Skocz do zawartości

Spiochy Vision Ikon

ender

Rekomendowane odpowiedzi

Krotki update ws tych spiochow :

Jedne kupilem na sezon 2015, zaczely cieknąc stopy ( lewa)

Kupilem drugie na sezon 2016, lowilem zawsze majac na skarpetkach neoprenowych ochronne frote, pod koniec sezonu zaczęły cieknac. Prawa skarpeta.

Trafily do visiona. Czekam na wieści

Od 2017 wchodzą ikon v2... podobno poprawili m.in. skarpety neoprenowe.

Ja trzecich nie kupie by sprawdzić postep

• Like 1

Ja trzecich nie kupie by sprawdzić postep

Już zbieram na G4Z , ikony podkleję i będą jako zapas robiły . Nie powiem , fajne bo lekkie , w miarę oddychały i zamek dobry mają tzn jeszcze nie przecieka . Moje akuratnie pod kolanami delikatnie zaczynaja puszczać wilgoć  lub piszczele mi sie tak pocą  ;)

Moje hulają od maja tego roku nad Odrą za boleniami, parę razy brodziłem w mniejszych ciurkach i póki co jest wszystko w porządku(około 40 dni wędkowania średnio po 8h). Faktem jest to że w większości czasu nie brodzę, max jakieś wejście po kolana, ale też w tym celu je kupiłem. Jedyne zastrzeżenie to że materiał siąknie kolory traw i innych roślinek. Ciężko usunąć zabrudzenia a wręcz to niemożliwe. Na przyszły letni sezon mam zamiar sprawić sobie wersję hip ikonów.

Mój plan zakłada wykorzystanie do oporu tych dwóch par oddanych do serwisu.

Te wzmocnienie warstw sprawdza sie kapitalnie w moich kolczastych okolicach.

Na to złego słowa nie powiem :)

Zobaczymy kiedy i w jakiej formie wrócą.

Liczę na to, ze 2017 ogarne na nich a potem sie zobaczy.

Może juz beda v3, co sięgną nowego Jorku ? :)

Edytowane przez Guzu

• 1 miesiąc temu...

Mój plan zakłada wykorzystanie do oporu tych dwóch par oddanych do serwisu.

Te wzmocnienie warstw sprawdza sie kapitalnie w moich kolczastych okolicach.

Na to złego słowa nie powiem :)

Zobaczymy kiedy i w jakiej formie wrócą.

Liczę na to, ze 2017 ogarne na nich a potem sie zobaczy.

Może juz beda v3, co sięgną nowego Jorku ? :)

Epilog na koniec 2016 jest następujący :

Oddałem do serwisu ikony i dostałem parę nowych.

Wczoraj odebrałem.

Sezon zacznę w nowych i jeśli okolicznosci pozwolą to przelowie w nich 2017...a potem jeśli zajdzie potrzeba to znów zareklamuje...

Czas pokaże

• Like 2

Ja tez po roku użytkowania ikonow mocnym oraniu tyrania puściła mi lewa strona na wysokości kolana sie przetarła lekko sie pocila po długim staniu w wodzie. Skontaktowałem sie z chłopakami z church. Kazali przysłać. Odesłałem za 4 dni przyslali mi nowki.

Tak samo moge napisać o butach Vision loika. Przy lewym bucie zaczęła delikatnie odklejać sie podeszwa z tylu na pięcie. Co zrobił Vision? Tez mam nowe buty. Mistrzowskie podejście ekipy z church :)

Naprawdę szacun dla Nich!

Nie mam zamiaru zmieniać na nic innego niż Vision,a oram gacie jak i buty ile wlezie przez okrągły rok bardzo często.

Pozdrawiam i zachęcam do zakupu ikonow

• Like 1

• 4 tygodnie później...

Dziś pierwsze testy nowych gaci

Tych co przyszły z reklamacji gwarancyjnej

Mają inne ułożenie szwów w stopach w porównaniu z poprzednim modelem.

Może nie będą tak przeciekać?

Mają nowe zapięcia - klamerki.wolalem te stare.

Suwaki i materiał wewnętrznej kieszeni sprawia lepsze wrażenie.

Oby trwałość też była lepsza...

Testy w toku :)

• Like 3

• 5 tygodni później...

Dziś pierwsze testy nowych gaci

Tych co przyszły z reklamacji gwarancyjnej

Mają inne ułożenie szwów w stopach w porównaniu z poprzednim modelem.

Może nie będą tak przeciekać?

Mają nowe zapięcia - klamerki.wolalem te stare.

Suwaki i materiał wewnętrznej kieszeni sprawia lepsze wrażenie.

Oby trwałość też była lepsza...

6 dniowek "na karku" spiochow.

Kieszonka wewnetrzna sie rozpadla (doslownie), takze lepsze wrazenie bylo tylko wrazeniem.

:(

Szwy trzymaja, pierwsze lekkie rany sie pojawiaja (teren nie oszczedza)...

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

7 dniowek na wodzie w fabrycznie nowych visión ikon V2...

6 dnia zaczęły cieknąc z lekka stopy

7 dnia już na maxa

Skarpetki do wyrzynania po łowieniu

Prawa bardziej cieknie, lewa mniej, ale zauważalnie

Oddaje z reklamacja i nigdy więcej niczego tej marki nie kupię

Koniec testów

• Like 1

Też mam Vision i podobne doświadczenia, po kilku wyjściach zaczęły się pocić jedna stopa, czasami przepuszczają mocniej. Problem powstał zaraz po kupnie. Poprzednie zwykłe Simms-y wytrzymały ponad sześć lat. Wspomniana kieszonka j/w padła w pierwszym dniu użytkowania.

• Like 1

Też mam Vision i podobne doświadczenia, po kilku wyjściach zaczęły się pocić jedna stopa, czasami przepuszczają mocniej. Problem powstał zaraz po kupnie. Poprzednie zwykłe Simms-y wytrzymały ponad sześć lat. Wspomniana kieszonka j/w padła w pierwszym dniu użytkowania.

Czyli trzymają poziom ;)

Panowie może Wy z tymi śpiochami na jakieś manewry jeździcie albo na amazonkę? No nie wiem ale 3-4 rok już będę tyrał Ikony i gdyby nie brud to są jak nowe.

Dostalem nowe, zalozylem grube skarpety frote na stopy, by chronic przed przetarciami.

Uzywam butow do brodzenia Simms G3 Guide Boots.

Jedyna przyczyna zaistnialej sytuacji to chyba "kontrola jakosci" w fabryce ;)

Panowie może Wy z tymi śpiochami na jakieś manewry jeździcie albo na amazonkę? No nie wiem ale 3-4 rok już będę tyrał Ikony i gdyby nie brud to są jak nowe.

Używam głównie na zaporówce brodząc w zielach. Problem pojawia się w neoprenowej skarpecie, pantofelki Simms Guide Boot.

Polecam od siebie dodatkowo reklamóweczkę w buty. Może brzmi to niezbyt profesjonalnie ale ułatwia zdejmowanie/zakładanie no i zmniejsza przetarcia przy noszeniu zdejmowaniu/zakładaniu.

Ja wszystko rozumiem

Ale pierwsze wytrzymaly ponad rok i często bez skarpet ochronnych

Drugie prawie rok w skarpetach ochronnych zawsze

Dostałem najnowsze ( poprzednie kupiłem i te najnowsze dostałem w ramach reklamacji za te drugie powyżej) i mimo skarpet poleciały 6 dnia...

Przecież to nie przystoi.

Edytowane przez Guzu

Ja wszystko rozumiem

Ale pierwsze wytrzymaly ponad rok i często bez skarpet ochronnych

Drugie prawie rok w skarpetach ochronnych zawsze

Dostałem najnowsze ( poprzednie kupiłem i te najnowsze dostałem w ramach reklamacji za te drugie powyżej) i mimo skarpet poleciały 6 dnia...

Przecież to nie przystoi.

Moje jeszcze się trzymają, ale łowiłem w nich niewiele. Za to w kurtce poleciało większość podklejeń szwów. To samo obserwuję w śpiochach, że te podklejenia trzymają jak umarły ręką.

Moje IKONY będą miały niedługo trzy lata. Lekko sączy się tylko jedna skarpeta przetarta przez morski piach. Ostatni sezon nie używałem ich jednak zbyt intensywnie, kupiłem najtańsze Taimene. Po jednym sezonie w zajerzynionych rzekach i oceanie ciągle trzymają się kupy! W tym roku kupię kolejną parę z butami (buty z kompletu niestety nie wytrzymały, odpadły podeszwy). Zaskoczyły mnie pozytywnie te Taimene, zwłaszcza po "masakrze" z moją pierwszą parą tego producenta.

Moje IKONY będą miały niedługo trzy lata. Lekko sączy się tylko jedna skarpeta przetarta przez morski piach. Ostatni sezon nie używałem ich jednak zbyt intensywnie, kupiłem najtańsze Taimene. Po jednym sezonie w zajerzynionych rzekach i oceanie ciągle trzymają się kupy! W tym roku kupię kolejną parę z butami (buty z kompletu niestety nie wytrzymały, odpadły podeszwy). Zaskoczyły mnie pozytywnie te Taimene, zwłaszcza po "masakrze" z moją pierwszą parą tego producenta.

Pokaze je - ktory to model tych Taimeni ? :)

U mnie jezyn wiecej jak oceanow, ale za to po jezynami mam zdrewniale kolce dzikich roz. Te dopiero maja ochote zrobic ze spodniobutow siekanke...