Maciass Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Czy Ambush nadaje się to rzutów znad głowy bo takie wchodzą w grę? Łowię w jeziorach także miejsca sporo. Myślałem też o airflo forty plus, że streamerami pstrągowymi nie powinno być problemu a i cena dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Znad głowy, rolka, co Pan sobie życzysz. Generalnie fajna linka. Ja mam głowicę, zasada ta sama... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 28 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2015 Czemu miałby się nie nadawać?Bez większego halo cała linka szła Hardy Zane'm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciass Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Jakoś jestem uprzedzony do tak krótkich, agresywnych ciężkich głowic, to chyba obawa przed chlapaniem. Generalnie u mnie temat jeziorowych pstrągów załatwi linka pływającą i sporadycznie jakaś baaardzo wolno tonąca końcówka. Do głębszego łowienia i silny wiatr jest spinning:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 29 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2015 Ambush z tipami nie robi na wodzie bombardowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukomat Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie bardzo rozumiem skad te mylne przekonanie co do "chlapalnosci" krotkich glowic, czy to skagit czy Ambush. Jak poprawnie wykonam rzut, to wszystko ladnie sie prostuje i dyskretnie laduje na wodzie. A jako posle babola, to niezaleznie jaka mam linke, a i tak wyladuje z pluskiem.Jesli nie bedziesz przesadzal z wielkoscia much, to pewnie 40plus tez zalatwi sprawe za polowe ceny. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciass Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zakładając nawet że technika rzutu jest w pełni opanowana,, normalna" linka mucha zawsze opadnie na wodę subtelniej od ciężkiej krótkiej głowicy rzutowej bo tym właśnie jest ambush czy outbound. Przy płochliwych rybach może to mieć znaczenie. Ja ostatecznie zdecydowałem się ponownie na SA GPX na moje streamery wystarczy, a dwa nie lubię łowić silnie przeciążoną wedką która podczas rzutu gnie się po rękojeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert.bednarczyk Opublikowano 7 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Dziś przez kilka godzin machałem moim streamerowym zestawem #6 z linką Rio OutBound, zwracając szczególną uwagę na jej "chlapalność" i mimo bardzo trudnych warunków (silny wiatr), potwierdzam to co pisze Łukasz (@lukomat). Jakieś mity się wykreowały - jeśli się człowiek przyłoży i wszystko wykona poprawnie linkę można spokojnie, delikatnie położyć na wodzie..... z pewnością nie narobi ona więcej hałasu niż sam, wpadający do wody streamer, zwłaszcza mocniej obciążony.Oczywiście, jak pisze Maciek (@Maciass) bez wątpienia taką linką znacznie łatwiej walnąć "babola" i przepędzić stado płochliwych ryb niż tymi z bardziej równomiernie rozłożonym ciężarem głowicy, o DT-kach nie wspominając. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi