Skocz do zawartości

Jaka obecnie sytuacja na zbiorniku w Turawie

rzewo

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy trochę wiadomości jak na Turawie.

Które gatunki chcą współpracować, a które olewają spining.

Sandacz+sandacz i jeszcze sandacz. :mellow: na 6+

No w skali do 10 to sie zgodze :mellow:

Jestem w każdy wekend. Ryba jeszcze rozproszona po zbiorniku i padaja pojedyńcze sztuki ale bez szaleństw. Idzie ochłodzenie wiec sie niedlugo zacznie..

W tamtą niedziele 3 sztuki ale rozmiarowo srednio do 65cm.

To zależy...czasami kogut czasami guma musisz próbować. Np. dzisiaj na Mietkowie przez 4 godziny na gume nie miałem nawet dotkniecia. Załozyłem kogucika i w dwie godziny szesc sandałków (W tamtym tygodniu znajomi znowu połowili nieźle na gumę)

To faktycznie zależy - ja dzisiaj na Mietkowie na koguta przez 2h nic , założyłem gumę i 3 wskoczyły w 2h w tym 70tka - nie ma zasady nie do obalenia, trzeba po prostu próbować

To zależy...czasami kogut czasami guma musisz próbować. Np. dzisiaj na Mietkowie przez 4 godziny na gume nie miałem nawet dotkniecia. Załozyłem kogucika i w dwie godziny szesc sandałków (W tamtym tygodniu znajomi znowu połowili nieźle na gumę)

To faktycznie zależy - ja dzisiaj na Mietkowie na koguta przez 2h nic , założyłem gumę i 3 wskoczyły w 2h w tym 70tka - nie ma zasady nie do obalenia, trzeba po prostu próbować

Hehehe to ja miałem dzisiaj na Mietku całkiem odwrotnie...

Byłem wczoraj,niestety na gumy i koguty nic nie połapaliśmy :angry: ,ale tu chyba ogólnie było słabo ponieważ były jakieś zawody i na łódkach też nie widziałem żeby za wiele łowili ( a przecież na zawody na ogół przyjeżdzają zawodowcy B) ).Z trolla natomiast sumek 98cm i jeden sandaczyk 47cm.Bardzo mało wody także jakby ktoś się wybierał to koniecznie gumowce ,żeby zwodować łódke :mellow: .Pozdro

• 11 miesięcy temu...

Witaj, ja byłem od 9 do 15 sierpnia pływałem codziennie po 20 h w dzień i w nocy i ( jedno pewne branie na koguta ) nic wiecej z informacji od ludzi dowiedziałem sie że padł tylko jeden sandacz przez ten okres aktualnych informacji nie mam więc tyle co mogę pomóc :D

Ten rok na Turawie to totalna pustka! Sandacze gryzły troche w pierwszym tygodniu czerwca to nie powiem bo troche nałowiłem ale potem juz kibel. Łodzi na zbiorniku jak na lekarstwo, po kilka lub kilkanascie (w tamtym roku srednio 100 :huh: )

Mam tylko nadzieje że jak przymrozi to troche sie ruszy :mellow:

To faktycznie słabo- w zeszłym roku w listopadzie w sobotę naliczyłem ponad 100 łodzi, w czwartek piątek było dużo mniej. Jakieś tam skubnięcia były i pojedyncze ryby ale jak słoneczko wyszło w sobotę około 9 rano tak brania ustały na dobre, u wszystkich to było zauważalne.

• 3 tygodnie później...

Ja byłem wczoraj od 7 do 16 - klimat niezły bo mgła z widocznością na kilkanaście metrów do godziny 14. Brania kiepskie - jeden krótki i jeden wymiar spięty przy łódce - oba brania na karczowisku na 3m koło tzw.larsenów (tych przy zatoczce koło rybaczówki) na gumkę seledynową, na koguty nie miałem reakcji. Większość czasu łowiłem na środku i w okolicach starego koryta - zero brań w tamtym rejonie. Pozdrawiam