Jose Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Do rozpoczęcia tej dyskusji skłonił mnie jeden z tematów w dziale "sprzedaż". Otóż przeczytałem tam opinię jednego z kolegów, który twierdzi, że odwrócony stożek jest wręcz zalecany. Jest to kompletnie odmienne od tego, do czego ja byłem przekonany przez całe moje wędkarskie życie. Ja jestem w 100% przekonany o wyższości "prostego" nawoju, lub minimalnego "zwykłego" stożka nad stożkiem odwróconym. Z całą pewnością widzę różnicę w odległości rzutów i częstotliwości plątania się linki na niekorzyść odwróconego stożka. Jednak może o czymś nie wiem i pora zweryfikować swoje poglądy? Z chęcią poznam Wasze zdanie w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klim Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Nie bez powodu stożek jest używany w przemyśle włókienniczym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ja zawsze nawijam na równo a jak mi trochę zjeżdża w stożek to zwijam plećke z powrotem dodaje lub odejmuje podkładkę pod szpulą aż osiągnę to co chce... I nie mam żadnych problemów z rzutami, brodami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Te "nowe" Shimano teraz tak robia niewiem czemu to ma słuzyc,dawnych konstrukcjach zyłaka ukladała sie w równy walec a teraz raz ze wyglada to nie fajnie a dwa ze czesciej sie plącze linka,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Noo dokładnie ten nowy Shimanowski ARC Spool...no i wymyslili to tylko pewnie zeby przyciągnąc nową rzeszę chetnych nowinek i iinych kosmicznych patentów..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi