Waldi40 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 witamProszę o opinie jak w temacie osoby które miały-maja ten model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mdah Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam,Mam ten model i mogę napisać, że jest wart swej ceny Napisz jakie szczegóły Cię intersują.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi40 Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 w zasadzie każda informacja o nim jest dla mnie istotna,wady-jeśli takowe ma i zalety zamówiłem ten model i będę go miał w przyszłym tygodniu wiec tu jakby już decyzja zapadła,czy są zapasowe szpule do dokupienia bo nigdzie nie mogę ich znaleźć,jak układa plecionkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Mdah Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Jeśli go zamówiłeś, to się nie rozczarujesz. Nie ma wad, poza tym, że z czarnej korbki może schodzić z czasem czarna farba-trochę wpłynie to na jego bejerancki design . U mnie na razie nic takiego się nie dzieje(śmigam sezon),ale po paru latach...Plecionkę układa perfekcyjnie, żyłkę zresztą również. Szpulą dodatkową się nie martwię, bo w tym kalibrze używam głównie linek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 słyszałem ale tylko w sieci,ze ten kreciek mniewa skłonnosci do korozji pod koszemsłona woda http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://idata.over-blog .com/0/06/16/28/moulinets-1/SPM_A0083.jpg&imgrefurl=http ://www.pecheaubar.com/punbb/viewtopic.php%3Fid%3D9999&us g=__f5V5KhxJHAR-n1yG3AQpghJUtds=&h=450&w=600&sz= 37&hl=pl&start=28&um=1&tbnid=ffshRRz-fLw9_M: &tbnh=101&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3DDaiwa%2BMo rethan%2BBranzino%2B3000%2Bcorrosion%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%2 6lr%3D%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1 co nieznaczy ze tak musi być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi40 Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 no akurat jego otoczenie nie będzie miało ze słona woda nic do czynienia niemniej jestem zaskoczony fotkami jakie obejrzałem ze tego typu niedociągnięcie wystąpiło w tej klasie kołowrotka,na fotkach wygląda jakby miał stały kontakt z bardzo słoną woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 blackabyss Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam.Kolowrotek kupilem ponad rok temu z mysla o boleniach.Jednak po kilu moich wycieczkach nad wode zorientowalem sie, ze ma zbyt male przelozenie (nawija 81 cm na jeden obrot koby) przed zakupem myslalem ze to wystarczy..Wczesniej uzywalem modelu stradic 2500 z przelozeniem 6.0 i tez mnie to nie satysfakcjonowalo, nie lubie krecic jakbym sie z kims scigal, a niekiedy tak wobka boleniowego nalezy prowadzic. Przy moim wedkowaniu szczegolnie wobkami typu hermes lub thrill bardzo czesto pozadane jest duze tempo zwijania (niekiedy tylko tak mozna zaskoczyc rybe)Do dzisiaj rozgladam sie za porzadnym boleniowym kolowrotkiem i juz wiem, ze 81 cm na jeden obrot korby to za malo.. Morethan znalazl u mnie inne zastosowanie, zaprzyjaznilem go z wedziskiem przy pomocy, ktorego wedkuje glownie gumami z opadu.Glowki jigowe 20 gramowe na solidnych gumach w silnym nurcie zwija bez wiekszego oporu. W tej nowej roli kolowrotek spisuje sie wzorcowo.Napewno wada kolowrotkow z najwyzszej polki jest brak szpul zapasowych. Oczywiscie mozna je kupic, chocby poprzez mefistofishing, ale cena ponad 500 zlociszy odstrasza skutecznie. Morethan to solidna konstrukcja, trudno nawet zadrapac te czarna farbe Po kilkunastu miesiacach uzytkowania go niemal co weekend, nie dostrzegam w nim zadnych negatywnych zmian. Ja ubolewam troszke, iz nie produkuja go z wiekszymprzelozeniem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Do dzisiaj rozgladam sie za porzadnym boleniowym kolowrotkiem i juz wiem, ze 81 cm na jeden obrot korby to za malo Jestem pod wrazeniem. Predkosci. Wydaje mi sie ze to tylko jakas duza Stella HG- one maja cos okolo 90+... Albo zaczac szybciej zwijac. Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 barwena1977 Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Stradic 4000 Fi nawija 92cm. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 No to STRADIC-a mu! Guzu p.s. muuuu ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 piterek Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Czesc,to co mi najbardziej podoba sie w tym kolowrotku,to cicha i niesamowicie plynna praca.A spasowanie jest w prost bajeczne .Oj bedziesz mial duzo radosci,gwarantuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tofik Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 z całym szacunkiem dla rodziny stradic-ów to akurat modele FI to gówno straszne po 3 miesiącach pracował tak jak by miał się za chwilę rozlecieć. co do morethana to przez chwile miałem go w łapkach nad wodą i gdybym był jeszcze maniakiem korby to kupił bym go od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Waldi40 Opublikowano 28 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2009 dziś przyszła paczka z DMB,powiem ze jestem pod wrażeniemjakości wykonania i jego pracy dziekuje za informacje na jego temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pablotor Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Rozważam zakup Morethana na nadchodzący nowy sezon. W związku z tym mam pytanko do użytkowników u których trochę już ta maszynka polatała. Czy po upływie czasu występuje efekt tzw. ząbkowania ?Czy nie zmienia się kultura pracy pod większym obciążeniem (chodzi o to czy nie czuć jakoś szczególnie mechanizmy, przekładni czy jakichś puków) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 słyszałem ale tylko w sieci,ze ten kreciek mniewa skłonnosci do korozji pod koszemsłona woda http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://idata.over-blog .com/0/06/16/28/moulinets-1/SPM_A0083.jpg&imgrefurl=http ://www.pecheaubar.com/punbb/viewtopic.php%3Fid%3D9999&us g=__f5V5KhxJHAR-n1yG3AQpghJUtds=&h=450&w=600&sz= 37&hl=pl&start=28&um=1&tbnid=ffshRRz-fLw9_M: &tbnh=101&tbnw=135&prev=/images%3Fq%3DDaiwa%2BMo rethan%2BBranzino%2B3000%2Bcorrosion%26ndsp%3D20%26hl%3Dpl%2 6lr%3D%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1 co nieznaczy ze tak musi być Widziałem na własne oczy rude naloty.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 To co panie Zorro, Stellka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Morethan to dobry chwyt ze strony Daiwy.Jest ladny - bo czarny.Ma carbonowe wstawki w szpuli (pieczolowicie skopiowane w Ryobi Arctica) Nie wiem czy on ma cos wiecej, albo cos lepiej niz Certate. Existem nie jest....Certate Hyper Custom tez nie.... Ale zainteresowanie wzbudza i wiem ze paru osobom dobrze sie spisuje na slodkich wodach.Brac go na morze ? jak ktos chce ... Tomku, Nie wiem czy wogole jest sens przykladac Morethana do Stelli. czy Stelle do Morethana.Poza tym ze maja kablak i hamulec w szpuli to wiecej je rozni niz upodabnia do siebie.No chyba ze Stella AR, to wtedy kolorystycznie moga sie dogadac Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tpe Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Daniel, obydwa są topowymi kołowrotkami obydwu firm. A z kupowania kołowrotka pod kolor wędki (lub odwrotnie) dawno wyrosłem P.S. Co nie znaczy, że nie podobałby mi się Stella w czarnej tonacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 To co panie Zorro, Stellka? Zaraz tam stelka... <_< U Daiwy jest jeszcze w czym powybierać i na Mordehaju świat się nie kończy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Guzu Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Daniel, obydwa są topowymi kołowrotkami obydwu firm. A z kupowania kołowrotka pod kolor wędki (lub odwrotnie) dawno wyrosłem P.S. Co nie znaczy, że nie podobałby mi się Stella w czarnej tonacji Nie wiem czy Morethan jest topowy.Bo ze Stella jest topowa to nie mam watpliwosci. W katalogu JP prezentowany jest EXIST jako topowy model Daiwy w programie kablakowcow. Morethan ma byc chyba specjalny.Daiwa zawsze miala problem z tym by miec prosta game kolowrotkow.Zawsze byly wersje specjalne, limitowane. Edycje tunigowane czy inne szatany.Ale to chyba fajnie Na przyklad taki AOI : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zorro Opublikowano 18 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2011 Daniel, obydwa są topowymi kołowrotkami obydwu firm. A z kupowania kołowrotka pod kolor wędki (lub odwrotnie) dawno wyrosłem P.S. Co nie znaczy, że nie podobałby mi się Stella w czarnej tonacji Nie wiem czy Morethan jest topowy.Bo ze Stella jest topowa to nie mam watpliwosci. W katalogu JP prezentowany jest EXIST jako topowy model Daiwy w programie kablakowcow. Morethan ma byc chyba specjalny.Daiwa zawsze miala problem z tym by miec prosta game kolowrotkow.Zawsze byly wersje specjalne, limitowane. Edycje tunigowane czy inne szatany.Ale to chyba fajnie Na przyklad taki AOI : O!!! To jest właśnie coś dla wszystkich o wątłych ramionkach - full magneziak, jedyne 185 gramów... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maciej Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 WitamJa też zastanawiałem się nad Morethanem bardzo mi się spodobałjednak doszły mnie informację o problemach jednego z użytkowników więc dałem sobie czs na decyzję.......jeszcze zraziłem się ząbkowaniem w Hyper Customie -czekałem czekałem i wybrałem nową Stellę 4000 SFE i jakoś dobrze się czuję z tym wyborem ....... PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Wędkarz87 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 czekałem czekałem i wybrałem nową Stellę 4000 SFE i jakoś dobrze się czuję z tym wyborem ....... PozdrawiamMaciej I prawidłowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rolen Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 WitamJa też zastanawiałem się nad Morethanem bardzo mi się spodobałjednak doszły mnie informację o problemach jednego z użytkowników więc dałem sobie czs na decyzję.......jeszcze zraziłem się ząbkowaniem w Hyper Customie -czekałem czekałem i wybrałem nową Stellę 4000 SFE i jakoś dobrze się czuję z tym wyborem ....... PozdrawiamMaciej Miałem Hyper Custom'a, Morethana, a teraz kręce Stellą 4000SFE i też się z tym dobrze czuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mario Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Nie wiem, o co chodzi z 'ząbkowaniem' w Hyper Custom'ie Daiwy - posiadam 3000 i nic takiego nie stwierdziłem...Kręcę też od niedawna Stellą 4000 SFE i czuję się z nią równie dobrze jak poprzednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 19 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Nie wiem, o co chodzi z 'ząbkowaniem' w Hyper Custom'ie Daiwy - posiadam 3000 i nic takiego nie stwierdziłem...Kręcę też od niedawna Stellą 4000 SFE i czuję się z nią równie dobrze jak poprzednicy Czytam i czytam o tym ząbkowaniu i szczerze mówiąc sam już nie wiem. Dawno temu wspominałem, że kupiłem Infinity-Q 3000 który dziwnie pracuje. Czuć każdy ząbek przekładni. To było jakieś 4 lata temu(?) Gdzieś tak mniej, więcej.Do dzisiaj, ten młynek właśnie najczęściej towarzyszy mi w średnich i cięższych łowach (bolenie, szczupaki sandacze). Pracuje zwykle z P-line 20 lb i PP 15 lb. Nawet, choć rzadko ale i w bałtyckich łowach również uczestniczy(troć, belona). I daje radę chociaż to podobno wersja zubożona Certatki .I nie wiem. W czym problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Waldi40
witam
Proszę o opinie jak w temacie osoby które miały-maja ten model
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi