tpe Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 http://www.taimen.com/pl/ie/product_set/taimen-stx-waders-sl2-felt-boots/69 Tylko z innymi butami były. Teraz kupię chyba te, buty wyglądają solidniej od poprzednich: http://www.taimen.com/pl/ie/product_set/taimen-classic-waders-onon-boots/38 Wychodzę z założenia, że powinny wytrzymać sezon. Jeżeli przetrwają, jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 http://www.taimen.com/pl/ie/product_set/taimen-stx-waders-sl2-felt-boots/69 Tylko z innymi butami były. Teraz kupię chyba te, buty wyglądają solidniej od poprzednich: http://www.taimen.com/pl/ie/product_set/taimen-classic-waders-onon-boots/38 Wychodzę z założenia, że powinny wytrzymać sezon. Jeżeli przetrwają, jest dobrze Tego typu buty to lepiej od razu sprzedac - poki sa nowe U mnie i tak jest zakaz uzywania filcowych podeszw, gdy sie brodzi... Dzieki za link.Musze sie zastanowic czy takie, czy te "amerykany " za 200 Euro... http://www.hodgman.com/hodgman-waders-chest-waders/hodgman-h5-stocking-foot/1347869.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 13 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Daniel, u mnie żadne buty nie wytrzymają więcej niż sezon, skały są masakrycznie ostre....I oczywiście tylko na gumie i kolcach. Nie wiem, czy nie miałem kiedyś wypasionych Hodgmanów . Wytrzymały miesiąc...Dałem je Tomkowi eS, używa jako spodni p.descz. na pontonie. Ale może to była inna amerykańska marka? Musze zapytać Tomka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaMeK Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Masakra jakaś. Śledzę przygody Guza z portkami ale myślałem że zameldujesz o problemach po końcu sezonu. Żeby ciekły po 6 dniach to aż nie do wiary. Daniel może coś z Decathlonu kup - moje Respi 5c wytrzymały już kilkanaście wyjść :-)Moje 5c zaczęły lać po 1,5 roku użytkowania (lewa skarpeta) okołó 15-20 wyjść zawsze ze skarpeta ochronną. Teraz zamówiłem Ikony zobaczymy jak długo wytrzymaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ja narazie latam bez skarpety ochronnej ale widzę że będę musiał jakieś neoprenowe kupuc w tym celu bo na piecie jednej ze skarpet listwa uszczelniajaca zaczyna się delikatnie odklejac. Brodze w morzu i daleko chodzę na lowisko więc piach działa jak tarka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirkor Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Trochę z innej beczki.Ktoś kupuje w tym Taimenie? Ten sklep w ogóle żyje?Niedawno coś w nim zamówiłem i echo, dostałem tylko info, że zamówienie zostało przyjęte i zero odzewu na moje maile. Nawet nie chce im się wysłać nr konta do przelewu.PORAŻKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Daniel, u mnie żadne buty nie wytrzymają więcej niż sezon, skały są masakrycznie ostre....I oczywiście tylko na gumie i kolcach. Nie wiem, czy nie miałem kiedyś wypasionych Hodgmanów . Wytrzymały miesiąc...Dałem je Tomkowi eS, używa jako spodni p.descz. na pontonie. Ale może to była inna amerykańska marka? Musze zapytać Tomka. No i w koncu zamowilem za 559 PLN Scierry, ktore w Europie kosztuja od 180 Euro w gore. Czas i rzeka zweryfikuja. A Visiony oddaje z reklamacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 No i w koncu zamowilem za 559 PLN Scierry, ktore w Europie kosztuja od 180 Euro w gore. Czas i rzeka zweryfikuja. A Visiony oddaje z reklamacja...Mógłbyś podać model tej " ściery"? Akurat jestem na etapie poszukiwań[emoji4]Pozdrawiam Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Mógłbyś podać model tej " ściery"? Akurat jestem na etapie poszukiwań[emoji4]Pozdrawiam Sent from my iPhone using TapatalkX-16000 .Spodniobuty z neoprenowymi skarpetami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łowię-bo-lubię Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Podziekował Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Z tego co piszecie to jakość Ikonów pogorszyła się dramatycznie, moje maja 5 alb 6 sezonów i ciągle służą. W zeszłym roku gruntownie łatane w kilku miejscach, głównie drobne uszkodzenia mechaniczne (mikro dziurki po jeżynach i przetarcia), ale nawet przed łataniem nie było tak ze woda się lała do nich, po prostu skarpeta była wilgotna po kilku godzinach brodzenia. Skarpety trzymają się dzielnie bez żadnych napraw, użytkowane bezpośrednio do butów do brodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 (edytowane) 7 dniowek na wodzie w fabrycznie nowych visión ikon V2...6 dnia zaczęły cieknąc z lekka stopy 7 dnia już na maxaSkarpetki do wyrzynania po łowieniu Prawa bardziej cieknie, lewa mniej, ale zauważalnie Oddaje z reklamacja i nigdy więcej niczego tej marki nie kupię Koniec testówOd początku jak zdecydowałeś się na zakup Ikonów, czekałem kiedy dojdziesz do takich wniosków. Już powoli traciłem nadzieję, ale się doczekałem Ja swoje Visiony, wczoraj odesłałem po raz czwarty Mnie taki układ odpowiada, średnio co 20-25 wypraw, nowe, czyste i pachnące śpiochy. Edytowane 16 Marca 2017 przez Siksa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Od początku jak zdecydowałeś się na zakup Ikonów, czekałem kiedy dojdziesz do takich wniosków. Już powoli traciłem nadzieję, ale się doczekałem Ja swoje Visiony, wczoraj odesłałem po raz czwarty Mnie taki układ odpowiada, średnio co 20-25 wypraw, nowe, czyste i pachnące śpiochy. Teraz spadna do roli rezerwowych. Zobaczymy kiedy i jak wroce z reklamacji gwarancyjnej. Nie chce mi sie co i rusz biegac w mokrych, pora na inna firme. Sciery mialem te XC3, czy jak im tam. Skarpety az tak nie ciekly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Eeee.. Czyste malkontenctwo.Jakby nie patrzył dodatkowa perforacja czy nieszczelność zdecydowanie powiększa oddychalność galotów. Trudno dziś o materiały nieprzepuszczalne w obie strony. Nieprzepuszczalne nie są zresztą wystarczająco cool.No to może trzeba zakładać dwie albo więcej sztuk na raz, oddychalność wzrośnie zdecydowanie wzrośnie, a przemakalność gruntownie zmaleje ? Moja niereformowalna osoba odkryła jeszcze prostszy, kompromisowy patent. Ogacam mianowicie staromodne, czarne stomilowskie wodery membraną oddychającą. Wodoszczelność mega i mega oddychająco.. Ale trzeba przyznać, że wielu ludzi ma organiczny wstręt do wody i wszystkich innych form wilgoci. Pot jest dla nich śmiertelnie groźny. Pot to dżuma nowoczesności.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Yhy, a prawdziwy mężczyzna powinien być brudny i śmierdzieć.... Tapatalknięte z komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Stare babcie zwykły mawiać, że mężczyzna powinien palić, pić, pierdzieć i powinny mu nogi śmierdzieć.Wtedy zawsze wiedziały kiedy jest w domu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Eeee.. Czyste malkontenctwo.Jakby nie patrzył dodatkowa perforacja czy nieszczelność zdecydowanie powiększa oddychalność galotów. Trudno dziś o materiały nieprzepuszczalne w obie strony. Nieprzepuszczalne nie są zresztą wystarczająco cool.No to może trzeba zakładać dwie albo więcej sztuk na raz, oddychalność wzrośnie zdecydowanie wzrośnie, a przemakalność gruntownie zmaleje ? Moja niereformowalna osoba odkryła jeszcze prostszy, kompromisowy patent. Ogacam mianowicie staromodne, czarne stomilowskie wodery membraną oddychającą. Wodoszczelność mega i mega oddychająco.. Ale trzeba przyznać, że wielu ludzi ma organiczny wstręt do wody i wszystkich innych form wilgoci. Pot jest dla nich śmiertelnie groźny. Pot to dżuma nowoczesności.. Cieka mnie co byś napisał jak byś był na wyprawie dwu tygodniowej np na Syberii i ciekły by ci gacie temperatura wody 7do 10 stopni brak możliwości wysuszenia itp atrakcje .Kupiłem nowe IKONY na wyprawę do Mongolii bo chciałem mieć przynajmniej raz sucho przez cały wyjazd, po trzech dniach miałem w środku wody po kolana na koniec po pas .W stomilach to se możesz wystapić co najwyżej w stawie przy odłowie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 24 Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Zastanawiałem się nad ikonami ale w wersji do pasa, ale raczej odpuszczę bo szkoda wywalać 800 zł i nad wodą zastanawiać się czy będą ciekły, w to miejsce kupię chyba dwie pary scierr też do pasa i może na kilka sezonów starczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adrian Tałocha Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Mam 3 sezon ikon guiding nic sie nie dzieje a zaliczały i 2 tygodniowe moczenie dzień w dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Wodery, jakie by nie były, ciekną i będą ciekły.. Zmajstrowane z ideologicznego gałgana, który zdominował powszechne myślenie i wyobrażenie, nie przestały być kiepskim, zawodnym narzędziem.. zdecydowanie częściej niż inne przypominającym o swoim kulawym istnieniu. Nie osiągnęły i raczej nie osiągną poziomu doskonałości wędki Loomis, StC albo Sage. Zresztą brodzenie to jeden z urojonych przymusów wędkarskiego świata. Ludzie wolni nie cierpią przymusu. Poza tym look człowieka w oddychaczach bardzo przypomina wizerunek przesadnie profesjonalnie wyposażonego robociarza, któremu nadmiar wyposażenia nie pozwala się skupić na pracy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Zazenowanie i politowanie odczuwam, gdy w rzeczowej rozmowie zaczyna się farmazonada himalajska i pisanie nie wiadomo o czym. Naprawdę warto byłoby popracować nad instynktem i chronic samego siebie przed powyższymi sytuacjami...Casus serwisanta kołowrotków pokazuje, że mniejsza aktywność pisarska wcale nie musi zmniejszac " szacunku na rejonie" Taki sobotni wpis kurefleksyjny 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 No i w koncu zamowilem za 559 PLN Scierry, .......I jak te Scierry jakie wrażenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 I jak te Scierry jakie wrażenia??? Przyjdą w przyszłym tygodniu.Opiszę wrażenia z kręcenia się (dupą) w fotelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Przyjdą w przyszłym tygodniu.Opiszę wrażenia z kręcenia się (dupą) w fotelu To nie lepiej już w wannie z wodą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 No dobrze.. No to bez zażenowania, pragmatycznie i konkretnie zapytam - żeby się w konwencji ładnie utrzymać - jakie wodery pod pstrąga, o najkorzystniejszym stosunku ceny do jakości, na Widawkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi