ender Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 witam PanowiePlanuje zakup spodniobut?łw oddychających, gł?łwnie do zastosowania nad Odrą i Wartą, czyli gł?łwnie chodzenie po brzegu, mniej w wodzie. Co sądzicie o spodniach Vision icon, proszę o opinie.Z g?łry dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 M?łj dobry kolega u?źywa ich cały ten sezon i jest ok, sporo łowiNie jestem w stanie powiedzieć co się dzieje gdy ciora się je po krzakach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ender Opublikowano 13 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 No bo to gł?łwnie o wytrzymałość na krzaki chodzi. I długie wędr?łwki. Jak to wytrzymają neoprenowe skarpety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 13 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2011 Cię?źko coś powiedzieć, w dodatku, o ile kojarzę, to sa dośc cienkie śpiochy.Zdecydowanie wybrałbym jakieś tanie - solvkroken etc, jak mają być ciorane po krzakach, a nie typowo łowione z wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Witam forumowiczow!Pytanie mam odnośnie spiochow vision model ikon gdzie najtaniej kupię ten model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolgrim Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Napisz kolego do sklepu bezpośrednio. Myślę, że jeżeli zapytasz o rabat dostaniesz lepszą cenę. Tak przynajmniej zawsze było, gdy o coś pytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dziękuje za radę kolgrim. Dzwonilem w 3 miejsca w naszej ojczyźnie lecz podali mi średnio ciekawa cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tb01 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Dziękuje za radę kolgrim. Dzwonilem w 3 miejsca w naszej ojczyźnie lecz podali mi średnio ciekawa cenę Bo tak już u nas jest. Szkoda że u nas niema takich cen jak W USA, nie mówiąc już o zarobkach. Teraz można było trafić na dobre promocje. Ja kupowałem kilka rzeczy, to wyszło mi połowę tego co u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) Co do wędek, kołowrotków, ubrań typu kurtka, kamizelka, czapka, buty - warto kupować taniej za granicą. Jednakże śpiochy warto kupić u nas, dlaczego? Mając 2 lata gwarancji mamy tak na prawdę 2 lata spokoju. Serwis Vision'a jest świetny, albo profesjonalnie skleją (jeśli dziura jest w materiale) albo wymienią na nowe w kilka dni. W przypadku zakupu za granicą, dajmy na to w Stanach, chodzisz w nich 3 miesiące i nagle pojawia się pół litra wody w lewej skarpecie. Gacie warte 500-600zł, wysyłka do Stanów około 100zł, a czas oczekiwania na naprawę - miesiąc... Co do samych gaci to polecam, użytkuję już trzeci sezon i na razie sobie chwalę. Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Kacper.K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DinekOracz Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Chłopaki dobrze piszą, w sklepie Vision na pewno rabacik dostaniesz, mi osobiście za Ikon'y + czapka+2 paczki haczyków na równe 800 zł. Czyli jakies 80 zł zostało mi w kieszeni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 (edytowane) Planuje zakup śpiochów Vision Ikon ale trochę dziwny jest dla mnie system rozmiarów tej firmy i pytanie dla posiadaczy jak sprawy się mają rzeczywiście bo tabela rozmiarów przedstawia to tak: W związku z tym pytanie ,czy ktoś konfrontował te wymiary z rzeczywistymi lub ewentualnie przy zakupie kierował się tą tabelką i co z tego wynikło ?Chodzi także o to jakie wymiary mogą być dobrane z zapasem , głównie chodzi mi o wymiar 3 i 4 ( szew wewnętrzny oraz szew zewnętrzny) Edytowane 12 Października 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2015 Mam takieZadowolony z nich jestem.Poltora sezonu w moim terenie i ...planuje dublowac je drugimi identycznymi na sezon 2016. Mam 177 cm i jakies 80 kg.Te Ikony mam Medium size i sa ok.Zakladam pod nie extreme merinos + polarowe dresiki z decathlonu i brodze caly rok w dobrych warunkach termicznych. W wodzie pstragowej w Hiszpanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Daniel a jak wygląda sprawa wymiaru 4 ? Zakładam że masz rozmiar S a więc wymiary 112 klata ,109 Talia , 86 krok , 141 szew zewnętrzny a więc odległość od podłoża do pachy. Ja mam 184 cm wzrost i ważę 95 kg . Na stronie Vision jest opcja "dobierz właściwy rozmiar" co też zrobiłem i przysłali e Mailem sugestię LL .Zmierzyłem swoje parametry i wyszło mi że od podłoża pod pachę mam 148 cm a w kroku 86 cm,więc bardziej zbliżony jest rozmiar LS ,przymierzyć nie ma jak , dlatego każda informacja jest cenna .Pisałeś coś o extreme merinos + dresiki z polaru ,gdzie takie można kupić ? Jak byś był łaskaw to podlinkuj proszę . Chcę tych śpiochów używać do brodzenia w morzu "za trocią" a więc jesień,zima i wiosna (raczej zimne pory roku ) i nie mam upodobań masochistycznych ,dlatego chcę się należycie zabezpieczyć przed zimnem Będę wdzięczny za podpowiedz. Edytowane 13 Października 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Artur , LS używam przy 175cm ok 90kg . LL - za długie nogawki . L-ka standard powinna być ok przy Twoich gabarytach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Extreme Merino firmy BRUBECK jako warstwa najblizej skoryna to polarowe lub inne miekkie i oddychajace spodnie . Skarpety z Decathlon 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Mam Ikony ale te do pasa. Mam 183cm wzrostu i 90 kg wagi. Rozmiar L jest ok. Z tego co mówili mi bardziej doświadczeni koledzy spodniobuty nie mogą być dopasowane, musi być luz. W przeciwnym wypadku na kolanach i tyłku możesz szwy porozciągać i będzie zimno. Edytowane 13 Października 2015 przez AdasCzeski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 To że śpiochy muszą być większe to oczywiste , problem w tym że nie wiem o ile muszą być większe ,chyba wezmę jednak te które doradzili mi w sklepie Dzięki Daniel za info dotyczące bielizny .Namierzyłem już . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Daniel a jak wygląda sprawa wymiaru 4 ? Zakładam że masz rozmiar S a więc wymiary 112 klata ,109 Talia , 86 krok , 141 szew zewnętrzny a więc odległość od podłoża do pachy. Ja mam 184 cm wzrost i ważę 95 kg . Na stronie Vision jest opcja "dobierz właściwy rozmiar" co też zrobiłem i przysłali e Mailem sugestię LL .Zmierzyłem swoje parametry i wyszło mi że od podłoża pod pachę mam 148 cm a w kroku 86 cm,więc bardziej zbliżony jest rozmiar LS ,przymierzyć nie ma jak , dlatego każda informacja jest cenna .Pisałeś coś o extreme merinos + dresiki z polaru ,gdzie takie można kupić ? Jak byś był łaskaw to podlinkuj proszę . Chcę tych śpiochów używać do brodzenia w morzu "za trocią" a więc jesień,zima i wiosna (raczej zimne pory roku ) i nie mam upodobań masochistycznych ,dlatego chcę się należycie zabezpieczyć przed zimnem Będę wdzięczny za podpowiedz.Te same gabaryty mam i mam LL. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 20 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Śmigam w takich ten sezon i jestem bardzo zadowolony. O rabat pytaj bezpośrednio w Vision-ie, na pewno coś zbijesz. Mam 170 cm wzrostu, 85 kg wagi i mięsień piwny-rozmar M. Edytowane 20 Października 2015 przez Mdah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Te same gabaryty mam i mam LL.Miałeś rację numer L jest troszkę za krótki i spodnie powędrowały zpowrotem do Krkowa na wymianę na LL.Można w tych L chodzić oraz brodzić, ale przy siadaniu występują za duże naprężenia, szczególnie w kroku oraz na kolanach . Dzięki za podpowiedz bo pewnie jakbym zaczął używać to prędzej by się rozeszły w szwach. Edytowane 30 Października 2015 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 30 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Moje Ikony wytrzymały bez problemu półtora sezonu ekstremalnej eksploatacji w solance (kupiłem je w czerwcu 2014). Ciągle nie ciekną!Dotychczasowy rekordzista (Solvkrokeny z pierwszego wypustu) wytrzymał niecały sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Miałem wcześniej Extreme z suwakiem. Używałem przez jakieś 5 lat i do przedzierania się przez chaszcze, i do brodzenia. Teraz uszczęśliwiają szwagra i dalej nie ciekną. Suwak polecam. Nie trzeba wychodzić z rzeki i można mieć przy sobie odpowiedni zapas piwa. Od pół roku mam Ikony z suwakiem. Niemal to samo (suwak jest lekko skośnie wszyty i skarpety nie mają wzmocnień z czegoś tam na podeszwach. poza tym jedna cholera, czyli - jest dobrze i całkiem pancernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Mam Ikony ale te do pasa. Mam 183cm wzrostu i 90 kg wagi. Rozmiar L jest ok. Z tego co mówili mi bardziej doświadczeni koledzy spodniobuty nie mogą być dopasowane, musi być luz. W przeciwnym wypadku na kolanach i tyłku możesz szwy porozciągać i będzie zimno. Jak sprawuje się ten model do pasa? Używasz je w lato? Da rade odpiąć szelki i używać paska? Zastanawiam się właśnie na tą krótką wersją bo zależy mi na jak najmniejszej wadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 29 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2015 Radek - posłałem priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Okazja jeżeli ktos szuka. Jeszcze w tak czesto używanym rozmiarze. https://www.olx.pl/i2/oferta/wodery-vision-spodnie-do-brodzenia-CID767-IDhPkQh.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi