Skocz do zawartości

Spiochy Vision Ikon

ender

Rekomendowane odpowiedzi

Wodery, jakie by nie były, ciekną i będą ciekły.. Zmajstrowane z ideologicznego gałgana, który zdominował powszechne myślenie i wyobrażenie, nie przestały być kiepskim, zawodnym  narzędziem.. zdecydowanie częściej niż inne przypominającym o swoim kulawym istnieniu. Nie osiągnęły i raczej nie osiągną poziomu doskonałości wędki Loomis, StC albo Sage.

Zresztą brodzenie to jeden z urojonych przymusów wędkarskiego świata. Ludzie wolni nie cierpią przymusu. Poza tym look człowieka w oddychaczach bardzo przypomina wizerunek przesadnie profesjonalnie wyposażonego robociarza, któremu nadmiar wyposażenia nie pozwala się skupić na pracy.. :)

3212 durnych postów przynajmniej raz mógłbyś odpisać rzeczowo albo po prostu zamilknąć .Powinieneś z Dmychem otworzyć kółko wzajemnej adoracji o pitoleniu ..Ajałaska może cię jeszcze uratować przejdziesz na całkiem inną orbitę .

• Like 2

Udziel mi więc tomi niegłupkowatej porady  - o to zresztą szczegółowo pytałem -  jakie śpiochy powinien wybrać człowiek separujący się od wędkarskiego światka , aby słusznie wyposażony  mógł z godnością dołączyć do stada ?

Kwinto może tego nie lubić.. :huh: 

• Like 1

Udziel mi więc tomi niegłupkowatej porady  - o to zresztą szczegółowo pytałem -  jakie śpiochy powinien wybrać człowiek separujący się od wędkarskiego światka , aby słusznie wyposażony  mógł z godnością dołączyć do stada ?

Kwinto może tego nie lubić.. :huh:

Kwinto, lubi. Ze swojego doswiadczenia Slawku goraco polecam wodery Simms G3 wyprodukowane w USA. Wysokiej jakosci produkt, ktory katuje juz trzeci sezon. Cena troche odstrasza ale za jakosc czasami trzeba niestety zaplacic. 

• Like 1

I jak te Scierry jakie wrażenia???

Sa.

Pierwsze wrazenie - niewiele sie roznia od Ikonow. Tamte moze maja te sztywniejsze nogawki, bo tam jest wiecej warstw materialu.

Ale dotychczas nie bylo mi dane rozkoszowac sie przewagami z tych dodatkowych warstw plynacymi.

Te scierry sa troche ciemniejsze, mam nadzieje, ze nie beda nadmiernie przyciagac promieni slonecznych podczas marszu. Bo moze byc goraco ;)

Kieszenie lepiej rozwiazane niz w Ikonach, ale chyba gorzej niz tam, to sie nie da.

Wiele znakow wskazuje na to, ze jeszcze w tym miesiacu w tych nowych bede mial okazje powedkowac.

To napisze wrazenia z weekendowego uzytkowania.

Pozdr

• Like 1

Tak czytam i czytam o tych gaciach i wychodzi mi że szkoda nerwów na szarpanie się ze słabym produktem. Gdyby nie serwis, który ratuje sytuacje, to mam wrażenie że Ikony stałyby się ikoną cieknących gaci :)

A tak jeszcze Sławkowi chciałbym odpowiedzieć: Sławku, nie kupuj spodniobutów, bo w rzeczonej Widawce pstrągi dawno temu się wyniosły. W reklamówkach. Także daremny Twój trud i wydatki :)

• Like 1

Sa.

Pierwsze wrazenie - niewiele sie roznia od Ikonow. Tamte moze maja te sztywniejsze nogawki, bo tam jest wiecej warstw materialu.

Ale dotychczas nie bylo mi dane rozkoszowac sie przewagami z tych dodatkowych warstw plynacymi.

Te scierry sa troche ciemniejsze, mam nadzieje, ze nie beda nadmiernie przyciagac promieni slonecznych podczas marszu. Bo moze byc goraco ;)

Kieszenie lepiej rozwiazane niz w Ikonach, ale chyba gorzej niz tam, to sie nie da.

Wiele znakow wskazuje na to, ze jeszcze w tym miesiacu w tych nowych bede mial okazje powedkowac.

Pozdr

Daniel, a orientowałeś się jak wygląda ewentualna reklamacja,jak Scierra do tego tematu podchodzi? 

Daniel, a orientowałeś się jak wygląda ewentualna reklamacja,jak Scierra do tego tematu podchodzi?

Kupiłem je w Fishing Mart, mam Paragon od nich.

Jak będę reklamował to do FM

Jak do tego podchodzi scierra to już niech FM się dowiaduje ;)

Serio? Nie wiem

Miałem te cc3 czy jak się nazywają i nie było problemu ze stopami

• Like 1

Patrząc na historię i Visionów i Simmsów i kilku innych firm, to niestety firmy walą nas równo...

Dobre są tylko "topowe" modele i to póki są topowe.

Wprowadzenie nowego droższego modelu i te które rok wczesniej były topem okazują się być dużo gorsze.

Popatrzcie na opinię o takich modelach które sa kilka lat na rynku.

Chwalą Ci którzy mieli z pierwszych serii, wytrzymują po kilka lat, nie ciekną po kilku wyjazdach.

Ten sam model kupiony teraz już nie odstaje niczym od taniej chińszczyzny i leje jak dziurawy dach.

Jaka więc alternatywa?? Albo Top za grube tysie, albo lepiej kupić najtańsze innego producenta...

To samo z butami do brodzenia...

• Like 7

Kupiłem je w Fishing Mart, mam Paragon od nich.

Jak będę reklamował to do FM

Jak do tego podchodzi scierra to już niech FM się dowiaduje ;)

Serio? Nie wiem

Miałem te cc3 czy jak się nazywają i nie było problemu ze stopami

Daniel,

Ale tam, czyt. w FM, pan Czesio cieknące sprawdza osobiście siadając ubrany w nie w wannie z wodą. Nie lękasz się? ;)

• Like 3

Daniel, 

nie siej defetyzmu... teren, w którym się poruszasz zniszczy wszystko. :)

Te buty G3 kupione od Ciebie zaliczyły kilka całych dni na rybach w "normalnych" warunkach i zero oznak używania. 

Mam też Visiony Ikon do pasa. Dwa lata używam, przebieg około 20 całych dni łowienia. Zero problemów. Brudne tylko są. :) 

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Sa.

Pozdr

I były testy? Możesz coś powiedzieć? Mam zamiar kupić sobie takie.

Też doszedłem do wniosku że Ikony pogorszyły jakość.

Po pół roku ciekły, teraz drugie też po pół roku zaczynają...

Jeszcze jedna refleksja, nie wszystkie oddychające tak samo oddychają.

Amatorsko :) sprawdzałem to tak ,że przytykając usta do materiału dmuchałem pod ciśnieniem powietrze.

Miałem Tajmieny, 5C(lub 3C-juz nie pamiętam) i Ikony , przez Tajmieny zdecydowanie najlepiej się dmuchało.

Tajmieny wytrzymały mi 2,5 roku, 5C nie uzytkowałem (oddałem od razu jak zobaczyłem tę czarna gumę od przodu) :) , Ikony będę drugi raz reklamował...

Edytowane przez jerzy6

• 4 tygodnie później...

Po roku z małym haczykiem moje ikony puściły jednocześnie w 5 miejscach. Jakby się umówiły, że na trzy czte i ry puszczają wodę:D większość czasu w nich nie brodziłem tylko ganiałem po brzegu, od kwietnia tego roku były intensywnie użytkowane do brodzenia i poległy. Jak na pierwsze doświadczenie z oddychaczami uważam, że słabo to wygląda dla wędkarskiej kieszeni. Produkt za niecały tysiąc plnów który sprawność miał przez rok. No, ale cóż takie życie na wędkarskim;)

Pierwszy wypust ikonów miałem 3 sezony i każdemu polecałem ten model gaci. Jednak to co w tej chwili produkowane jest pod nazwą Vision Ikon woła o pomstę do nieba. Nie tylko moje nowe, ale też i kilku kolegów ( których namówiłem natchniony pierwszym modelem)  ciekły albo od razu na pierwszym wędkowaniu albo na kilku następnych. Używałem kilku albo kilkunastu rożnych gaci oddychających na chwilę obecną  mam Decatlonowskie 5C i uważam, że maja super stosunek ceny do jakości która jest na pewno w 100 % lepsza od Ikonów. Czekam, aż marka Vision którą szanuję zmądrzeje i pójdzie po rozum do głowy i wróci do produkcji Extrimów w tej samej technologi jak przed lat.

• 3 miesiące temu...

Sa.

Pozdr

O widzisz Guzu, właśnie szukam opinii o tych śpiochach i natknąłem się na twoje posty. Jesteś już w stanie coś więcej napisać o Scierrach X-16000?