Skocz do zawartości

Jerkbaitowy Konkurs na imitację.

Rekomendowane odpowiedzi

Nie byłbym tego taki pewien.Odbitek pierwszych ryb nauczył mnie Darek Lesiewicz który bierze udział w konkursie.Po za tym na jerku jest sporo utalentowanych ludzi.

Ja mam za dużo pracy w tym momencie a szkoda bo jest się tu z kim zmierzyć. 

Najlepszy czas na takie konkursy jest poza sezonem a nie na jego początku.

Edytowane przez Tomy

Nie byłbym tego taki pewien.Odbitek pierwszych ryb nauczył mnie Darek Lesiewicz który bierze udział w konkursie.Po za tym na jerku jest sporo utalentowanych ludzi.

Ja mam za dużo pracy w tym momencie a szkoda bo jest się tu z kim zmierzyć. 

Najlepszy czas na takie konkursy jest poza sezonem a nie na jego początku.

Tomi ja też mam dużo roboty i nawet nie wiem kiedy zacznę. Chyba jak będą dwie niedziele pod rząd.

• Like 2

Panowie  tu chodzi o zabawę  po co się tak spinać :)

Niestety zabawę zniszczył Bujo nie dając konkurencji szans (znam jego misterny plan) wygrał konkurs bezapelacyjnie, mogę zdradzić jego sposób ale to nie są tanie rzeczy Panowie, podwójna korbka albo blank o kwadratowym ugieciu , tylko to wchodzi w grę jako zapłata za zdradzenie tego sekretu.

• Like 2

Koledzy, przypominam, że został już tylko tydzień na podjęcia wyzwania i wzięcie udziału w konkursie. Aktualnie zapisali się:

1 - Rybson

2 - Pride

3 - Pasta

4 - Kuba Standera

5 - Bujo

6 - adashhh

7 - woblery z Bielska

8 - kacper524

9 - lesiewicz

Lista nie jest zamknięta, można się dopisywać :)

• 2 tygodnie później...

Ja zrobiłem już odlew. Poszło mi ponad pół kilo silikonu, zmarnowałem z pięć pierwszych odlewów z żywicy, zanim zrobiłem odpowiednie odpowietrzenia, wyszło razem pięć i w końcu jest na prawdę dobrze. Teraz czekam na ołów, bo jak się wczoraj okazało, w firmie w której zamawiałem drut o mnie zapomnieli. Tak poza tym, to mam już pociętego swimbaita z tego samego odlewu, bo to był mój priorytet, jeśli chodzi o szczupaka.

Mogę zdradzić, że mój pajki ma około 20cm i na gotowo powinien ważyć około 60g. Zapomniałem dodać, że jerk został wykonany w całkowicie innej technologii niż dotychczas i z tego co oglądałem, to na forum chyba jeszcze nikt tak nie robił. Było to mocno stresujące, bo nie wiedziałem jak wyjdzie forma, ale na szczęście się udało.

Edytowane przez MateuszDDZ
  • Like 1