrzeby retencji, ochrony przeciwpowodziowej, elektrowni zagłębia końskiego, żeglugi i właśnie intensywnej gospodarki rybackiej.My nie jesteśmy dobrym gospodarzem, dlatego min przegraliśmy ten zbiornik na rzecz lobby ornitologicznego oraz turystyki. Sieradz ma za pazurami niejedno, odbierano mu już tą wodę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Sławku, zgoda,jednakże szkoda tak dużego zbiornika. Współczuję tym, którzy tam kiedyś kupili działki. No, można jeszcze pożeglować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 No szkoda.. Warty też szkoda. Nie ma się co nadymać, jesteśmy środowiskiem cieniasów wyćwiczonych w jęczeniu i dostajemy to co się nam należy. Czyli - hojny gospodarz funduje swoje ogryzione do kości wody wielbicielom tanich porozumień.. którym u przysłowiowego koota wisi ich dobrostan.. Jeziorsko to ciągle swoiste księstwo kłusownicze. Każda wieś miała/ma swoje rewiry łowieckie - sieciowe. Na natura2000 czyli dawnej cofce samo Glinno łowi więcej od rybaków, w innych wioskach podobnie. Plus największa chyba hodowla kormoranów w Europie..Jest więc gites i tenteges, my jesteśmy wspaniali, w związku z czym nasadzimy teraz gongów rybakom, bo przecież rybacy to ulubiony murzyński boy do bicia po twarzy dla świszczypałów z wędką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi