Radbraw Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witajcie, poszukuje silniczka wolnych obrotów do obrotowej suszarki na wobki.Mój dotychczasowy jest zbyt głośny(pozbyłem się) a silniczki z mikrofalówki są za słabe, palą się.Jesli ktoś może mi pomoc będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 http://www.discotech.pl/produkty/silniki-pr%C4%85du-zmiennego-z-przek%C5%82adni%C4%85/silnik-synchroniczny-z-przek%C5%82adni%C4%85.html Może tu coś wybierzesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Tu masz, tylko ten trochę za wolny chyba jest. Ja mam 10 obr/minhttp://archiwum.allegro.pl/oferta/silnik-elektryczny-230v-4w-2-5-obr-wolnoobrotowy-i4588389422.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witajcie, poszukuje silniczka wolnych obrotów do obrotowej suszarki na wobki.Mój dotychczasowy jest zbyt głośny(pozbyłem się) a silniczki z mikrofalówki są za słabe, palą się.Jesli ktoś może mi pomoc będę wdzięczny.Jeśli z mikrofalówki Ci się pali, to może problem nie tkwi w silniku, ale w konstrukcji samej suszarki? Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, by mógł się spalić. Zmniejsz opory, dodaj może łożysko, a dopiero później zmieniaj silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Witam. Wyszperałem kiedyś silniczek od podnoszenia szyby na auto złomie. Jest co prawda na 12v , znajomy dał zasilacz i regulator obrotów. Działa i to bardzo dobrze i jest cichy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kathir Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Rozważ prostą przekładnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Kupujesz używaną wkrętarke i masz z głowy, te silniczki podane wyzej nie sa przeznaczone do pracy ciągłej.http://allegro.pl/dom-i-ogrod?order=p&price_from=30&string=wkr%C4%99tarka&price_enabled=1&bmatch=seng-v10-p-sm-isqm-4-o-0113&buyUsed=1&offerTypeBuyNow=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Rozważ prostą przekładnięTo znaczy jaką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Kupujesz używaną wkrętarke i masz z głowy, te silniczki podane wyzej nie sa przeznaczone do pracy ciągłej.http://allegro.pl/dom-i-ogrod?order=p&price_from=30&string=wkr%C4%99tarka&price_enabled=1&bmatch=seng-v10-p-sm-isqm-4-o-0113&buyUsed=1&offerTypeBuyNow=1Ten typ silniczka który wstawiłem w linku, jest moim zdaniem najlepszy. Cena śmieszna, na pewno tańszy niż wkrętarka. Po za tym nie wiem czy wkrętarka będzie pracować bez przerwy przez 4-5 godziny. Ten silniczek u mnie pracował bez przerwy 6 godzin. Po za tym wkrętarka nie będzie tak cicha jak on, w ogóle nie słychać jak pracuje.Więc po co sobie utrudniać życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Spokojnie moze dzialac i 12h, byleby w 40 stopniach nie stala. A ten podany przez Ciebie wczesniej czy pozniej szlag go trafi a roznica w cenie niewielka. A i do innych celow mozna wkretarke wykorzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mam taki silniczek 4 lata i jeszcze nic mu nie dolega. Wkrętarka też się może zepsuć, zwłaszcza tania. Po za tym nie wyobrażam sobie żeby wkrętarka pracowała na jednym akumulatorze 12hW sumie do suszenia lakieru tyle nie trzeba.Ja tylko podałem przykład z którego ja korzystam, i który się sprawdza. A co kolega wybierze, to jego sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja sobie tak zrobilem ze z oryginalnej baterii wyprowadzilem kable i podlaczylem do akumulatora samochodowego. Wiec dziala i dziala. Co do wyboru to trzeba okreslic ile ma to czasu dzialac i pod jakim obciazeniem, jezeli ma to sluzyc wylacznie do suszenia to moze byc i ten maly silniczek. Ale kijka juz nie polakieruje, i nie wysuszy omotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Takim właśnie silniczkiem lakieruje i susze omotki. No tylko mój ma 10obr/min Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Tym małym ? I daje rade kijek obrocic? Jak zrobiles uchwyt do kijka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Bez problemu obróci kija. Myślę że z multikiem przykręconym też by dał rade Nie mam go tutaj żeby zdjęcie zrobić, w Norge zostawiłem, ale do trzpienia wklejony jest plaster korka, i do niego dokładam dolnik kija i taśmą kleje. Troche cepelia ale spisuje się dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Panowie, suszę ciężkie jerki nawet po 100 g więc jesli założe 12 sztuk plus waga metalowych uchwytów da mi to ponad 1.5 kg potrzebuje czegoś co bez problemu pokreci tym 2 a nawet 3 h. Czy któryś z tych silniczkow dźwignie taki cieżar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Każdy, jak z wałka silnika będzie tylko napęd (moment) a nie mocowanie. Suszarka musi się "kręcić" bez silnika swobodnie.Napędy od disco, czy mikrofalówek to zespoły silnik-przekładani, o dosyć dużym momencie na wyjściu, więc prawidłowo zbudowany układ napędzą bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Panowie, suszę ciężkie jerki nawet po 100 g więc jesli założe 12 sztuk plus waga metalowych uchwytów da mi to ponad 1.5 kg potrzebuje czegoś co bez problemu pokreci tym 2 a nawet 3 h. Czy któryś z tych silniczkow dźwignie taki cieżar ?Mój przyjaciel prowadzi firmę związaną z alternatorami. Na targi zmajstrował sobie taką maszynkę, która obracając się prezentuje okazały alternator. Silnik z mikrofali, waga eksponatu ponad 5 kg. Na targach kręci się po 18 godzin przez kilka dni. Daje radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Dobre są silniczki od maszyn do kebabu i kurcaków z rożna cena około 150pln,mogą sie kręcić 24h na dobę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Kurcze, nie doczytałem że to chodzi o suszarkę do woblerów Jeśli, tak jak kolega piszę, chodzi o 1,5kg i więcej, to raczej ten silniczek będzie za słaby. Do kija jest idealny, tak że przepraszam za wprowadzanie w błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 W takim razie wkretarka bedzie lepszą opcją. Można tez zastosować dowolny silnik ~230V + regulator obrotów na triaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Znalazłem coś takiego:http://sklep.avt.pl/silnik-napedowy-5-obr-min.html Obciążenie haka do 3kg, więc odpowiednio podeprzeć z drugiej strony suszarkę i będzie super nawet do cięższych zastosowań.Dodatkowo od razu podpięcie do gniazdka i jest też wersja 3 obr/min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radbraw Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Znalazłem coś takiego:http://sklep.avt.pl/silnik-napedowy-5-obr-min.html Obciążenie haka do 3kg, więc odpowiednio podeprzeć z drugiej strony suszarkę i będzie super nawet do cięższych zastosowań.Dodatkowo od razu podpięcie do gniazdka i jest też wersja 3 obr/min.Maykel to chyba strzał w 10. Wygląda super, cena niska, moc wystarczająca, wybór padnie na ten właśnie silniczek.Dziękuje wszystkim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 1 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2015 Ja posiadam podobny silniczek w mojej suszarce i daje radę z ponad 1,5kg przynęt na dość dużej suszarce co dodatkowo zwiększa wagę całości. Często kręci się po 2dni bez wyłaczania i jest ok. Największym plusem jest to, że jest cichy! Dobre są silniczki od maszyn do kebabu i kurcaków z rożna cena około 150pln,mogą sie kręcić 24h na dobę Kupiłem dwa silniczki do kebabów po 22zł za sztukę na Allegro. Nie wiem jak te za 150zł ale te moje strasznie hałasują. PozdrawiamMelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi